Inlägg från: Vilsen pojkvän |Visa alla inlägg
  • Vilsen pojkvän

    Vilsen pojkvän letar solitärring

    Hej!
    Letar ring till min flickvän och hon vill bli överraskad. Det är ganska utmanande med tanke på att hon ofta har ganska bestämd smak. Hon har hintat om att hon vill att jag ska fria, att hon vill ha bling bling och att hon litar helt på att om jag hittar en fin ring så kommer även hon att gilla den. Men det ska väl gå att lösa? Vill dock gärna ha tips av er erfarna. Från att ha noll koll har jag gjort en ganska noggrann research på allt om 4c, märken och dylikt.

    Jag letar solitärring, krav:
    * vitguld (tycker det är snyggast)
    * >=0,5ct diamant
    * måste passa in bra med framtida vigselring, dvs solitärringen ska ha en rak skena som ligger i kant med framtida vigselring

    Efter research har jag fått fram tre alternativ:
    Hallbergs guld egen solitärring (får en 0,75 ct diamant för samma peng som engelbert 0,5 ct)
    Schalins seine
    Engelbert 5809 den snyggaste ring jag har sett hittills, dock väldigt dyr (bra kvalité, 6-klosinfattning, dyr)
     
    Hallbergs guld



     Schalins Seine


     Engelbert


     Fråga: Är det värt att gå ner en diamantstorlek för att istället ta en Engelbert ring? Någon som har erfarenhet av ringar ovan vad gäller kvalité? Andra alternativ? Ska man gå till en smed istället? Jag vill dock vara säker på att det är bra kvalité. 

    Tacksam för svar/ Vilsen pojkvän 
  • Svar på tråden Vilsen pojkvän letar solitärring
  • Vilsen pojkvän
    Chicita skrev 2012-04-11 23:08:48 följande:
    Jag skulle köra på Engelbert-ringen om det är den du fastnat för.

    Det är nog lättare att "sälja in" en ring som du själv tycker är snygg och som du liksom kan stå för. Även om den har lite mindre diamant.
    Sättet du gör detta på är dock lite "amerikanskt" (sätter amerikanskt inom citattecken eftersom det väl egentligen är en tradition från ett annat land men brukar förknippas med amerika).

    I Sverige brukar man ta dom enklare - släta ringarna först när man förlovar sig och så får bruden en fin ring när dom gifter sig. Men självklart ska du göra som du känner är bäst 
    Ja, det kanske är mer svenskt att ha släta ringar. Flera i min omgivning har dock valt att fria med en solitärring. Om jag ska fria med en diamantring så borde jag väl göra det med en solitärring? Det är väl vanligare att vid bröllopet ge en rak/slät ring med diamanter i?
  • Vilsen pojkvän
    Lilla My 76 skrev 2012-04-11 23:23:01 följande:

    Engelbert ringen är otroligt vacker och dom har väldigt fina ringar överhuvudtaget men sen kostar


    dom en hel del också.


    Om du bor i Stockholm skulle jag rekommendera dig att titta in på Guldkedjespecialisten,finns en butik i Gallerian och en vid Gullmarsplan.


    Min blivande köpte min förlovningsring där till mig ( visste inte om det :) och det är en ring vitguld med 9 diamanter och jag har inte sett någon annan ha en likadan förlovningsring som jag:)


    Köpte även mina vigselringar där. Dom har jättefina enstensringar i vitguld och även andra ringar.


    Kolla in deras hemsida så får du se ett visst utbud av deras sortiment.


    Lycka till!


    Ja som du säger är den otroligt vacker men dyr. Bor på söder så jag ska lätt kolla in de butikerna, tack för tipset!
  • Vilsen pojkvän

    Tack för alla goda råd! Jag ska besöka olika smeder för att se vad de har att erbjuda. Den där fors verkar ju bra. Jag väljer nog hellre en ring av bättre kvalité och mindre sten som många av er säger. Nu ska det ut på stan och kollas igen!

  • Vilsen pojkvän

    Tack än en gång för alla fantastiska tips! Kom på att jag inte har gjort ett inlägg om hur det faktiskt har gått...

    Jag hittade en fin ring på Kaplans autktioner som jag bjöd på, en 0,56ct TW SI, i april förra året. Jag funderade på att designa själv men bestämde mig för att fria med den inropade så att jag och min fästmö kunde designa den tillsammans. Den blev helt fantastisk! Friade efter mkt planerande under sommaren 2012. Min fästmö blev utlurad till olika platser där hon fick olika brev där det stod om oss och våra år tillsammans. Till sist blev hon instruerad att ge sig ut till en pir där jag stod redo att fria! En fantastisk middag i hamnen väntade, blå himmel, vindstilla....

    Nu är det bröllopsplaner som gäller, där är det dock fästmön som är basen, såklart....;)

Svar på tråden Vilsen pojkvän letar solitärring