Inlägg från: Emma84 |Visa alla inlägg
  • Emma84

    Bröllop 2 Juni 2012

    LinnéaJonathan skrev 2012-02-02 17:20:24 följande:
    Ja nu ser texten och tecknen bättre ut! Flört

    Gud, vilken grej att ha en kock som står och grillar direkt, känns lyxigt! Tror absolut att det kommer bli succé som de säger, jag skulle lätt ha valt det också om det fanns såna alternativ här! Eller det kanske det gör, har inte kollat i och för sig.. Glad

    Det går bra OSA:t, ja-svaren droppar in som bara den så det är jättekul! 
    Åh, jag skulle gärna vilja se den, om du vill lägga ut den såklart! Du kan ju ta lite valda delar iaf så tar det inte så stor plats.. Glad
    Våra inbjudningar vita avlånga kort med ett litet bredare vitt genomskinligt band och sen ett tunnare vitt band på det som man öppnar kortet med. Texten har vi tryckt på ett pärlemorpapper, det blev riktigt fint! Och vårt färgtema är vitt och lite silver! Blev mkt vitt nu kände jag.... Flört
    Färgtemat syns nog ganske bra i korten, sen kommer vi att köra på vita överdrag till stolarna i lokalen med vita stolsrosetter, vita blommor, vit tårta.. you name it! Allt blir vitt! Glad

    Ni hade rosa färgtema eller minns jag fel? vad ska ni ha för dekoratoioner och dylikt?
    Njae, vi har oxå vitt, vitt, vitt, lite silver å det enda som KANSKE ska vara ljusljus rosa är löparna över dukarna på borden. Har inte bestämt mej än. Men mest vitt och silver.
    Inbjudan går ju i vitt och silver (sträcket under våra namn på framsidan tex och som "ramar" vid alla kort i inbjudan): Än så länge har jag inget i planeringen som är ljusrosa. Får se!

    Dekorationer å dylikt har vi inte tänkt på så mycket ännu. Vad ska ni ha?

    Era inbjudningskort låter superfina!! Våra är ändå ganska enkla, fast annorlunda De har fått väldigt bra kritik iallafall, måååånga har ringt å frågat om det är jag som har gjort dom och hur jag kan vara så påhittig. Haha! Kul att de uppskattas iallafall!

    Trevlig helg!
    Imorrn har jag fixat barnvakt till våra knoddar och bokat hotellrum å restaurangbesök i Göteborg (5 mil härifrån) utan att m2b har en susning! ÖVERRASKNING! I like!
    Dessutom har jag köpt honom 11 st presenter som han ska få allt eftersom imorgon - en present för varje år som jag har älskat honom!
    Han kommer bli väldigt överraskad tror jag, för vi har ingen jubileumsdag eller nåt annat att fira. Jag ville bara göra något skoj!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-02-03 19:48:16 följande:
    Men åh, så fin inbjudningsboken var!! Vilket jobb ni har gjort! En sån där inbjudan skulle jag som gäst bli jätteglad över att få! Glad Ska försöka lägga in bild på våra med men sitter aldrig vid rätt dator... Tungan ute

    Haha vi lyckas visst ha allt lika, samma färgtema o allt nu också! Kul att fler tänker som vi (jag) Flört
    Hmm då var det nog bara jag som fick för mig att du hade ljusrosa, läste säkert det nån annanstans, man läser ju om rätt mkt här menar jag!
    Ja, vi blev faktiskt himla nöjda med inbjudningarna, trodde först att de skulle bli lite alltför enkla men slutresultatet blev precis som vi ville! Enkelt och stilrent!

    Har funderat lite på dekorationer men har än så länge bara kommit fram till alla mina små liljekonvaljer som ska stå i små vaser på alla bord. Blir väl ljuslyktor och sånt också men vi har inte hittat något bra där än. Har sett bilder på när man har lagt murgröna mitt på bordet som en ranka över hela och det är snyggt tycker jag. Får se lite hur det blir!

