• Äriqa

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2012

     


    Funderar på två olika ringar denna och så lgger jag in nästa bild i nästa inlägg. Dessa ringar är i 9Karat. Är det för lite? Kommer de slitas fortare? Äkta diamanter är det iaf.


     


     

  • Äriqa


     


    Tredje gången gillt. Här kommer bilden på den andra ringen. Vad tror ni? Vilken ska man välja? denna är också äkta diamanter och 9k vitguld

  • Äriqa
    lycklig01 skrev 2012-07-10 21:42:54 följande:


    Här är mina ringar, åh vad jag längtar tills jag får ära min vigselring om 5 månader :)
    Var har du köpt ringen med stenar och vad kostade den är ute efter något liknande. :)
  • Äriqa
    lycklig01 skrev 2012-07-10 22:07:09 följande:

     


    Det är en titan ring, den kostade ca 5000 för oss men butiken hade då rabatt på ringar, den kostar egentligen ca 5500! Märket heter Titanium 3D, jag har köpt den på Boströms ur och guld i Luleå


    Okej. Tack. Den är superfin!
     
  • Äriqa
    Ring vitguld med diamant 18K Ø16¼Ring, vitguld med diamanter 18K

    Tror ni dessa två ringar passar tillsammans? första som förlovningsring och andra som vigselring?
  • Äriqa
    lurigmumin skrev 2012-08-30 19:40:20 följande:
    Nu har jag hittat min ring! Den med tre stenar är min förlovningsring


    och enstensringen är vigselringen. Nu är det bara att vänta tills man får bära den på riktigt!
    Vilken karat är stenen på om man får fråga?
  • Äriqa
    Anna2013 skrev 2012-09-05 07:47:39 följande:
    Var hos guldsmeden igår och tittade på olika kombos av ensten och allians. Han hade sagt att de inte passar ihop (alltså fysiskt, inte estetiskt). Troligtvis behöver enstensringen ha en smalare bas eller alliansringen en lägre fattning i samma höjd som ringskenan på enstensringen. Det för att de ska sitta tajt och snyggt ihop. Rekommenderar ett besök hos guldsmed som förklarar!
    Tack. Får göra det.
     
  • Äriqa
    Koloratur skrev 2012-09-11 17:33:22 följande:
    Här är våra ringar: Min mans i titan (välvd på insidan och otroligt skön att bära) och min med princesslipade briljanter.


    pris på din ring?
  • Äriqa

    HUr mycket tror ni det kostar att fixa dessa ringar? De skall frminskas lite och sedan sättas ny stor sten och en liten sten också. Diamant eller cz.. Jag förstår att det blir vesäntlig skillnad på om det är äkta diamant eller inte. men vad tror ni?



     
  • Äriqa
    Willow skrev 2012-09-14 11:59:57 följande:
    Ar det tva olika ringar eller sitter dem ihop? Det ser ut som dem sitter ihop, men det kanske bara ar bilden. Forst och framst beror det ju pa vad det redan ar for sma stenar i den smala ringen, ar det redan diamanter kan du/dor du inte satta dit en cz da det kommer att synas en stor skillnad, kanske inte med en gang men med aren sa mattas en cz av och det blir inte sa fint att ha en avmattad 'gra aktig' sten bredvid vita diamanter. Om det ar diamanter i ringen sa bor du se till att det ar samma fargskala pa den lilla stenen och den stora stenen du satter in. (D, E, F, G osv). Den stora stenen ser ut att behova vara ca. 0.5ct (fast det ar ju oerhort svart att avgora fran en bild sa jag kan ha helt fel dar). En snabb sokning pa bluenile.co.uk gav mig detta. En brilliant slipad diamant pa 0.48ct, farg: E, ideal cut, clarity: VS1 for £915 (runt 9000SEK). www.bluenile.com/uk/diamond-search?pt=setform#diamonds_pid=LD02768714 (om du koper en diamant se till att den har ett GIA eller AGSL certifikat. Las/lar dig mer om diamanter och dem 4 C:na har: www.truthaboutdiamonds.com/truth-about/)
    Vad en cz sten skulle kosta i den storleken har jag ingen aning om, men jag antar en brakdel av diamanten. Men du maste ju inte ga pa en diamant, det finns ju jatte manga fina fargade stenar som ar billigare och battre kvalite och som haller sig fina langre an en cz. Det finns t.ex vita sapphirer och fina fargade, inte bara bla. Sa det kan ocksa vara ett bra alternativ att halla kostnaden nere. Det basta ar nog att du gar direkt till en guldsmed och hor dig for vad dem tror ar ditt basta val och ga sen hem och gor lite research och bestam dig sen for hur du vill gora.
    Hoppas jag var till lite hjalp...
    Tacksam för svar. det är 3 ringar som sitter ihop. 14k i två och platina i den 3:e. Får fundera på det hela. Har sett denna på en auktiosnsida och kommer nog trots allt buda på den :) Tycker den är SÅÅ!! fin. och än är den inte så dyr.
  • Äriqa
    Äriqa skrev 2012-09-19 07:13:14 följande:
    Vann ringen på ebay. Nu ska jag bara vänta på att få hem den också...
    Hä är bild på den. Den är skickad idag så nu återstår väntan

  • Äriqa

    Hämtar ut min ring på posten i morgon. Tyvärr får jag betala tull/mons på 690:-!!! Hoppas bara den är så fin som jag hoppas!

  • Äriqa

    Hittar inte förra svaret jag fått... men var kan man köpa billigast diamanter. Sverige eller utland spelar inte så stor roll. Bara de är pålitliga och att diamanterna är äkta. Behöver en som är runt 0.01-0.03 och en som är kanske 0.1- 0.2 ct

Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2012