• Smulan

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Vi hade också problem med det där för vi har båda fina ovanliga namn. Min mans anledning till att inte byta var pga att hans pappa dog när han var 12 så han ville ju så klart ha kvar det efter honom...vilket jag också tyckte....även om jag aldrig har träffat hans pappa så vill jag ändå hedra honom på något sätt.

    Så då var lotten på mig......mitt riktiga flicknamn är ett son namn men jag älskade det eftersom det var farmor och farfars namn (Det är så jag förknippar det). Sen när jag var 16-17 bytte min familj till ett gammalt släktnamn som höll på att dö ut. Det var jobbigt redan då men jag ville ju heta samma som mina föräldrar och samtidgt ville ha det gamla.Vi bytte i alla fall.

    Jag var länge inne på att ha mitt som mellannamn tills jag satt med pappret från skatteverket. Då valde jag min mans efternamn bara! Det käns bra och jag ångrar mig inte jätte mycket ;). Mitt släktnamn som vi tog lever kvar i många andra familjer nu eftersom vi, två av mina mörbröder och min mormor och morfar tog det också. mormor och morfar lever inte längre men det gör ju de andra. Det gjorde att det kändes tryggt att lämna det!

Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...