Inlägg från: Ellran |Visa alla inlägg
  • Ellran

    April 2013

    Hej! Vi ska också gifta oss i April är planen. Bestämde oss tidigare i sommar och har planerat en del sedan dess men bara ganska löst ännu.

    Vi ska ha ett borgligt bröllop och största tankenöten känner vi är att hitta en vigsellokal. Vi tänkte ha ett ganska klassiskt upplägg med lite dikter och musik, löften och cermoni och då vill man ju vara på en fin plats där alla 60-70 gäster får plats... På nätet hittar jag mest tips på att en kan ha borgliga vigslar "var man vill" men sen är exemplena alltid de samma: utomhus, rådhus, herrgård och arlanda (hur kan samtliga hemsidor och böcker skriva Arlanda?! och inte en enda ge ett vettigt tips på en lokal inne i stan...)

    Till festen blir det också 60-70 gäster med bordsservering  Både jag och min sambo är matintresserade så vi tänkte göra det mesta själv och hade först svårt att komma på vad som skulle vara lätt att förbereda (vi vill ju inte stå å steka i bröllopskläderna precis...). Men när vi hämtade ut ringarna från guldsmeden så åt vi en middag för att fira och då kom vi på det: Meze! Det känns väldigt rätt.

    Vi har alltså mest en idé om hur vi vill göra saker men vi saknar båda lokalerna och allt annat praktiskt....

    Vad gäller lokal så har vi som sagt lite bekymmer. Vi vill gärna hålla nere kostnaderna (Verkar ju häftigt som jag läste på första sidan att ni siktar på 30 000 kr som budget!). Vi bor i Malmö och vill gärna ha bröllopet här, alternativt i närområdet eller skåne. Ingen av oss kommer från Malmö så ett sista alternativt är att vara i nån av våra barndomsstäder men det känns roligare att vara här där vi tillsammans har en historia och bygger vår framtid...
    De flesta lokaler vi har hittat har kostat minst 6000 kr (utan porslin) eller omkring 10 000 kr. Vi hade väl snarare trott att vi skulle komma undan på <3000 kr...

  • Ellran

    Hej igen allihop!

    Vi forsätter fundera och tänka på hur vi ska lösa allt möjligt men har inte kommit till så många slutsatser. Vi har dock börjat fundera på om restaurang är en möjlighet? Det kanske inte är lika dyrt som man först tänkt sig? Även om vi gör maten själva hade vi tänkt att det skulle gå på ett antal tusenlappar och lokal verkar ju generellt ligga runt 10-15 000 snarare än <5000, om man är på restaurang antar jag att lokalen ingår i matpriset och därmed borde man kunna få mer för pengarna... men det är högst oklart.

    Angående budget så har vi tänkt oss en totalbudget på 50 000. Hade väl egentligen velat hålla nere det mer men när vi räknat på det så har det sett ut att bli i den storleksordningen och då har vi trots allt inte tagit ut svängarna allt för mycket...

Svar på tråden April 2013