Inlägg från: 1700tal |Visa alla inlägg
  • 1700tal

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    lyckliga jag skrev 2012-05-31 16:37:10 följande:
    *Pratat med floristen vilka blommor jag vill ha, blir något i olika lila toner och kvistrosor i vitt.
    Åh, det lät jättefint! Har du nån inspirationsbild du går efter med kvistrosorna?
  • 1700tal
    millemill skrev 2012-05-31 16:49:25 följande:
    Oj det var en rejäl pjäs, vad vacker! :) Får man fråga vad du ska ha för klänning till? Eller den kanske redan har visats i tråden?
    Klänningen finns i mitt galleri. Dock ska det vara vidare underkjol än den jag har på bilderna där, det blev lite väl snäll A-linje på kjolen. Och det är inte min grej..
  • 1700tal
    lyckliga jag skrev 2012-05-31 16:49:27 följande:
    Nej jag ville bara ha något som bröt av mot det lila och då föreslog hon kvistrosor.
    Ska ev ha Klematis och Prärieklockor i två olika lila toner.
    Det lät ännu bättre med klematis och prärieklockorna. Kan riktigt se det framför mig, snyggt! Vilken form blir det på buketten?
  • 1700tal
    Head Over Heels skrev 2012-06-12 08:24:58 följande:
    Åh! Jag börjar verkligen bli nervös nu! Även om jag tror att vi har koll på det mesta så känns det som att vi har såå mycket kvar... Jag känner ganska stor stress över att det mest verkar vara jag som funderar och fixar. När jag frågar min blivande man om saker säger han oftast "ja, kanske det" eller "ja vi får se". Bridezilla-varning light kanske ;) Tur att det är dax för lite semester snart så att vi kan fixa mer tillsammans. Veckan efter midsommar har jag en konsultation med frisören inbokad och jag var i kontakt med make up artisten häromdagen om min sminkning... Sen blir det även provsmakning av bröllopstårtan snart :) Vad ska ni ha för tårtor och smaker?
    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    Hehe, här är det nog lite tvärtom. Jag har styrt och planerat så mkt att jag är rätt less på det nu. Allt som behöver fixar är lite "jaja, det fixar sig". Blivanden har däremot vaknat upp och insett att VI GIFTER OSS ju... Och SNART! Så idag ska vi åka och provsmaka förrätter hos cateringfirman och på em ska vi träffa prästen. Imorg ska vi åka och prova olika fyllningar till tårtan. Alla tider inbokade och uppstyrda av blivanden, personligen ville jag bara bestämma över telefon...
  • 1700tal
    sannasofia skrev 2012-06-12 10:20:34 följande:
    Dessutom känns det som att man bara väntar.. väntar på att klänningen ska bli helt klar, väntar på konsultation, väntar på att prästen ska höra av sig, likadant fotografen.. väntan väntan...

    ja, det här är lite tråkigt just nu..

    Väntar på en underkjol oxå... *skäms*


     


    Men menar du att en tredjedel av gästerna hört av sig men ingen svarar? Vet de inte om de är upptagna eller varför inte svara samtidigt? :-/


     


    Vi fick en tredjedel av svarskorten inom en vecka faktiskt, är lite förvånad. Och vi har inte osa-datum förrän 18 juli.

  • 1700tal

    Nu har vi provsmakat menyn och bestämt rätter, provsmakat fyllningar hos tårtmakaren och bestämt utseende, mönster och färgkombination. Har även haft vigselsamtalet hos prästen. Check, check och check!

  • 1700tal
    sannasofia skrev 2012-06-14 17:26:06 följande:
    Skönt!!
    och vi har bokat möte med prästen - check!
    Hoppas ert möte går bra. Vi ska ha möte med kantorn också, men det tar vi sen. Ska ni träffa kantorn samtidigt eller separat?
  • 1700tal
    Head Over Heels skrev 2012-06-14 20:44:54 följande:
    Så skönt att ha så många saker att checka av :) Ska man ha bestämt sånger o psalmer till vigselsamtalet eller tar man det när man träffar kantorn?
    ♥ 18 augusti 2012 ∞

    Vi behövde inte välja psalmer då, det hänvisade prästen till kantorn. Däremot bestämde vi allt som skulle sägas i vigseln. Dvs, vilka bibelord och vilka versioner av allt. Som tur var hade jag och blivandet gått igenom alla alternativa texter och tänkt över dem dagen innan, annars hade vigselsamtalet tagit evigheter. Samtalet tog nu ca en tim.


