• wiii

    Snål sambo...eller är det fel på mig?

    Jag får säga att förstår jag din sambo, han sparar pengar till något alldeles särskilt, som säkert har varit en morot för honom för att klara av att sluta röka.
    Hade det varit ett konto med sparpengar utan något särskilt ändamål hade det nog varit lättare att "låna" pengar därifrån.

  • wiii
    Anonym skrev 2012-02-24 19:24:42 följande:
    I så fall kan jag förstå din blivande. I annat fall tycker jag att var och en borde bidra efter förmåga. I vilket fall som helst så prata om detta med din blivande, så att du får reda på hur han ser på det. Tycker han verkligen att en bil är viktigare än hans och ditt förhållande?
    Det är väl ändå inte så att deras förhållande står på spel för att han vill köpa en bil? 
     
  • wiii
    Anonym skrev 2012-02-24 19:57:13 följande:
    Inte bilen i sig, men tycker att det handlar om vad man prioriterar och hur man ser på vad som är viktigt i livet.
    Absolut där är jag med dig! Men det kan ju också hända att han inte tycker att det är lika viktigt att lägga så mycket pengar (för 30 000 är mycket pengar) på bröllopet, och då är det ju inte så att hans prioritering är fel, utan bara inte samma som ts.
    Tror att vi tjejer låser oss vid ordet "bil" för att vi i allmänhet kanske inte kan relatera till varför det skulle vara viktigt, men om frågeställningen istället hade varit att ts lagt undan pengar till låt säga en resa med tjejkompisarna, och killen ville att hon skulle ta av de pengarna till något gemensamt så hade man nog tänkt annorlunda. :)
    Anonym (ledsen) skrev 2012-02-24 19:43:08 följande:
    Tanken var att vi skulle dela lika på kostnaden inför bröllopet, men sedan var tanken att jag skulle fått rullning på mitt företag med. Men det stör mig att han uttalar sig med att jag kommer iaf ha sparat 15´tills sommaren (gifter oss i juli), det är min del så får vi se vad vi får för det. Grejen är att maten på stället vi vill vara på går på 10´ och det känns surt att han inte är villig att lägga undan mer...bara för att....

    Det här är inga jättesummor vi pratar om och hans syn på det hela stör ihjäl mig... 
    Det var ju en annan sak än det du skrev i trådstarten, lägga undan mer och ta från sitt privata sparkonto är två olika saker, det du skriver här låter ju bra mycket tråkigare från din sambo.
     
  • wiii
    Anonym skrev 2012-02-24 20:30:51 följande:
    Kanske, men är inte helt säker där. Är sedan några år tillsamman med en person av samma kön som jag, och trots det så har jag insett att man kan ha helt olika syn på saker och att det enda som hjälper är att prata med varandra. Något som dock underlättas när man är av samma kön - helt enligt min egen erfarenhet, andra kan tycka annorlunda Flört
    Ja, det kanske var dumt av mig att skriva "tjejer" , alla tjejer är ju såklart inte intresserade av samma saker osv, skrev nog mest så för att det är ett kvinnodominerande forum. Men poängen är ju densamma, alla har inte samma prioriteringar, och det kan vara svårt att säga vem som har rätt och vem som har fel i ett sånt läge.
    :) 
  • wiii
    Marylojs skrev 2012-02-25 16:50:55 följande:
    Jag tycker att det är märkligt att ens tänka tanken på att gifta sig om man inte har släppt tanken på "mitt och ditt". 
    Men något eget kan man ju få ha kvar även som gift tycker jag. Vi delar på de flesta kostnader, men om han skulle vilja köpa något dyrt till sig själv, som inte jag har någon nytta av så tycker inte jag att det är mer än rätt att han tar det från pengarna han får över efter de fasta kostnaderna, jag vill inte behöva ta från min lön till sånt.
    Såklart är det en helt annan sak med något som bröllop eller andra gemensamma saker. 
Svar på tråden Snål sambo...eller är det fel på mig?