Inlägg från: pulmonate |Visa alla inlägg
  • pulmonate

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    Jag beställde ifrån Milly. Det är en klänning som jag själv designade genom att sätta ihop flera klänningar och lägga till/ta bort. Det blev en mermaid modell där kjolen vidgar sig ifrån låret och blir rätt bred. Släp på 50cm. V ringad rygg med spets i hela ovandelen och stilren i kjolen. Ett champagne färgat band i midjan. 
    Ska ändra lite på spetsen och sy in den lite i midjan eftersom det blev ett missförstånd när jag angav måtten. Sen har jag bestämt mig för att ha ballerna skor, så den ska kortas 5cm också.

    Ja visst är det svårt att hålla budgeten. Vårt börjar bli sjukt dyrt :-/ Vi har kontaktat en resebyrå så våra gäster ger små paketresor där som present. Så det blir en resa till Australien i 3 veckor.
    Vi har inte alls räknat med ringarna i budgeten. När jag sa 100 000kr till min kille ifrån början sa han typ "aldrig i livet" men nu är vi nog över det. Speciellt om man räknar med bröllopsresan. Hjälp vad mycket pengar. 


  • pulmonate
    lyckliga jag skrev 2012-03-22 10:14:37 följande:
    Vi ska också gifta oss den 18/8Kyss och jag trodde aldrig att jag skulle kosta på mig så mycket för en enda dag.
    Klänning har jag beställt från kina- tack för dessa bra priser.
    Middagen ska vi äta på en resturang som vi abonnerat helt.
    Veteranbil+ buss till gästerna är beställd.
    Min kompis har börjat fixa inbjudningskorten+ att hon ska fixa buketten och bordsdekorationerna.
    Ringen ska jag specialbeställa hos en guldsmed som har superbra priser och gör underbara arbeten.
    Jag hoppas att våra ca 60 000kr kommer räcka....Flört...men det kommer alltid tillkomma småsummer som blir gigantiska när man slår ihop dom.
    Ja vi har lite liknande upplägg. Restaurang, buss för gästerna (2 stora), klänning ifrån Kina, billiga skor (fast jätte fina tycker jag). 
    Det handlar om prioriteringar. Jag tycker inte om tanken att lägga 20 000kr på en klänning, men tycker det är ok att lägga mycket på mat och festen i så fall.
    För oss är det helt klart maten som kostar mest. Men det är ju också en 7rätters middag med all dryck och open bar. Maten är viktig för italienarna! Kaffe
  • pulmonate
    lolliepopsie skrev 2012-04-11 09:24:14 följande:

    Men ni...


    Detta med möhippa!


    Jag är galet nervös för den.


    Vet att de kommer ske en..Men man undrar vad de har hittat på!!


    Vi för alltid
    Jag fick min Svenska mohippa i lordags! Det blev jatte kul! helt perfekt. Inget som man blir utskamd for (i alla fall inte jag.. ler). Forst at vi en god lunch och drack nagra Cosmopolitans.  Sen tog de mig for att bli fotad...boudoir! Det var haftigt och nagot jag anda tankt gora som morgongava till min blivande. Jag har fatt fotona ocksa darbland jag maste valja 12st. Jatte manga fina foton och tjejen var jatte duktig. 
    Sen var vi och dansade Salsa. Jag fick brasilanska karnivalklader och fotades igen, sen en salsaklanning. Fick lara sig lite sexiga Jennifer Lopez och Shakira moves for att locka killen  
    Sen var vi hemma hos en van som hade ordnat upp lite fest, middag, och drickande. Sa precis lagom. Jatte roligt!
    Nu ska vi se vad de italienska vannerna hittar pa, men har ar det i alla fall inte kultur att man ska skamma ut bruden, sa det ar jag lite mer lugn infor!  
  • pulmonate
    Josefina skrev 2012-04-22 21:14:18 följande:
    Det jag dock har börjat inse nu är att "det kan ju faktiskt regna" haha, vill inte få ner stämningen här i tråden, men visst hade det varit tråkigt? Ni måste väl också ha tänkt tanken?
    Min underbara man säger bara, "spelar ingen roll, du blir ju min fru den dagen" ;) Skönt att han är så lugn! Så jag har släppt det där nu och hoppas på solsken, vi har ju fest och vigsel inomhus iaf.
    Hej! Ja visst har man tänkt tanken ifall det regnar. Vi ska gifta oss utomhus. Dock i Italien så jag hoppas på bra väder. Middagen är inomhus men folk hade nog gärna varit ute en del. Fotona är ju också tänkt att de ska tas utomhus, och var gör man dem ifall det regnar?? Får kanske kolla in inomhus locations också.

