Inlägg från: annapanna88 |Visa alla inlägg
  • annapanna88

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Lebendig skrev 2012-05-03 09:28:41 följande:
    Alltså jag förstår inte skatteverkets information.... Jag har inte heller tagit igenom hela tråden. Om jag vill behålla mitt namn som mellannamn, vad ska jag då göra? Ska jag göra ett namnbyte innan vigsel eller? Blir jätteförvirrad. Måste nog kontakta skatteverket, eller är det någon här som vet!?
    Om du ska ta blivande makens namn som efternamn och behålla ditt som mellannamn går det att fixa på namnändringsblanketten. Då skriver ni att ni efter vigseln tar hans efternamn. Sedan finns det en ruta för tillägg av mellannamn, där fyller du i dina uppgifter och namnet du vill ha som mellannamn.
    Hoppas du förstår min förklaring! Kolla på blanketten så blir det säkert lite klarare :)
  • annapanna88
    Fästmön skrev 2012-05-03 10:04:23 följande:
    Vi har tittat igenom blanketterna och fyllt i dem. Det står att de ska lämnas in senast i samband med vigseln. Lämnar  man in dem till prästen då? Och hur lång tid tar det innan namnändringen går igenom? Vi ska ju åka på bröllopsresa direkt efter vigsel, tänk om jag inte kommer hem igen om mitt pass blir ogiltigt Glad
    Antingen skickas de till skatteverket eller lämnas till prästen.
    Så länge resan är bokad i samma namn som det står i passet spelar det ingen roll om namnändringen hinner gå igenom medan ni är borta. Det gör inte passet ogiltigt. Om du däremot bokar resan i ditt nya namn men har ditt gamla i passet kan det bli problem :)
Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...