Inlägg från: Pluppe |Visa alla inlägg
  • Pluppe

    Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3

    Head Over Heels skrev 2012-05-02 21:15:13 följande:

    Funderar också på att skippa vigselprogram. Nog inget folk sparar ändå... Och göra ett enklare festprogram med sånger, "ordningsregler", några ord om varje gäst o lite smått o gott :) För det är kul att bläddra i :p


    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    Vi kommer göra vigselprogram, jag tror ändå det känns bra ifall folk "vet vart man är" i vigseln.. Jag känner lite så framförallt för vår del eftersom det kommer vara med många barn så tror jag det är bra för föräldrarna att vara lite lugna när barnen börjar bli otåliga framåt slutet ;) Och jag kan även säga att alla bröllop som jag har varit på har jag sparat vigselprogrammen ett par veckor efteråt iaf :)
  • Pluppe
    MariaFredrik12 skrev 2012-05-13 19:50:42 följande:
    Undrar vilka psalmer ni ska ha? Jag tycker det är svårt att välja, då vissa kanske anses som FÖR somriga, då vi ändå gifter oss i slutet på augusti...vad tycker ni?? Jag tycker En vänlig grönska är väldigt fin t.ex.
    Vi har bestämt oss för en nummer 289 "Guds kärlek är som stranden", jag gillar melodin i den :) Men sen håller jag med dig, vissa ansers för somriga men det är också dem som är finast tycker jag, speciellt En vänlig grönskas :)
  • Pluppe
    LittleMissMe skrev 2012-05-13 21:30:17 följande:
    Har nån av er varit i kontakt med prästen som ska viga er?
    Vi vr i kontakt med vår präst i lördags då vi var och kollade på en annan vigsel. Vi kände inte dem som gifte sig men vi satte oss uppe på läktaren just för att se hur prästen var under själva vigselakten, känns himla bra såhär efteråt för vi gillar henne ännu mer nu! Vi pratade med henne efteråt och hon skulle höra av sig under juni månad, om vi tyckte att det blev försent fick vi gärna ringa henne. Hon förklarade att det är så olika, en del par vill vara ute flera månader i förväg medan vissa nöjer sig med 3 veckor. Så hör av er till prästen ifall ni känner att ni vill veta lite mer nu :)
  • Pluppe
    MariaFredrik12 skrev 2012-05-13 20:21:36 följande:
    mm Guds kärlek är som stranden ska vi också ha =) gäller bara att komma på 2 till nu! Men det är bara sommarpsalmerna jag känner igen och man vill ju gärna känna igen dem tycker jag :) Men tycker du det passar med "sommarpsalmer"?
    Det är ju inte lätt... Sommarpsalmer funkar helt klart! Vi känner att vi vill ha psalmer som folk kan någolunda iaf, en del psalmer kan bli så långtråkiga :/
  • Pluppe

    Vi ringde idag till prästen angående vigselsamtal och eftersom hon går på semester nu till midsommar så blir det inget samtal fören den 24 juli... Känns lite tätt inpå, men så är det.

    Vi har också pratat om "Underbart" på Orgel när vi går ut. In ska vi försöka få tag i någon som sjunger "Där du andas" (Sofia Karlssons version).. Får se hur vi lyckas...

  • Pluppe

    Vi hade sista OSA 1 juli.. Fick höra av oss till en del.. Har ännu inte fått fullständigt svar från en familj, där dem för det första OSA via facebook och skrev att dem KANSKE blev 7 stycken, när jag sedan svarade att vi absolut behövde veta EXAKT antal och vad de ville ha för dryck skrev personen i fråga ÅTERKOMMER.... Idag är det 12 juli och jag har inte hört ett skit..... Är väldigt irriterad!!

