Inlägg från: Anonym (App) |Visa alla inlägg
  • Anonym (App)

    Kan jag vara gravid?

    Anonym skrev 2012-03-22 15:38:49 följande:
    En sådan app har jag letat efter....får man fråga vad det är för en app?

    Håller tummarna för dig men som folk innan har skrivit så är "risken" liten att du kan ha blivit gravid.
    Jag har oxå en, den heter P-tracker eller Period tracker. Finns som gratis eller som köp-app. Jag hade den gratis först men tyckte den var så bra att jag ville sponsra deras fortsatta existens o köpte den (för 15:- )
  • Anonym (App)
    bubbelgum skrev 2012-03-25 20:04:42 följande:
    den där appen har jag också använt mig av, och jag har alltid haft en menscykel på 28 dagar, en gång har den varit 5 dagar sen(kom alltså på dag 33 istället för 29)
    men det jag ville ha sagt är - LITA inte fullt ut på appen.
    min senaste mens var 15/2, alltså skulle nästa mens börjat den 14/3... tror du den kom? 
    nej - jag är nu, istället oplanerat gravid.
    Enligt appen(p-tracker), så skulle jag haft ägglossning den 29/2, och vi hade sex den 3/3 och även den 4/3 - men jag blev alltså ändå gravid. vi hade inget sex alls dagarna innan dom "fertila" dagarna, och så klart inte under dom fertila dagarna eller vid ägglossningen...
    vi hade alltså sex 3-4 dagar efter äl men jag blev ändå gravid...så risken finns.
     Inte min mening att skrämma upp dig, men vill bara förklara att man absolut inte ska förlita sig på en app... fundera på hur du/ni ska göra, utifall att... lika bra att vara förberedd, då vet ni vart ni står sen ifall mensen inte dyker upp, eller om en olycka händer senare i framtiden kanske.
    Fast alltså... Man måste ju ställa in när man får sin ägglossning själv för att det ska stämma. Kör man bara på det "automatiska" är det självklart att det kan slå jättefel!
    Samma sak om man bara tar för givet att ens fertila dagar är exakt 14 dagar före mens, det är inte alls säkert! Min ägglossning ligger t.ex mitt under mensen, jajjemensan, det är konstaterat att barnmorska o hela gänget. Så jo, det går att lita på appen - OM man ställt in den rätt!
  • Anonym (App)

    Man måste kolla några månader i rad, o sedan räkna dagarna från ägglossning till första mensdag för att veta så säkert det går att veta utan att kolla.
    Det finns ägglossningstest man kan använda för att kolla, eller så håller man stenkoll på sin temperatur varje dag i några månaders tid så ser man när man har höjd kroppstemp vilket brukar tyda på ägglossning.

  • Anonym (App)
    Anonym (Graviditetsoro) skrev 2012-03-26 12:35:22 följande:
    Ska prova med temperaturen, du menar typ en febertermometer då? Den dag man har högst temperatur är det då man har ägglossning?
    Japp, den dag man har högst temperatur är den dag man har ägglossning - under förutsättning att man är helt frisk så klart så kroppen inte behöver kämpa ut några bakterier eller så.
    Googla lite på det eller ring din barnmorska så har hon säkert mer tips.

    Att mensene är sen nu kan du räkna kallt med. Din panik får din kropp att tvärvägra att sätta igång
Svar på tråden Kan jag vara gravid?