• teddy

    Bjuda vänner som inte är bjudna?

    Vi har ett begränsat antal gäster som vi ska bjuda till bröllopsfesten men tänker bjuda dessto fler till vigseln i kyrkan. Det tycker vi är helt okej...!
    Men hur gör man egentligen me möhippan/svensexan? Kan man bjuda vänner till de jippot även om de inte är bjudna till bröllopsfesten?!
    Blir det en trevlig grej för de som vill va me o fira lixom eller blir det konstigt då de inte "får" va me på bröllopsfesten, utan "bara" på möhippan/svensexan? 

  • Svar på tråden Bjuda vänner som inte är bjudna?
  • teddy

    Njaaee... va inte riktigt så jag menade...
    Jag tänker inte göra nån gästlista till min möhippa... just nu menade jag mer till svensexan då min blivande mans bröder bett mig om råd me gästerna, jag bara tog me möhippan i samma mening då det ju kan handla om samma sak även i det fallet...!
    Förstår du...

    Jag skriver såhär istället...
    Kan man bjuda med vänner till brudgummen på svensexan även om de inte är bjudna till bröllopet? 
     

  • teddy

    Ja, man kanske ska ge dom chansen att tacka nej så att säga...

  • teddy

    men om vi säger såhär... de finns inte möjlighet att ha me så många som man "borde"... hur ska man snyggast få fram det??

  • teddy

    ...alltså om man inte vill ha me alla, hur säger man de på bästa sätt?

  • teddy
    passionsblomman skrev 2012-03-31 14:35:27 följande:
    Vaddå?

    Egentligen-och här har många en del att plocka upp har jag märkt- kan ingen vare sig vänta sig att bli bjuden till hippa/sexa, men heller inte hindras från att delta. Eftersom det från början är en fest som vännerna gemensamt ordnar med. Det finns bara en gäst-och det är bruden/brudgummen.

    Men, det här verkar helt ha urholkats med åren och numera tycker jag det mer eller mindre verkar vara bruden/brudgummen som styr och ställer med hur allt ska vara, från vad som ska hända till när och med vilka. Det tror jag dels har sin början i att arrangörerna av hipporna, numera behöver få lite inside info av just rbrudparet, eftersom vi gifter oss så sent i livet och därmed i nte längre har koll på hela vänskapskretser på samma sätt som förr.

    Men jag tror också att det har en del att göra med det uppenbara behov av att kontrollera och bestämma, välja och styra mer och mer utav allt som hör ett bröllop till.

    Just när det kommer till hippa/sexa, så är ju egentligen det enda som verkligen finns kvar som åtminstone skulle kunna vara en överraskning.
    Varför kan inte alla som ev vill vara med på den?
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Jaa... din sista varför-fråga kan jag inte svara på... de e som sagt vänner till min fästman som ska fixa detta som frågat mig om råd. Jag vet inte varför de inte skulle kunna ha med alla o de vill jag inte veta heller men om de nu ställer sig den frågan, och mig, har de nog bra anledningar.
    som jag också skrivit innan handlar de inte om min egen möhippa och att jag vill ha koll på den!
Svar på tråden Bjuda vänner som inte är bjudna?