  • Pluppe
    sannasofia skrev 2012-07-12 22:59:11 följande:
    vi väntar också på två kusiner till blivande mannen som ska höra av sig.. mycket irriterande!
    Ja det är verkligen jätte tråkigt :( Vi ska åka till lokalen nu i veckan och behöver ju veta hur många platser vi ska ställa upp bord för, 7 personer är ganska många ifall det är så att dem skulle komma eller inte komma.. Man vill ju även börja med bordsplaceringen..
  • Pluppe
    Viii skrev 2012-07-13 13:36:02 följande:
    Med risk för att låta hård nu.
    Men om OSA har gått ut, ni har påmint dom och de har gått nästan ytterliggare 2 veckor sen påminnelsen så skulle jag ringa och säga att NU behöver vi veta för maten och behöver lämna besked innan exvis kl 17 idag.
    Blir så less på folk som inte kan svara i tid! 
    Jag gav faktiskt en tillbaka-kaka och hoppas på att få svar via fejjan... Det är nära släktningar så jag hoppas dem förstår. Men får jag inget svar får vårt värdpar ta tag i det igen, dem har egentligen redan varit i kontakt med dem men har ändå inte fått ett svar, men dem får väl ta med hårdhandskarna igen. Jag personligen skulle ju själv tycka att det vore väldigt pinsamt att behöva bli "tjatad på", så jag kan inte riktigt förstå hur dem tänker.. Har inte fått något svar ännu iaf, har gått 24 timmar snart..
  • Pluppe
    sannasofia skrev 2012-07-14 08:56:19 följande:
    Trots att två inte har osat ännu så gjorde vi en preliminär bordsplacering igår kväll. Känner mig inte hundra över hur den ser ut nu.. 

    Det känns som att hur man än sätter ut folk så finns ju alltid risken att någon blir besviken.. och hur mycket bryr sig folk om hur nära brudparet man sitter?? Jag tänker då utifrån att man ju sitter närmare ju närmare släkt man är.. men det har vi inte brytt oss om så där särskilt mycket.. bör man det?

    Hur tänker ni? 
    Det där med bordsplacering är verkligen INTE kul!!! Jag hjälpte min bror med deras bordsplacering när dem gifte sig och vi satt i timmar för att få till det! Det där med att man ska sitta närmare desto närmre släkt man är är jätte svårt att få ihop, samtidigt ska ju även toastmastern och värdparet sitta nära också och då blir det helt plötsligt (i vårt fall) vänner bland nära släktingar och då får inte vännerna sitta med vännerna som vi vill..

    Jag tänkte sätta mig och luska lite ikväll.. Har fått svar ifrån dem som inte har OSAt men just nu babblar dem bara bort allt och har fortfarande inte svarat, jag blir så förbannad och känner bara att jag inte orkar. Ska ringa hem till mamma imorgon så får hon ta tag i det, hon är ju en värd Flört
  • Pluppe

    Jag knepa faktiskt ihop en bordsplacering igår som vi känner oss väldigt nöjda med här hemma! Känns inte som något orosmoment alls, jätte skönt :)

    Nu har även de 7 släktingarna som är kvar OSAt, alla kommer. Äntligen fick vi svar! Pinsamt måste det ju kännas att vi ligger på dem, men alla har väl inte "folkvett"..

    Har även idag varit och pratat med plantagen och beställt 10 buketter med 7 vita rosor i varje, för 29.90 kr/förp. Alltså 70 rosor för 299 kronor! Känns riktigt bra :) Vi har inte så stora vaser så dem där "vanliga" rosorna passar perfekt :)

    Så nu finns det fler saker att pricka av på listan, jag älskar att få göra det haha!

  • Pluppe

    Imorgon ska det testas brudupsättning, jag är jääääätte nervös!! Har sett några bilder på sistonde där samma frisör som ska göra min uppsättning har gjort andras och jag har inte gillat dem alls :( Får hoppas på att det känns bra imorgon annars får det bli ut och leta frisör i sista minuten!!

  • Pluppe
    Head Over Heels skrev 2012-08-06 16:33:43 följande:

    Hur blev din provuppsättning förresten?


    Min frisör ville inte göra nån provuppsättning, för då jämför man kanske den med frisyren man får på bröllopsdagen, vet inte om det är bra eller dåligt hehe. Men jag vet att jag kommer att bli nöjd så det är lugnt ;)


    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    Det gick jätte bra, hon gjorde ju bara en uppsättning på 10 minuter, alltså lockade håret med plattång och satte upp det lite halvdant, bara för att jag skulle få lite känsla över det :) Och det kändes kanon, så jag tror jag blir nöjd :D Vi testade även ut lite löshår utifrån min hårfärg och grejer.
  • Pluppe
    Head Over Heels skrev 2012-08-06 16:30:49 följande:

    Ojoj! Nästa vecka gifter vi oss <3


    Ska ni ha nån gästbok? Funderar på (om vi nu ska ha nån) om man ska ha en "vanlig bok" med vita sidor eller om man ska beställa tex Bröllopsboken av Anna Oskarsson? Har också funderat på en canvasduk... Hmm?


