• evigtk­är
    Äldre 31 Jan 22:07
    4904 visningar
    32 svar
    32
    4904

    Någon mer som ska gifta sig i hemlighet?

    Vi har varit tillsammans i 13år och ska nu gifta oss. Men vi har bestämt oss för att strunta i det klassiska bröllopet och lägga pengarna på en resa och på vårt nya hus. Vi kommer därför gifta oss i rådhuset tillsammans med våra barn. När vi väl är på vår semester (som vi åker på ett dygn efter vigseln) ska vi skicka ett sms till våra familjer och berätta hur bra vi har det på vår BRÖLLOPSRESA! Vet att de flesta kommer bli jätte glada för vår skull om än lite förvånade :)


    Någon mer som valt att gifta sig i "smyg"?

  • Svar på tråden Någon mer som ska gifta sig i hemlighet?
  • Fröken Skrutt­is
    Äldre 31 Jan 22:11
    #1

    Vi gifter oss i smyg på Kreta i September. Dock så ska min sambos mamma och pappa vara med, men annars är det Top secret! :)

  • evigtk­är
    Äldre 31 Jan 22:14
    #2

    Vad roligt att det finns fler :)


    Det känns jätte bra tycker jag det enda jag kan tycka är lite jobbigt är att jag inte kan dela alla fudneringar med någon (förutom min sambo). Som vilken klänning ska jag ha, vilka skor passar till m.m. m.m.


    Inte ens barnen vet något, de kan ju inte hålla tyst. Så jag och sambon kan bara prata och planera på kvällarna när de sover eller så får vi prata i gåtor under dagen :) Det blir ju lite extra spännande helt klart!

  • Brumme­lisa
    Äldre 31 Jan 22:21
    #3

    Jag och min sambo, hade precis som ni varit tillsammans ganska länge - vi är nu inne på det 12:e året. Jag har länge velat gifta mig, men det ville inte riktigt han förren han i Juni kläckte ur sig att vi kanske skulle ta och gifta oss ändå.

    Varken hans eller min släkt är speciellt stor, vi umgås inte speciellt ofta och kände att vi inte vill dela vår dag med folk vi aldrig umgås med ändå - därför bestämde vi oss att vi skulle gifta oss hemligt i stadshuset.

    Det 14 oktober 2011 blev den stora dagen!

    Jag hade brudklänning, håruppsättning med tiara och slöja, brudbukett och tårta. Efter vigseln åt vi på vår favoritrestaurang och spenderade natten på hotell.

    Två veckor senare fyllde min pappa år och fick ett bröllopsfoto på oss i födelsedagspresent, dagen efter var det en annons i tidningen. Jag var lite orolig över hur pappa skulle ta det, i början blev han lite besviken. Men jag tror det gick över.

    I slutendan så kände jag att vi valde rätt, vi hade vår dag - vår alldeles egna romantiska dag. Vi har ännu inte åkt på bröllopsresa, vi sparar pengar och hoppas på att eventuellt kunna åka efter sommaren.

    Jag tycker det låter som en bra idé, ta ett foto på er efter ni gift er och skicka: Här i xxx har vi en fantastisk bröllopsresa! Lycka till med allt!

  • evigtk­är
    Äldre 31 Jan 22:27
    #4

    Tanken är att vi ska till en fotograf innan vigseln och fota oss. Det blir både tillsammans med barnen (familjefoto) och ett på bara oss (bröllopsfoto). Först hade jag inte tänkt så mkt på det där med kläder mer än att vi skulle vara finklädda. Barnen är ju enkelt och maken har en kostym. Men för någon dag sedan slog det mig, vad ska jag ha på mig... ska jag köra på bröllopsklänning, nja känns inte riktigt nödvändigt. Men vill ju ändå vara riktigt fin. Men jag hittar ingen klänninge som mitt emellan vanlig och bröllopsklänning. Och det är ju svinkallt ute, en kort klänning... hru gör man när man gifter sig mitt i svinkalla vintern med skor, jacka m.m.

  • Brumme­lisa
    Äldre 31 Jan 22:31
    #5

    Jag tänkte att jag gifter mig bara en gång, då kör jag rejält med en riktig klänning.

    Bonprix har ju ganska fina klänningar, kanske hittar du någon som faller dig i smaken:
    www.bonprix.se/kategori/dam-klaenningar-korta-aftonklaenningar/&sk=7438

  • Lommil­a1
    Äldre 1 Feb 08:42
    #6

    jag gifter mig i hemlighet 1.6!
    Vi kör hela konceptet ut, dvs fluff klänning och frack..
    Vi gifter oss i rådhuset med vittnen därifrån och sen åker vi på en fotosession med en proffsfotograf till ett naturområde och så har vi bokat ett kabinett på en fin resturang till kvällen.

