• Willow

    Visa din ring! Bildtråd - ringar 2012

    Har ar min forlovningsring - jag och fastmannen designade den tillsammans, jag ville forst ha en antik ring for jag tycker gamla smycken ar mycket finare och mer valgjorda, men det var sa svart att hitta en som var perfekt, sa det blev denna istallet. Den ar platinum med en cushion cut diamant i en halo fattning med micro pave millgrain band runt halva. Vigselringen ar ej bestamd annu, men tror det blir antingen en slat platinum eller ett platinum band med micropave och millgrain som pa denna. Inte varldens basta bild dock. 


  • Willow
    101112 skrev 2012-02-11 17:12:36 följande:
    Men en väldigt fin ring måste jag säga och den ser gammaldags ut så du fått det bästa av bådaSkrattande
    Tack
  • Willow
    Lilja11 skrev 2012-02-16 21:14:07 följande:
    Willow-vilken bedårande ring! Hur stor är stenen och får man fråga vad ni fick ge för ringen?
    Tack, jag alskar den verkligen! Stenen ar 0.6 carat colour E, VS1, det ar en cushion cut vilket ar en brilliant slipning men lite mer fyrkanting sa den ser lite mer vintage/antik ut an en rund brilliant slipad, men glittrar lika mycket som en rund Fran en liten butik i Hatton Gardens (diamant distriktet i London). Vart ett besok om du ska till London och letar efter forlovnings eller vigselring - dem har utbud for alla planbocker! 
  • Willow
    missidis skrev 2012-02-23 22:12:08 följande:
    Mysullis: Kommer åka till London igen i vår så då måste vi gå dit!! Tack!
    Om du ska till London och ska leta efter ringar sa ga till Hatton Gardens, det ar diamant distriktet i London, dar finns hur manga sma juvelerar butiker som helst med utbud fran sma till stora budgetar, nytt och gammalt och dem flesta butiker har sina egna juvelerare som jobbar at dem och du kan oftast designa precis vad du vill. Det ar vad jag gjorde for min forlovningsring. Butiken jag gick till heter Bedazzled, men har aven haft bra erfarenhet av Ace of Diamonds. Men som sagt, det finns hur mycket som helst att valja pa! Skicka mig ett PM om du vill ha fler tips! (Londobo sen 11 ar tillbaka) Lycka till!
  • Willow
    Lindaam skrev 2012-05-08 21:19:39 följande:
    Willow, om jag får fråga! Var har du fått gjort denna fantastiska ring och vad kostade den? Den är underbar!
    Tack Den ar gjord pa en liten butik i Hatton Gardens i London's 'diamant distrikt' dar finns hur manga guldsmedsbutiker som helst och dem flesta har sina egna guldsmeder som kan designa i princip vad du vill, det ar betydligt billigare an manga guldsmedskjedjor i Sverige - i alla fall efter priser jag sett online hos t.ex Schalins och skulle vilja pasta battre kvatlite dessutom. Skickar dig ett PM med mer detaljer.
  • Willow
    Äriqa skrev 2012-09-13 21:07:14 följande:
    HUr mycket tror ni det kostar att fixa dessa ringar? De skall frminskas lite och sedan sättas ny stor sten och en liten sten också. Diamant eller cz.. Jag förstår att det blir vesäntlig skillnad på om det är äkta diamant eller inte. men vad tror ni?

     


    Ar det tva olika ringar eller sitter dem ihop? Det ser ut som dem sitter ihop, men det kanske bara ar bilden. Forst och framst beror det ju pa vad det redan ar for sma stenar i den smala ringen, ar det redan diamanter kan du/dor du inte satta dit en cz da det kommer att synas en stor skillnad, kanske inte med en gang men med aren sa mattas en cz av och det blir inte sa fint att ha en avmattad 'gra aktig' sten bredvid vita diamanter. Om det ar diamanter i ringen sa bor du se till att det ar samma fargskala pa den lilla stenen och den stora stenen du satter in. (D, E, F, G osv). Den stora stenen ser ut att behova vara ca. 0.5ct (fast det ar ju oerhort svart att avgora fran en bild sa jag kan ha helt fel dar). En snabb sokning pa bluenile.co.uk gav mig detta. En brilliant slipad diamant pa 0.48ct, farg: E, ideal cut, clarity: VS1 for £915 (runt 9000SEK). http://www.bluenile.com/uk/diamond-search?pt=setform#diamonds_pid=LD02768714 (om du koper en diamant se till att den har ett GIA eller AGSL certifikat. Las/lar dig mer om diamanter och dem 4 C:na har: http://www.truthaboutdiamonds.com/truth-about/)
    Vad en cz sten skulle kosta i den storleken har jag ingen aning om, men jag antar en brakdel av diamanten. Men du maste ju inte ga pa en diamant, det finns ju jatte manga fina fargade stenar som ar billigare och battre kvalite och som haller sig fina langre an en cz. Det finns t.ex vita sapphirer och fina fargade, inte bara bla. Sa det kan ocksa vara ett bra alternativ att halla kostnaden nere. Det basta ar nog att du gar direkt till en guldsmed och hor dig for vad dem tror ar ditt basta val och ga sen hem och gor lite research och bestam dig sen for hur du vill gora.
    Hoppas jag var till lite hjalp...
  • Willow

    Forlat - det ska sta 'bor du inte' och INTE d'or du inte'. Skäms Irriterande att man inte kan ratta sina inlagg har pa BT! Note to self: las igenom vad du skrivit innan du postar det MINST 3 ggr!

Svar på tråden Visa din ring! Bildtråd - ringar 2012