    ♥ 18 augusti 2012 ∞
    Vi pratade om att ha en, men jag tror inte det blir någon. Vi kommer ha ett träd på ett A3 papper, där gästerna sätter sina tumm-avtryck som blad, det får bli vår "lilla gäst-sak" :)

    Men jag tycker det är himla trevligt med en gästbok! Kanske kan vara bra att ha några ledande ord, för det är ganska lätt att det står stilla i huvudet när man ska skriva något :)
  • Pluppe
    lindaf skrev 2012-08-08 17:05:53 följande:
    Vi åkte och hämtade ringen igår och jag älskar den! Tittade in i brudklänningsbutiken också för den ligger brevid och jag hade fortfarande inte hört något om min klänning. Där får jag höra att det inte hinner komma någon klänning innan bröllopet. Jag är nära på att börja grinda när sömmerskan säger att jag får hyra den klänning de har i butiken (som jag absolut inte fick igen när jag provade den) men hon säger att hon kan ta ut den (från stlk 42 till 44). Jag har gått ner lite i vikt under sommaren så jag provar 42:an och den sitter perfekt!! Jag blir så lycklig att jag är nära tårar igen och sömmerskan blir så glad att hon kramar om mig. Från början hade jag tänkt hyra klänning, men blir kär i "min" klänning som inte är för uthyrning, så jag blev tvungen att köpa. Så nu får jag alltså hyra min drömklänning, som jag ville från början. Från katastrof till bästa möjliga lösning på 10 min :) Emotionell berg- och dalbana!
    Härligt att det löste sig så bra tillslut!!!

    Men när beställde du din klänning? Lustigt att dem tar emot en beställning och den inte hinner komma hem..
  • Pluppe

    Om en vecka vid den här tiden kan jag tänka mig att många av oss redan ligger i sängen väääääldigt nervösa!! Det är så nära nu!!!

  • Pluppe

    Nu känns det som allt är på banan! Imorgon börjar jag jobba eftermiddag/natt/morgon och kliver av på fredag morgon! Känns himla bra att det mesta har hunnit blivit klart Flört

    Däremot är maten kvar att laga, men min mamma (utbildad kock) har semester från onsdag så jag känner mig VÄLDIGT lugn :)

    På fredag sätter vi igång klockan 10.00 på morgonen med kyrka och middagslokal! Hämta blommor, ljudanläggning, mat, dryck, tårta osv!

  • Pluppe
    MariaFredrik12 skrev 2012-08-13 11:05:51 följande:
    Vi är nog också rätt så i ordning....
    Är dock vansinnigt nervös!!! Är riktigt orolig över själva vigselakten. Vi har inte fått "öva" i kyrkan på var man ska stå etc. Fick ni det? Vi satt bara och pratade lite med prästen (i en annan lokal än kyrkan) i juni. Jag vet att det säkert kommer vara tydligt när man väl är där men detta är något som oroar mig. Jag vet inte heller när vi ska pussas (för prästen har sagt att hon inte kommer att säga till oss). Tänk om man missar pussen :)
    Vi pratade först inne i försmalingshemmet men efter det så gick vi vidare till kyrkan och gick igenom lite hur man ska stå och så :) Jag känner mig mest nervös inför meningen man ska säga till varandra, jag blir så himla nervös när jag ska prata framför folk jag känner haha! Och min fula "vana" då är att jag ler så mycket så käkarna blir trötta och kinderna börjar skaka, detta är heeeeeemskt!!!!!! Det är jag nervös för haha!

    Vi kommer pussas efter att vi har sagt meningen "NN, jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt."
  • Pluppe

    Jag tar också en från facebook :) Har ingen bra bild på hela oss ännu! Är alldeles för trött för att föra över alla ;)

    natalie: Tråkigt med sjukdom! Vi ligger idag, mitt halsont började i fredags, blev smittad på jobbet och imorse vaknade jag med feber och en rejäl hosta!!


Svar på tråden Vi som gifter oss den 18 augusti 2012 <3