• Krila

    Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...

    Nu är jag precis nyförlovad och har inte ens börjat prata bröllop än. Men jag tror att jag kommer ta hans efternamn och behålla mitt som mellannamn. Anlednngen att jag vill behålla mitt är för att min dotter sen tidigare förhållande heter det och jag vill att vi ska ha samma. Hennes pappa skulle nog inte gå med på att byta till min blivande mans efternamn.

  • Krila
    SkövdeSophie skrev 2012-03-11 10:23:05 följande:
    Krila: jag tror att du kan ge din dotter ditt nya efternamn i mellannamn utan att hennes pappa kan göra något. Dock kan du ju självklart inte byta hennes efternamn.
    När jag och hennes pappa skilde oss var han tvungen att skriva på att hon skulle få mitt efternamn som mellannamn (Bytte tillbaka till mitt flicknamn när vi skildes).
  • Krila

    Klart det går att ha ena namnet som mellannamn på sitt barn. Min dotter har mitt efternamn som mellannamn och sin pappas efternamn.

  • Krila

    Jag tar hans. Vi tänkte först ta ett helt nytt efternamn men har inte hittat nått vi gillar. Kanske byter i framtiden.

    Jag har ett svenskt men inte så vanligt efternamn och hade gärna behållt det. Min sambo är från ett annat land och vill inte ta mitt efternamn. Utan behåller hellre sitt. Jag vill att vi heter samma. Så jag tar hans. Min dotter sedan tidigare förhållande har pappans namn som efternamn och får vårat efternamn som mellannamn. 

Svar på tråden Byter ni namn? Jag bestämde mig igår...