     


    Hindersprövningen fick vi för ett tag sen. Och det var tur det, för den skulle ju med till prästen.


     


    Millemill - vi kommer nog inte ge nån morgongåva till varann. Vi pratade om det först och jag hittade ett halsband jag gillade och hintade om det men tror inte det blir nåt. Det var ganska dyrt, tror vi satsar på att köpa en bil direkt efter bröllopet istället. Vi får väl räkna det som morgongåva!

  • 1700tal
    millemill skrev 2012-06-14 22:28:16 följande:
    ger man det till varandra som par eller hur funkar det?:)
    Förresten, om man ska va noga så är det ju bara bruden som ska ha en morgongåva. Det är ju sen den tiden då kvinnan inte hade arvsrätt, morgongåvan var hennes motsvarighet till makens arv. Sen är det väl som vanligt, "alla gör som de vill".
  • 1700tal
    sannasofia skrev 2012-06-17 16:43:38 följande:
    Att det ska vara så svårt att OSA!!
    Hade ert osa gått ut redan eller hur var det?
  • 1700tal

    Hej hopp allihop! Kul att det går framåt för alla. Och kul Sannasofia att underkjolen blev bra!!


     


    Själv har jag varit och provat min aningen för lilla klänning i butiken i fre och guess what - den är inte för liten längre! Tjoho! Den har dessutom inte snörning som det finns liksom ingen andningsmarginal...


     


    Typiskt det där med osa, trodde våra gäster skulle ha vett nog att svara men det verkar inte så. Osa går ut om 3 dagar och förtf en hel drös släktingar och fd grannar som inte svarat. Släktningarna får vi sätta föräldrarna på att ringa runt till.


     


    Men våra grannar som vi ville hålla kontakten med sen vi flyttat, som var sååå glada över att va tilltänkta till gästlistan, har inte svarat. Eller rättare sagt 4 har sagt nej, de andra 4 har vi inte hört ett pip från. Är väldigt sur och besviken faktiskt, tänker inte ens ringa dem. Däremot va beredd med extra stolar och bord ifall de dyker upp. Har inga som helst skrupler för att låta dem stå och vänta medan serveringspersonalen får ordna sittplatser åt dem. Och om de svarar för sent får de sitta längst ner vi bordet längst bort. Det gäller ALLA sena svar, släkt som vänner!


     


    Dessutom fick jag höra omvägar igår att en mkt nära släkting till mig (som ännu inte svarat) tvekar att överhuvudtaget komma med hela sin familj eftersom vi har så "krånglig" klädkod. Blev jätteledsen. Hoppas faktiskt de stannar hemma. Håller på att köpa hus nu så pengarna kan verkligen användas till det istället för gnälliga familjemedlemmar som tycker det är för jobbigt att ta på sig samma kläder de hade på sig när vi senast sågs (ett dop)...


     


    Pust, behövde ösa ur mig lite tror jag.

  • 1700tal
    Head Over Heels skrev 2012-08-06 16:30:49 följande:

    Ojoj! Nästa vecka gifter vi oss <3


    Vaa, är du säker på det?? Nästa v?? Säger hela tiden att vi gifter oss "inte denna helg men nästa". Då låter det ju som 2 veckor (vilket det ju oxå är) men när du säger det så där så lät det ju helt annorlunda! NÄSTA VECKA??
  • 1700tal

    En vecka kvar!!!


     


    Vad kul att läsa om hur det går för alla! Nu är jag och blivanden lediga, så nu ska här sättas igång! Igår var jag och köpte massa blommor och i morse gjorde jag några provdekorationer till borden. De ska göras i "skarpt läge" på tors nästa vecka är det tänkt.


     


    På mån är det provsminkning hos sminkös och konsultation hos frisör samt vi får tillgång till slottet. Blir att flänga runt, vi ska försöka åka och lämna av så mkt saker vi bara kan på slottet på mån så vi får lite plats tillbaka här hemma.. Har allt till snittar, tilltugg och drinktillbehör på golvet i vardagsrummet nu!


