Inlägg från: FinaFina |Visa alla inlägg
  • FinaFina

    Gifta i thailand

    vi kommer gifta oss på koh lanta , och kommer anlita Lantadivers att ordna allt , både pappersarbetet för att få det giltligt , smink,fotograf,mat,blommor osv

  • FinaFina
    Dec2012 skrev 2012-03-01 09:26:20 följande:
    Ska oxå anlita Lantadivers för bröllop på Koh Lanta, blir av i december = )
    vi ska med gista oss i december , den 11 . ni då ?
  • FinaFina
    Lillafia skrev 2012-03-20 12:55:48 följande:
    Vi gifte oss på koh Landa 11-11-11, vi anlitade Lantadiver, vi är så nöjda.
    Bra kontakt med dom och fin service.
    vi bodde på Sommer house det gick oxå genom dom, dom är väldigt stora där alla känner till dom.
    de äger även en restaurang i byn Bansaladan där åt vi bröllopsmiddan, såå gott tillagat av en svensk kock.

    vi lunchade en gång på den reasturangen Relax Bay Resort där bröllopet skulle skepå stranden... men de var inte så gott för det priset...åhh vill dit igen. Maken fixade alla sina kläder hos en skräddare i Saladan,, som skräddaren sa på bra svenska "billigare än Ullared"... haha, Lycka till!

    jo , visst är det lite dyrt för maten , hur ser det ur på relax bay ? det är väl inte jättemycket folk och så ? för vi vill inte sitta och äta bland massor av folk =) hur var det där ni hade middagen i saladan ? hur många var ni ? bokade ni bord och hade "bestämd meny" ?


    många frågor... =)

  • FinaFina
    Dec2012 skrev 2012-04-20 13:27:51 följande:
    Vi har bokat den 9:e.

    Håller nu på att försöka klura ut vilka låtar vi vill ha. Samt så ska vi snart träffa en tjej som ska tillverka våra ringar = )
    Hur långt har ni kommit i planerna?

    inte så värst långt , vi har bokat med lanta divers ocj resan är bokad och klar.


    har hittat klänning men ska ner ett par kilo först innan jag beställer den


    vi har valt låtar , det valet var lätt då det är låtar som har haft stor betydelse under våra år tillsammans , vi ska ha kärleken förde oss samman med ulf lundell , utan dina andetag med kent och du är allt med sonja alden och shirley clamp .


    ringar har vi bara kikat lite på , inte bestämt oss för något än..


    hur många kommer närvara vid ert bröllop ?


    vilka ska ordna ert bröllop?

  • FinaFina

    vi kommer vara 16 pers med oss inräknat och våra 2 barn .


    jag vill ha en "riktig" bröllopsklänning , fast lite enklare , något i stil med denna


    http://www.candiny.se/2011-heta-sälj-chiffong-klänningg-brud-summer-bröllop-klänning-axelbandslös-imperiet-slim-kolumn-kjol-enkel-p-6630.html


    kommer ni ha middag på relax bay med ? och sångare på stranden ?


    snart "bara" 7 månader kvar =)


    var ska ni bor föresten ? och när kommer ni ner ?

  • FinaFina
    Mattias12 skrev 2012-08-06 14:01:08 följande:

    FinaFina och Dec2012:


    Ser att vi kommer att gifta oss dagarna efter varandra!


    Vi har bokat bröllop med Lanta Divers den 10 dec i år och kommer att bo på Relax Bay mellan den 9-12 dec, så vi kommer att vara där även när ni gifter er...


    Vi har inte kommit så långt i hur vi ska ha bröllopet, men ska ta tag i det nu snart.


    Har en plan att sy upp klänning och kläder till mannen och barnen på Koh Lanta. Enligt Maj-Britt på Lanta divers finns det bra skräddare där. Har 5 dagar på oss, hoppas att det räcker...


    Vår resa är också bokad (liksom Dec2012) den 27 nov - 19 dec, men vi åker endast med flyg (med Qatar) Köpenhamn-Bangkok ToR, kommer sedan att åka runt lite i Thailand innan vi tar oss ner till Koh Lanta, där vi först kommer att bo på Dr Lanta på Klong Dao beach. Har bokat boendet via Lanta Divers.


     


    /Malin och Mattias


    Det ska va gött och leva, annars kan det kvitta!

    spännande !! vi är fortfarande veliga om vi ska ha middagen på relax bay med , visst är det skönt och vara på samma ställe , men har hört både ris och ros om maten , och till det priset så vill man ju ha bra mat !


    vi har med anlitat lanta divers , och jag velar som bara den ang min klänning !! beställa från kina och ha den klar och med mig när vi kommer ner till koh lanta , eller låta en skräddare sy upp den där nere...

  • FinaFina
    jonnagoransson skrev 2012-08-06 14:24:32 följande:

    Jag och min blivande man gifter oss 121212 på koh lanta, vi har en "privat" bröllopskoordinator där nere som fixar allt till oss.


    Vi har kommit väldigt långt i vår planering, så om du undrar över något så hör gärna av dig till mig.


