Inlägg från: nephline |Visa alla inlägg
  • nephline

    Gifta i thailand

    Vi kommer gifta oss i Thailand. Dock gifter vi oss borgerligt hemma innan då det är lite krångligt med det juridiska för att gifta sig på plats. Väl i Thailand kommer vi ha en välsignelse på stranden med en präst på Kata Beach. Detta får vi betala ca 5000 kr för utöver själva resan. Men det ska bli underbart att komma bort från all press hemma och samtidigt få sin smekmånad :)

  • nephline

    Man gifter sig juridiskt (dvs borgerligt i sverige) och har sedan en välsignelse över själva äktenskapet så det blir som som två giftermål. Vill man gifta sig juridiskt giltigt i Thailand finns mer att läsa här: http://www.fritidsresor.se/resor/Brollopsresor/Brollop-i--Thailand/Laglig-vigsel-Thailand/. Vi räknade dock ut att det blir billigare att gifta sig hemma först (då det faktiskt inte kostar något i de flesta fallen).

  • nephline
    Caroline749 skrev 2012-03-28 19:03:07 följande:
    hejsan vi ska okxså "gifta" oss i thailand. jag undrar vem ni har anlitat? vad ingår i era 5000:- ??
    Det är via svenska kyrkan och de tar ut en avgift för att kunna bedriva verksamheten i landet samt "välsigna" redan ingågna äktenskap. Vill man ha det enkelt och avskalat är detta ett bra alternativ. Vi kommer vara barfota på stranden i solnedgång med våra närmsta och prästen (dvs inga dekorationer, ingen musik, bara solnedgång och en enkel ceremoni där våra thailändska vänner kommer få vara med). Efter ceremonin kommer vi tända lyktor och sedan gå ut och äta, allt i all enkelhet, precis som vi vill ha det. Vill man ha mera dekorationer, musik, större bröllop, etc, är det nog enklare att anlita någon av de andra nämnda  i tråden. Allt beror på vad man vill ha.
Svar på tråden Gifta i thailand