    Åh vad mysigt, så roligt att få överraska lite sådär ibland! Blir ju så sällan att man gör sånt där! Påhittigt det där med presenterna, inte alla som skulle göra en sån grej. Glad

    Ni får ha en supermysig helg nu och njut! 
    Jo, men tanken från börja var nog att vår temafärger skulle vara ljusrosa, men njae. Som sagt, det enda som (kanske) blir rosa är löparna. Men det återstår att se - kan ju hinna ändra sej flera gånger till dess
    Vill ha stilrent och vitt är ju fint!

    Liljekonvaljer på borden har vi oxå tänkt! Å blockljus hade jag tänkt, pga den långa brinntiden. Tråkigt om de skulle brinna ut och de kanske missade att tända igen..
    Murgröna har jag oxå hört ja, låter jättefint!

    Hur många räknar ni att bli ungefär? Hur många blev bjudna?

    Helgen blev underbar! Bättre än jag planerat tillåmed Mattias (m2b) blev såå överraskad och ja, det var helt magiskt! Saknade våra kottar något otroligt men det är "skönt" (både för dom och oss) att komma iväg lite
  • Emma84
    gbg2012 skrev 2012-02-07 11:23:26 följande:
    Vi ska ha samma psalmsånger som er, de är jättefina. Sen ska vi ha sång till friheten, min m2b var skeptisk till den i början eftersom det är en polistisk sång i grunden. Men Sedan ändrade han sig. =) 

    Sedan ska vi ha det vackraste. Båda de är vanliga men speciellt sång till friheten är speciell för mig då jag alltid tyckt mycket om afzelius, var jätteledsen när han dog 1999.  

    Min M2B fick välja ingång- och utgångsmusik. Sedan har vi valt vår foxtrotlåt som bli forever young med alphaville som vi från början hade tänk ha på vigsel men vårt liveband gör den bättre eftersom de har synthar. =)
    Sång till friheten är verkligen supervacker! Som sagt, vi hade den till vår dotters dop, därför tog vi inte den nu.
    Hur går det för er med OSA:t? Det var väl ni som hade så tidigt datum? Räcker gästerna till, till lokalen?
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-02-10 09:38:00 följande:
    Ja gud ja, jag har redan hunnit ändrat mig flera gånger hur jag vill ha det i festlokalen, tur att jag inte har handlat så mkt än... ;)
    Får nog bli blockljus för oss också, som du säger, tråkigt att missa att de slocknat..

    Vi har bjudit 60 gäster, får kanske ett par nej-tack så räknar väl med att bli runt 55 stycken ungefär. 
    Hur många har ni bjudit?

    åh vad mysigt det låter, skönt att få komma iväg sådär! Roligt att han blev glad, vad tyckte han om alla dina små presenter då? Glad 

    Förresten, har ni kollat nåt på ring än? Glad 
    Hallå!
    Vi har bjudit 80 pers, än så länge är vi 50 stycken som svarat - men då är det nästan bara vänner. Släktingarna är lite segare med svaren - men inbjudningarna har ju dock bara varit ute en dryg vecka.

    Han blev väldigt glad över min surprise-helg och tyckte att jag var tokig..och väldigt gullig, såklart  

    Ja, vi tittade på ringar i lördags, hittade en som jag blev väldigt förtjust i, i första affären. Dock dyr. Vi har inte tänkt lägga mer än kanske sisådär runt 10 000 på ringar. Men bara min vigselring skulle kosta 14000 + då att vi vill båda göra om våra förlovningsringar. M2b vill bara ha en ring, så han ska väl byta ut våran till en bredare å tjockare. Jag ska byta ut min förlovningsring oxå, till en stilren slät och något bredare än den jag har i dagsläget. Så min förlovningsring och vigselring är "samma", fast att vi sätter i diamanter i vigselringen. Massa diamanter var det på den som jag hittade å vill ha - därav priset. Men oj, vad det blingade fint!
    Ska väl kolla runt liiiite mer, men jag är ganska säker på att det kommer bli denna ändå. Har jag väl ställt in mej på något, så är det svårt att rubba på det å dessutom kan jag inte tänka mej att jag hittar någon finare. Denna ringen var verkligen en Emma-ring
    Ni var klara med ringar eller?

