Sara 120707 skrev 2012-01-19 11:39:33 följande:
Chicita:
Jag håller verkligen med om att det är trixigt att få till koncistensen och man bör definitivt "provbaka" minst en gång för att bli helt säker på proportionerna. Men mousse med äggvita är så underbart lätt, fräsh och god så det kan vara värt att prova.
Fruktmousser tycker jag generellt är lättare än choklad, vet inte varför, troligtvis för att dt inte är så temperaturberoende.
Ett alternativ till är att som fyllning ha tex botten,pannacotta, mousse
pannacotta är lättare att få till bra men då blir det ännu viktigare att moussen är fast och bra
Ja både pannacotta och ganache är bra alternativ faktiskt.
Man kan ju ha en chokladcanache och sen bre över en sylt eller marmelad i ett tunnt lager ovanpå den också för att få in något lite fruktigt

Det blir ju skärfast och ger stabilitet.
Ganache och pannakotta finns massor av recept på nätet att hitta.
Pannacottan som Ekströms har är inte helt fel heller faktiskt om man vill fuska lite