Inlägg från: Annamolly |Visa alla inlägg
  • Annamolly

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Jag ska ta min blivande mans, han ar Grek. Vi bor i England, och jag har ett Svenskt namn som ingen i England nagonsin kan stava till, sa jag tror inte jag vill ha kvar mitt, det blir for mkt att ha tva utlandska krangliga namn som man alltid maste bokstavera nar man ringer nagonstans. Iofs kanske vi flyttar till Sverige eller Grekland. Men i Grekland kan ingen stava mitt namn heller och jag bryr mej inte om att mina barn kommer ha helgrekiska namn aven om vi bor i Sverige, jag tror inte att Sverige ar sa pass rasistiskt att det skulle vara nagot problem.

  • Annamolly

    Alltsa det blir helgrekiska namn for vi har lovat hans foraldrar att dopa vara framtida barn till deras namn for det ar jatteviktigt for dom. Sa jag vet redan vad mina barn kommer att heta, i alla fall om det blir en av varje. Jag gick med pa det for jag gillar namnen, annars hade jag inte gjort det. :P

  • Annamolly
    Fästmön skrev 2012-05-03 10:04:23 följande:
    Sorry TS om jag snor tråden lite...

    Mitt nuvarande efternamn är ett väldigt vanligt manligt förnamn. Jag tänkte ta det som mellannamn och sen ha min blivandes efternamn som efternamn. Kan skatteverket neka att man som kvinna vill heta typ "Waldemar" i andranamn? 

    Vi har tittat igenom blanketterna och fyllt i dem. Det står att de ska lämnas in senast i samband med vigseln. Lämnar  man in dem till prästen då? Och hur lång tid tar det innan namnändringen går igenom? Vi ska ju åka på bröllopsresa direkt efter vigsel, tänk om jag inte kommer hem igen om mitt pass blir ogiltigt Glad
    Ett mellannamn ar inte samma sak som ett andranamn! Ett andranamn ar ett fornamn, ett mellannamn ar ett efternamn. Tank pa att man skiljer pa dessa i till exempel passet och pa korkortet!
    Da kommer det att sta (till exempel. Jag vet ju inte vad du heter, haha)

    Fornamn: Maria Waldemar 
    Efternamn: Lindkvist 

    I bade ditt pass och pa ditt kor-kort. Och det ser ju ratt konstigt ut. Och nar du far post eller pa andra handlignar dar efternamnet kommer forst sa kommer det vara addresserat till: "Lindkvist, Maria Waldemar", t.ex. Och det ser ju ocksa ganska konstigt ut. Det skulle stora mig i alla fall! 

     
  • Annamolly
    Fästmön skrev 2012-05-03 11:17:05 följande:
    Ahh! Då fattar jag! Exemplet du skriver ovan - är det om man har Waldemar som andranamn? Hur blir det om man har Waldemar som mellannamn istället? Kommer det aldrig att synas då?
    Ja precis, det vore om du tog det som andranamn. Ett mellannamn ar ett efternamn. Da blir det nog:

    Fornamn: Maria
    Efternamn: Waldemar Lindkvist 

    Daremot kan man inte ge mellannamnet till sina barn. Sa era barn skulle bara fa heta Lindkvist (t.ex). Inte Waldemar Lindkvist. 
Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...