    Vi var och bestämde vad vi ska äta på provsmakningen. Vi kommer att prova 5 st pastarätte och 4 kötträtter varav vi kommer att välja 2st av varje. Alltså 4 huvudrätter. Innan dess blir det antipasto-buffé och efteråt blir det citronsorbet och tårta och openbar. Dricka är också oändligt under middagen.
    Vad hade ni valt ? 2 pasta rätter, 2 kötträtter, eller 2 pasta rätter, 1 kötträtt och ostbuffé? 
     
    Det känns som att det finns mycket kvar att fixa:
    Killens kläder, ringarna, alla papper (lite mer komplicerat här i Italien), få godkännt att ha en vän som vigselförättare, boka bussarna till gästerna, mm. *lite stressad*. Är ni inte det? Inbjudningarna kom ut för ett tag sen. 
  • pulmonate

    * Vi bestälde killens kläder ifrån mytuxedo.co.uk i veckan
    * Vi har varit och tittat på ringar men inte kommit fram till något. 
    * Ser ut som att jag äntligen blir skriven i Italien med så jag kanske kan ansöka om några papper snart. 
    * Gästerna har även börjat OSA (1 månad kvar) och boka hotellet med. 
    * Vi fick godkännt att en vän till oss viger oss och det tycker vi är jätte kul. Lite mer speciellt än en främmande borgmästare.  
    Så det går lite frammåt. Jätte kul att vissa saker börjar fixa sig. 


  • pulmonate

    Läste precis en rolig idè angående bukett. Vet inte om någon av er har sett det förut? Själva buketten görs av flera små buketter, sen när man kastar den så lossnar de. På varje har man en "charm". På så sett får flera olika personer en mini-bukett med ett speciellt medelande. Tyckte det var en fin idè. 

    Vi har snart OSA. Har många som sagt att de ska komma tidigare muntligt, men som inte svarat. Här i Italien är det desutom inte så vanligt med att man SKICKAR osa. Så har en känsla av att vi får ringa runt nästa vecka. Men än så länge är det ca 60st som sagt att de kommer till Italien, så det är skoj.
    15 ifrån Sverige,
    10 ifrån Australien,
    3 ifrån England,
    2 ifrån Qatar,
    5 ifrån Abu Dhabi,
    30 ifrån Italien..

    Väldigt internationellt  


  • pulmonate
    Head Over Heels skrev 2012-06-26 08:40:00 följande:
    I natt drömde jag att jag kom på ungefär en timma innan vigseln att jag "glömt göra "smink och håruppsättning!! Nu börjar det hehe...
    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    Jag har också haft liknande drömmar. Att jag tar på mig brudklänningen och tänker "men jag hade för mig att jag har sytt in den...hann jag inte göra det?" och den är tok för stor. Drömmer i allmänhet att jag glömt en massa saker. Man är väl paranoid att man glömt något viktigt. Det finns säkert massor som jag glömt men man får väl hoppas att det fixar sig
  • pulmonate

    Ja visst är det svårt med bordsplacering! Vi har förutom alla vanliga "regler" att ta hänsyn till, även att våra gäster har 3 olika huvudspråk som modersmål. Så med de äldre gästerna kan de bara sitt modersmål, och även bland de unga är inte alltid Engelskan så självklar. 
    Vi har runda bord med 8-10 platser per bord. 10-12 bord totalt. Man vill ju ha vissa "viktiga" bord med föräldrar, syskon och andra med tärnor + marskalk och deras familjer med. Men det går inte riktigt ihop nummer-mässigt. Till exempel har vi 3 tärnor och marskalkar var. Med deras flickvänner + pojkvänner är det 12 pers, dvs för många för 1 bord och för få för 2. 

     


  • pulmonate

    Imorse skrev vi på papperna för att förlovningen ska pubbliceras. Gör man det i Sverige också? I alla fall ska det pubbliceras i 8 dagar sen har vi alltså alla våra papper i ordning.
    Head over heels _  Detta måste vi också klura ut, och snabbt också känns det som! Speciellt eftersom jag gärna vill göra vigselhäfte (som solfjädrar). 
    Vill ha ALLA tips om hur era vigslar ser ut. Steg för steg lixom. Jag har jätte svårt att välja låtar, dikter, mm. Hur ska detta gå?

    När det gäller OSA hade vi betydligt fler än er som inte svarade alls.  Många som kanske sagt "ja det hade varit jätte kul, ska se om vi kan..."osv men sen inte hört av sig. Vi skickade ut en andra omgång med inbjudningar och det var ganska många som sa JA så det var jätte kul. Det känns bra. 
    Vi har desutom fixat grupprabbatt på ett hotell och det var många som inte betalat efter sista dagen, men sagt att de ville ha ett rum. Så det blev mkt att lägg ut så länge, men nu har alla betalat och det är kul att alla utom 4 ska bo på det hotellet vi tipsade om på hotellnatten.
    Bröllopsresan till Australien är också betald och planerad. Det blir en till bröllopsfest i Australien där en ganska förmögen kusin har erbjudit att betala hela lunchen för 40 pers. Otroligt generöst och vi blev självklart jätte glada.  


Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3