     


    På tis kommer alla bord, stolar och linnedukar så då blir fullt ös och möblering hela kvällen och förmodligen ons med. Åker och hämtar alla blommor som floristen lägger undan åt mig ons kväll eller tors morgon, beroende på leveranstid. Göra bordsdekorationer och tärnans bukett på tors.


     


    Fre - göra allt som inte hunnits innan, packa väskan till hotellet samt packa väskan till bröllopsresan. På em/kvällen, åka till Linköping och checka in på hotellsviten och förhoppnings njuta av en god middag i restaurangen (lär vi väl inte ha tid med men önska kan man ju alltid )...

  • 1700tal

    Sannasofia - jag har köpt såna där compeed skavsårsplåster. Får jämt skavsår så jag garderar mig i förväg.


     


    Millemill - men hjälp vad du råkat ut för, så hemskt! Men då kan ju allt annat inte gå mer än bra!

  • 1700tal
    MariaFredrik12 skrev 2012-08-13 11:05:51 följande:
    Vi är nog också rätt så i ordning....
    Är dock vansinnigt nervös!!! Är riktigt orolig över själva vigselakten. Vi har inte fått "öva" i kyrkan på var man ska stå etc. Fick ni det? Vi satt bara och pratade lite med prästen (i en annan lokal än kyrkan) i juni. Jag vet att det säkert kommer vara tydligt när man väl är där men detta är något som oroar mig. Jag vet inte heller när vi ska pussas (för prästen har sagt att hon inte kommer att säga till oss). Tänk om man missar pussen :)
    Vi träffade också prästen i början av sommaren i annan byggnad. Enda gången vi såg kyrkan var med kantorn. Och vår präst ville inte heller att nåt skulle övas in. Han sa att man brukar bli mer nervös då och tänker på vad man ska göra och när. Han sa istället att vi inte ska tänka på nåt alls, han fixar allt och säger till os vad och när saker händer. Vi lämnar allt till honom. Kändes läskigt i början men väldigt skönt nu. Har släppt det där med kyrkan nu, bättre att bara go with the flow liksom...

    Om ni ska pussas i kyrkan får ni bestämma det själva och isf när eftersom nån puss inte finns med i svenska vigselordningen. Traditionellt sker den första kyssen på kyrktrappan när gästerna tar emot brudparet för första ggn som man och fru. Samtidigt kastas riset. Så vi kör på det, väldigt fin tradition tycker vi.
  • 1700tal
    pulmonate skrev 2012-08-12 21:50:52 följande:
    Idag började jag göra Vigselprogram i form av solfjädrar som blev väldigt söta. Hade beställt hem gratis tapetprov som jag använder på baksidan.
    Har du bild? Låter fint!
  • 1700tal

    Lycka till ni andra också! Vi har möblerat slottet vi ska vara i hela veckan, intensivt mkt jobb men trots det inte stressigt. Det har flutit på... Alla blomdekationer och bänkbuketter gjorde jag i ons, höll på till 01. All dukning gjordes igår, alla bord och stolar kom och bars i tis. Festprogrammen gjordes lite då och då under veckan.


     


    Så idag är det mest att fixa lite mera dukar till alla snacks och drinkbord (de tog slut), lämna av min och tärnans utstyrslar hos frisören och till slut checka in på hotellet i em/kväll.

  • 1700tal

    Grattis alla ni andra!! Så här såg vi ut, bilden tagen bara minuter innan vi åkte bort till kyrkan... Lite suddig men ändå.


     



     


    Och så måste jag visa min fina bukett, har ännu ingen bild där jag håller den så det går inte att se hur GIGANTISKT stor den är. Murgrönan släpade i marken och de engelska trädgårdsrosorna var stora som tefat! Blev så rörd när jag såg den hos floristen, hon förstod precis vad jag menade!



     


     

  • 1700tal
    sannasofia skrev 2012-08-29 17:39:37 följande:


    Nu har vi fått några exempelbilder från våran fotograf, detta är favoriten än så länge Glad

    Åh, vilken fin bild!!


     


    Kan vi inte få se fler bilder från er andra??? Jag har lagt in lite bilder från ena fotografen i mitt galleri om nån vill se.

Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3