• 123ost
    Äldre 30 Mar 09:40
    6343 visningar
    5 svar
    5
    6343

    Utomshusbröllop med grillbuffé, hur få det att likna ett bröllop?

    Hej igen!

    Då har vi ändrats oss och kommit fram till att vi inte vill lägga speciellt mycket pengar på bröllopsfesten. Tanken är att vi ska hyra partytält och ha festen på en gammal skolgård (gräsmatta). Skolan står kvar men är för liten för att rymma våra gäster, ca 90-100 personer totalt.

    Vi vill ha någon slags grillbuffé och har tänkt anlita några (inga gäster) som står och grillar.

    Vi vill att det ska vara avslappnat, lätt och inte allt för dyrt men det ska ändå kännas som att det är bröllop, hur ska vi göra?

    Porslin blir väl mer "bröllop" än papperstallrikar, så det går att fixa. Hur kan man dekorera? Lite underhållning, lekar eller vad som helst?

    MEN det får inte bli som en vanlig sommarkvällsfest.

    Kom gärna med alla tips ni kommer på och andra synpunkter!

    Det finns även en scen, så vi kanske hyr in något billigt liveband

  • Svar på tråden Utomshusbröllop med grillbuffé, hur få det att likna ett bröllop?
  • moonli­ghtgir­l
    Äldre 30 Mar 09:54
    #1

    Hej 123ost

    Jag har en undran, har ni bestämt något färgtema??
    Då skulle jag dekorera partytälet efter färgtema.
    Jag känner att om ni lägger dukar och dekorerar borden pricis som många andra av oss blivande brudar ska göra som har det inne i en lokal ska göra. Som sagt fina dukar, porslin, bestick och glas. Dekorera med levande ljus och blommor. Kanske ljusslinga i taket på partytältet.

    Jag för min del tror inte att det kommer att kännas som en vanlig sommarfest, alla är uppklädda och där för att fira er på eran stora dag.

    Föresten så kan ni ju ställa borden så att ni har honörsbord där ni sitter och dekorera bakom er. De andra borden kan ni ju ställa ut från honörsbordet.

    Ni kan ställa björkar vid ingången till partytältet så känns det lite festligt på så sätt också.  =)

    Lekar har jag ingen aning om vad ni kan hitta på men det finns säkert någon annan som kan komma på något.

    Ja det var väl vad jag kunde komma på så här direkt.  =)

  • 123ost
    Äldre 30 Mar 10:23
    #2

    Ja, det låter nog ganska bra! Men det bästa är väl att köra på bordsplacering? Grillarna kommer ju vara utanför tältet så det blir inte för mycket spring om man ska hämta mat från grillarna?

  • Sebast­iána
    Äldre 30 Mar 10:27
    #3

    Mycket blommor!!!

  • Äldre 30 Mar 10:43
    #4

    Ni är ett brudpar, gästerna vet att de är inbjudna till ett bröllop.. har ni då som skrivet ovan, dekorerat borden, äter på vanligt porslin osv, samt honnörsbord och bordsplacering (är nog bra när ni är så många), så kommer nog det klinga bröllop för alla :) Har ni sedan bröllopstårta och drar en brudvals, så blir alla påminda om det ännu en gång eller två :P Ni kan ju göra såna typiska festhäften, det känns ju väldigt mycket bröllop, för inte får man såna på en vanlig fest.. ja, inte vanligtvis iaf.

    Jag kan förstå att ni vill att det ska märkas och kännas som ett bröllop, men det är väl egentligen inga större skillnader på en bröllopsfest och en sommarfest? Förutom att det finns ett brudpar, bröllopstårta, brudvals och att gästerna kanske är lite mer uppklädda. Ja, och att de flesta spenderar mer pengar på en bröllopsfest och det brukar nog i många fall vara fler gäster. Jag tycker ni redan har checkat i alla de boxarna, så du behöver nog inte oroa dig så mycket :)

    Har ni råd och vill ha det, så hyr in ett band, det kan nog vara trevligt, speciellt om det finns en scen till förfogande. Är det en dansbana till också? Tänker om det är under tak, ifall ni skulle ha otur med vädret.

    Det finns ju flera lekar man kan göra, om man vill. Man ska inte ha lekar bara för att, utan jag tycker bara man ska ha det om man faktiskt skulle tycka att det var kul. Skoleken är ju en klassiker, där bruden och brudgummen byter en sko med varandra och någon (toastmaster?) läser upp en fråga, tex "Vem diskar oftast hemma?" och tycker brudgummen att det är han som gör det, så håller han upp sin egen sko osv. Vi hade flera andra lekar också, en klädnypelek, den involverade gästerna. Det skickades runt ca 10 klädnypor under kvällen, de skulle sätta fast dom på kläderna på varandra utan att personen som fick den på sig skulle märka något. När det hade gått ett par timmar, så fick de som hade klädnyporna på sig just då komma fram och tävla i diverse småtävlingar, tex den där med ett gummiband som man, utan händer, ska få ner från under näsan och till halsen. Vi tävlade också mot våra föräldrar (kan ju lika gärna vara mot tärnor, vänner osv). Vi fick bara använda 2 händer per par, alltså en hand var, och så skulle vi tex skala ett äpple snabbast och öppna och bygga ihop figuren i ett kinderägg. Vi hade också en lek där vi tävlade mot varandra, jag och maken. Vi satt på varsin stol mitt emot alla gäster. Bakom oss stod toastmastern och höll upp skyltar med ord på, tex "Elektriker", "Hundägare", "Skägg". De gäster som var/hade det som stod på skylten skulle ställa sig upp och vi skulle gissa sambandet mellan gästerna = ordet på skylten. Den leken var väldigt rolig! :)

    Allsånger, med såna bröllopstexter, är ju också något som är väldigt bröllopsaktigt. Om man nu gillar allsånger, för annars är det ju ingen idé :P


  • Äldre 30 Mar 10:56
    #5

    Later som en underbart harligt ide tycker jag - vem gillar inte en grillfest och till det ett glatt brollop, det blir ju dubbel fantastiskt

    Kolla in dem har sidorna for lite inspiration for utomhusbrollop.
    http://greenweddingshoes.com/category/real-weddings/ (speciellt kategorierna backyard wedding och barn weddings)
    http://www.oncewed.com/real-weddings/
    http://ruffledblog.com/
    Och en sida som jag bara ar helt beroende av ar Pinterest, jag har fatt saaaa mycket inspiration och ideer darifran. Du maste signa upp med ett konto, men sen kan du se hundratusentals inspirations bilder for brollop och massa annat!
    http://pinterest.com/

Svar på tråden Utomshusbröllop med grillbuffé, hur få det att likna ett bröllop?