    Vi kommer vara ca 50personer på vårt bröllop.


    Jag har förövrigt varit på koh lanta i dryga 6månader och känner ön ganska så bra, så om ni beslutar er för att var där så kanske jag kan svara på en del frågor =)


    Vårt bröllop kommer att bli giltigt samma dag, borgmästaren på koh lanta kommer att komma till bröllopet och singera våra papper.


    har du nåt bra tips på restaurang för bröllopsmiddagen , vi kommer vara 20 pers och vill gärna ha en mysig restaurang med god thaimat , gärna inte mitt bland en massa andra människor.. vi gifter oss på relax bay , och tanken var först att ha middagen där , men har hört både ris och ros om restaurangen där.. och det skule bli ganska dyrt, ca 1000 bath/pers + dricka.

  • FinaFina
    jonnagoransson skrev 2012-10-08 08:18:57 följande:

    Hej!


    Oj vad svårt, alltså, jag tycker ju personligen att Rod på Funkey Fish har super god mat och det är ett väldigt mysigt Thai ställe. De har bra priser på mat, och pratar man med Rod och berättar att det är en bröllopsmiddag, så brukar han se till att göra det lite extra fint. De har fantastiska Hot Plates där som är helt underbara. Men när ni kommer ner så åk dit och titta ligger på LongBeach/pra ae.


    Sen så finns ju Red Snapper som har fantastik mat, tror att de har Thai också, men de är också ganska så dyra.


    Thai Cat ska också ha god mat och jag har ofta fått höra att man måste åka dit och äta, men har aldrig varit där tyvärr så vet inte hur stället ser ut. Men det ligger också på long beach.


     


    ok, det låter ju alldeles utmärkt på funkey fish , ligger det på stranden ?


    vi hade ju helst inte velat sitta mitt bland alla andra gäster , vi är 20 st


    fy vad jag är velig , men det är väl bröllopsnerverna


     


    Nu är ialla fal klänningen beställt , och ringarna är klara.. vi ska bara bestämma vad det ska stå i dem

  • FinaFina
    jonnagoransson skrev 2012-10-08 08:18:57 följande:

    Hej!


    Oj vad svårt, alltså, jag tycker ju personligen att Rod på Funkey Fish har super god mat och det är ett väldigt mysigt Thai ställe. De har bra priser på mat, och pratar man med Rod och berättar att det är en bröllopsmiddag, så brukar han se till att göra det lite extra fint. De har fantastiska Hot Plates där som är helt underbara. Men när ni kommer ner så åk dit och titta ligger på LongBeach/pra ae.


    Sen så finns ju Red Snapper som har fantastik mat, tror att de har Thai också, men de är också ganska så dyra.


    Thai Cat ska också ha god mat och jag har ofta fått höra att man måste åka dit och äta, men har aldrig varit där tyvärr så vet inte hur stället ser ut. Men det ligger också på long beach.


     


    förresten , vad är hot plates för nåt ??!!
  • FinaFina
    jonnagoransson skrev 2012-10-11 15:55:22 följande:

    Hejsan!


    Funky Fish ligger precis vid vattnet och det är väldigt fin solnedgång där, de har en resturang under tak där alla gäster sitter. Nu vill jag inte lova för mycket, men ägaren där brukar kunna fixa det mesta, så frågar man om han kan duka på stranden så brukar han kunna göra det.


    Hot Plate är som ett gjutjärnsfat som man lägger mat på, som är så gott som rå, sen så häller de över marinad och någon alkohol som brinner, så tänder man eld på dem och tillagar maten så, så det brinner och röker från plattorna och de är stekheta. Effektfullt och gott =)


    Stranden är long beach och jag tror att det är den andra stranden söder ut från saladan, ca 10min i tuktuk fran saladan och dit.


    tusen tack för svar , vi gifter oss på relax bay.. tror nog vi struntar i middagen där och åker till funky fish och pratar med ägaren


    hot plates låter ju väldigt spännande , har jag aldrig sett innan , vet inte alls hur det fungerar men hade ju varit roligt att ha det på bröllopsmiddagen , om det är möjligt till 20 pers samtidigt vad ungefär kostar det ?

  • FinaFina
    jonnagoransson skrev 2012-10-12 08:27:46 följande:

    Ja dte kanske är svårt att få till till 20pers, men åk dit och provät!! =) Såå goda! Oj vad kan en sådan kosta!? 200bht max, tror egentligen att de ligger på 90-110bht, men vågar inte säga. Vi bor ofta hos honom och betala därför aldrig maten direkt utan skriver upp det på nota....


    Herregud, vi vann tydligen veckans par, hade helt glömt av att jag skickar in det till BT, så blev chokad igår och bara satt och skrattade medan sambon tyckte att jag kunde valt en annan bild! Haha


    åh vad roligt


    vi tyckte maten skulle bli alldeles för dyr om vi skulle ha det på relax bay , 800-1200 bath/pers skulle dem ha. det är ju ganska mycket för att vara i thailand , sen har jag hört både ris och ros om maten där.

Svar på tråden Gifta i thailand