    Jag tycker också det är jobbigt att inte ha ngn att ventilera sig åt, därför hänger jag har på Bt , och är förhoppningsvis helt anonym(?)

    Jag tycker du skall köra rudklänning om du vill det! Personligen skulle jag nog ångra mig om jag inte skulle ta ut allt, för jag planerar ju att bara gifta mig 1 gång.
    Det finns så mycket om och hur man borde göra saker, ex att vid en borgelig vigsel är allt inte lika fint och om man gifter sig i hemligthet är det typ inget alls... vi har struntat i allt detta. Det är vår dag o vi gör som vi vill

    Brummelisa, hur berättade ni åt resten av släktet sen?
    det är den enda delen jag har lite ångest över, misstänker att några i det närmaste blir besvikna över att de inte fick delta..

  • helhel
    Äldre 1 Feb 11:10
    #7

    Här är en till!
    Vi åker till Gotland o gifter oss! 2/6 är bokat i botaniska trädgården=)
    En familj (vänner), är de enda som vet och de följer som vittnen. Vi stannar där ca en v sen, inte bestämt riktigt än. Svårt att hålla hemligt. Men det är vad vi vill.
    Jag ha alltid velat ifta mig, litet enkelt bröllop. Sambon vill ha det pampigt....dettta har alltså skett med en viss övertalning;)
    tycker det är OTROLIGT skönt!
    tror det blir en annons i tidningen samma dag vi gifter oss, att vi gifter oss liksom, vet inte dock riktigt hur det ska stå....Vi funderar på att hyra en mysig liten restaurang här i närheten efter sommaren, de som vill får komma o gratulera typ. men vi vill inte ha presenter o de får betala själva både mat o dryck. Tänkte att vi bjuder på ev bröllopstårta då.....kanske blir det så el inte....
    Sambons föräldrar kommer bli otroligt besvikna att vi gör så här, rätt säker på det. Mina föräldrar kommer förstå varför =)

  • Brumme­lisa
    Äldre 1 Feb 14:17
    #8
    Lommila1 skrev 2012-02-01 08:42:29 följande:
    Brummelisa, hur berättade ni åt resten av släktet sen?
    det är den enda delen jag har lite ångest över, misstänker att några i det närmaste blir besvikna över att de inte fick delta..
    Eftersom annonsen var i tidningen så fick farmor och farfar reda på det. Sen var det någon av mammas systrar som såg annonsen i tidningen och så fick mamma reda på det den vägen.

    Faster och kusiner på pappas sidan fick reda på det genom farmor.

    Så annonsen sa sitt, jag behövde aldrig berätta mer än för pappa... Det var jag tysligt nervös för, därför jag gav ett bröllopsfoto. Så slappa jag orden: "vi har gift oss".
  • Lommil­a1
    Äldre 1 Feb 20:20
    #9
    Brummelisa skrev 2012-02-01 14:17:24 följande:
    Eftersom annonsen var i tidningen så fick farmor och farfar reda på det. Sen var det någon av mammas systrar som såg annonsen i tidningen och så fick mamma reda på det den vägen.

    Faster och kusiner på pappas sidan fick reda på det genom farmor.

    Så annonsen sa sitt, jag behövde aldrig berätta mer än för pappa... Det var jag tysligt nervös för, därför jag gav ett bröllopsfoto. Så slappa jag orden: "vi har gift oss".
    ok! Hur gjorde ni med de på mannens sida då? Jag antar ni kommer från ngn mindre ort då ni had det i tidningen eller?  Och vad skrev ni? Hade ni foto i tidningen också?

    Vi har funderat lite på en anons dagen efter ( lördag) då vi gift oss på fredag, och ngt i stil med igår gängade vi oss i två vittnens närvaro och sen bara förnnamn...
    Vi bor i huvudstaden men största delen av släktet bor i ett mindre samhälle och alla känner alla... Jag tycker inte hela nejden behöver veta vem det handlar om... ett foto vore ju najs men jag kollade lite priser och annonserna var ju svin dyra:/ borde kanske hitta på e plan b..

    Hur tänker ni andra då?
  • Bellen
    Äldre 1 Feb 23:33
    #10

    Vi ska med gifta oss i smyg, min mamma och hennes man är med som vittnen och min närmsta väninna är med och hjälper till med hästen...annars är det top secret här med!!

Svar på tråden Någon mer som ska gifta sig i hemlighet?