• Odium

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Vi kommer skapa ett helt nytt. Har redan skickat in blanketten till PRV och hoppas vi får svart snart. Jag har Svetiges vanligaste efternamn och hans är nästan lika tråkigt. Sen har vi inga planer på att föra vidare något av namnen, vi vill inte ha barn.

  • Odium
    Rosendal22 skrev 2012-03-21 13:57:32 följande:
    Jag har ett vackert adligt efternamn men med en väldigt krånglig stavning så jag byter till min framtida mans fina -sson namn. Jag tycker att de gamla namnen har en härlig klang för från början var det ju Karls son eller Anders son det hela handlade om. Dessutom så byter alla bort dessa fina gamla namn så snart är de en raritet.
    Jag tycker absolut du har rätt. Jag har funderat på om vi skulle byta till våra respektive fäders namn och -son till honom och -dotter till mig. Känns som en fin gest. Men tyvärr får man ju inte det.
    För honom skulle det bli Paulsson och för mig Jansdotter, de är existerande, så då får man inte byta till det.. =/

    Då startar vi ett nytt efternamn istället, som förmodligen kommer dö med oss också.
  • Odium
    aurum skrev 2012-03-21 18:18:13 följande:
    Woho! Jag tror jag precis hittade en paragraf som kan tillåta min m2b att ta sitt önskade efternamn och därmed kan jag få det när vi gifter oss oxå SkrattandeSkål
    Vad? Jag har precis fått avslag på ett namnförslag på PRV, så jag är lite nyfiken=)

    Angående mitt tidigare inlägg:
    När jag ringde PRV och frågade sa de att jag inte fick ta ett existerande namn om det inte fanns i min familj sedan tidigare.
    Men jag kan ju ha missuppfattat.
Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...