    Apropå absolut ingenting. Hur gamla är ni?
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-02-12 18:12:04 följande:
    Då har ju ni ändå ganska många som har svarat ändå, kul! Glad
    Nu när jag tänker efter så kommer alla våra vänner som vi har bjudit också, samma sak här med släktingarna men en del vet man ju redan. Vännerna är duktiga OSA:re... Flört

    Vad kul att ni har börjat kolla! Det är så roligt att gå och kolla på ring, det är typ det jag har längtat mest efter... Flört
    Problemet är ju bara att alla ringar är så fina och så får man bara välja en, hihi! 
    Din ring låter fin, härligt med massa bling! 
    Ja, vi tror iaf det, jag har kärat ner mig i en enstensring i vitt guld som jag tror att det blir! Sen har jag en slät förlovningsring sedan innan som jag kommer att sätta i små diamanter i för att det ska hända lite mer där eller vad jag säga... Jag kommer att blanda vitt och rött guld, förlovningsringen är i rött men tyckte att vigselringen jag har valt passar bättre i vitguld. 
    Sambons ring får vi se hur vi gör med, antingen har han bara sin som han har nu eller så får han en också... Ringen som han har nu är ganska bred dock så vi får se hur det blir! 
    Så på onsdag blir dett att beställa, jag längtar! Glad

    Vi är 25 och 26, jag fyller 26 dagen innan bröllopet så det blir lite tight där emellan, men vad gör man inte för feslokalen man vill ha?! ;)
    Ni då?
    Dina ringar låter ju jättefina! KUL att blanda både vitt och rött guld
    Underbar känsla att beställa ringarna! Mer "verkligt" då
    Hur lång tid skulle de ta trodde dom?
    Våra ringar, sa de till oss, att vi ska beställa senast i slutet av april så de har hela maj månad på sej. Men jag tänkte (naturligtvis ) beställa så snart som möjligt Orka vänta liksom

    Haha! Ja, men vad är väl en 26 års dag, mot en bröllopsfest?
    Är det någon speciell festlokal?

    Jag fyller 28 i april, sambon blir 30 veckan efter bröllopet.
    Vår dotter fyller 2 år tre dagar innan bröllopet - DET känner jag blir lite stressigt. Henne "måste" vi ju ha kalas för - det vill jag naturligtvis oxå iförsej!
    Dessutom blir sonen 5 år ca 3 veckor efter bröllopet + att min far fyller år dagen efter honom OCH så är det ju midsommar oxå + att vi har en festival här i stan i juni oxå.
    Juni = Hektisk men rolig månad!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-02-13 09:35:17 följande:
    Ja, jag hade inte tänkt att blanda först men nu känns det jättebra! 
    Om vi beställer nu så tar det ca 3 veckor, om vi väntar tills april tar de 5... Så vi känner samma som er, orka vänta, och sen är det så skönt att kunna bocka av ytterligare en sak från listan! vet man vad man vill ha så är det ju bara att köra på! Glad

    Haha precis, var tvungen att först ringa till mamma och rådfråga om det var dumt att gifta sig dagen efter sin födelsedag men nu känns det jättebra! 
    Lokalen är ganska poppis här i stan + att det var det enda lediga datumet i juni och vi (jag) ville så gärna gifta oss i juni! O nu med tanke på mina älskade liljekonvaljer så blir det ju perfekt sådär i början på juni... Glad
    Hur kom ni fram till det datumet?

    Hihi ni kommer att ha fullt upp i juni! Det kommer bli firande hela tiden! Glad
    Ska ni vänta med bröllopsresa eller hur ska ni göra med den?
    Ja, precis! Skönt att ha ännu en grej att "bocka av".

