• Aniara4

    Ska ni öppna presenter på Bröllopet?

    Jag ville verkligen, verkligen inte ha presentöppnng på vårt bröllop, jag tycker det är aptråkigt och som Daludd är inne på kan det lätt kännas som en tävling vem som gav den finaste presenten. Men jag blev övertalad (dock inte övertygad!) av flera personer och gick mycket motvilligt med på det. Vi fick dessutom antydningar om att det var många som hade gått ihop om större presenter, så det skulle inte vara så många paket att öppna. Vi hade pratat mycket om det innan, och när det blev bestämt att vi ändå skulle göra så underströk jag för mannen att vi skulle anstränga oss att vara supereffektiva och riva av öppningen så fort som var möjligt ur artighetssynpunkt - man kan ju inte bara slita upp alla presenter utan av artighet mot mottagaren bör man väl stanna till något ögonblick och säga "åh, så fin".

    Dessvärre var min man inte alls lika fokuserad efter allt vin till middagen, och jag fick slita en hel del för att få upp honom till presentbordet (han satt och surrade med några gäster), och sen lallade han runt och fattade inte alls att vi redan låg långt efter tidsplanen och gästerna blev uttråkade av den långdragna presentöppningen, medan jag var farligt nära att bli bridezilla av stressen att försöka avverka mitt hatmoment alldeles för sent när ingen annan verkade intresserad av att hjälpa till. Skrikandes

    Jag önskar faktiskt att jag hade stått på mig och struntat i att den äldre generationen skulle bli så förfärligt besviken om de inte fick titta på när vi öppnade presenterna. Faktum är att jag försökte genomdriva att vi skulle ha presentöppning och lunch för eventuellt intresserade nästa dag, men det skulle ju inte heller gå för då skulle gästerna inte vara kvar i stan trodde mamma.

    Men jag kan väl säga så här, att min uppfattning att presentöppning är något man bör undvika om man kan inte direkt har ändrats efter att ha mer eller mindre tvingats att genomföra det själv. Det var inte särskilt kul.

Svar på tråden Ska ni öppna presenter på Bröllopet?