    Vi hade faktiskt bokat 26 maj först (lördagen innan). Från början var nämligen tanken att vi skulle vigas 26 maj, så bokade vi ett spa för oss och närmsta familjen (barn, föräldrar, syskon med respektive osv). Så tänkte vi bjuda dem på en spahelg och ha bröllopsmiddag mm där. Å sen ha en bröllopsfest för bara våra vänner veckan efter, alltså 2 juni. Detta pga barnen, att vi inte hade någon barnvakt å sådär. Men sen efter ett tag ångrade sej m2b å tyckte att vi skulle ha EN fest för allihop, men då gick det inte att ändra festlokalen till 26 maj, då den redan var uppbokad då. Så då fick vi byta dag för vigseln istället. Så var det
    Nu känns det jättebra ändå! Mamma å pappa ska ju ta hand om barnen å åka hem med dem efter middagen, trist att mamma å pappa inte kommer vara där hela kvällen. Men samtidigt så tror jag ändå inte att jag skulle prata med dom så mycket under kvällen. Man har ju en hel del att hinna socialisera sej med Så det känns toppen! Även om spahelgen med de närmsta oxå hade vart mysigt!

    Bröllopsresan, ja...Vi har inte bestämt oss riktigt än. Jag kan inte tänka mej att åka iväg utan barnen en hel vecka iallafall. Skulle sakna ihjäl mej! De är ju liksom en del av oss!
    Så vi funderar väl på att åka iväg en weekend någonstans (har inte kommit på vart än) och sen kanske åka till typ Kreta eller något hela familjen i typ september kanske...Men som sagt, vi spekulerar ännu

    Hur gör ni?!
  • Emma84
    LinnéaJonathan skrev 2012-02-16 08:53:28 följande:
    Spahelg låter ju också mysigt, men det är ju kul att ha alla nära och kära där på samma gång! Tråkigt som sagt med dina föräldrar,men som du säger, du kommer ju ha massa människor att prata och umgås med. Glad

    Vi hade också ett annat datum först, 9 juni hade vi valt, men som sagt festlokalen var upptagen då så då fick det bli ett byte! 

    Weekend låter ju mysigt, finns ju massa fina ställen att åka till! Och man hinner ju bli bra uppvilad på bara ett par dagar! 
    Vi har precis bokat en all-inclusive vecka till Cypern direkt på måndagen efter bröllopet, bara för att få komma iväg lite och bara få landa i allt. Men den stora bröllopsresan tar vi till hösten, blir antagligen Dominikanska republiken i november! Glad Längtar! Så vi delar upp det lite och det känns jättebra!
    Det låter ju jättehärligt!
    All-inclusive är verkligen såå bra! Vi brukar alltid åka utomlands 1 gång per år och då ALLTID med all inclusive!

    Hur går det annars med planeringen?
  • Emma84
    Doffan skrev 2012-02-16 09:42:27 följande:
    Vi gifter oss också den 2 Juni.
    Va roligt!
    Hur går det för er i planeringen?
  • Emma84
    Doffan skrev 2012-02-16 22:22:09 följande:

    Ja tycker det går bra.. Känns som att allt börjar falla på plats. Inbjudningarna skickades i måndags. Prästen fick jag bekräftat av i tisdags. Fotograf klar, maten bestämd,frisör och make up klar,florist kontaktad. Väntar nu på klänningen sen är de lite pyssel kvar till dekorationerna. Känns skönt att nu bara vänta =)


    Sen frammåt blir det en tripp till Tyskland


    Härligt! Ja, det känns nästan som att man kan ta det lite lugnare nu
    Tysklandsresan längtar jag efter! Alltid kul med en liten roadtrip

    Var bor ni?
  • Emma84
    LinneaM skrev 2012-02-17 12:02:46 följande:
    Härligt att det är så många som har valt den 2 Juni! Vi gifter oss med då
    Javisst, det verkar finnas en hel del
    Hur ligger ni till i planeringen då? Känner ni oxå att det är lite "lugnare" nu?
    Var bor ni i Sverige?
Svar på tråden Bröllop 2 Juni 2012