Inlägg från: Jag han |Visa alla inlägg
  • Jag han

    Betalade bruden eller brudtärnan?

    Vi tittade lite gemensamt på klänningar till varandras bröllop. Jag och min vän var tärnor åt varandra :)


    Hon betalade min. För att hon ville, för att den var billig och för att jag inte var så haj på att beställa från utländska hemsidor.


    När det var hennes tur att vara tärna åt mig, blev den en klänning från samma hemsida. Hon beställde den och betalade den. Istället för att ge henne pengar i handen, betalade jag istället hennes hår och smink.


    Ingen krävde nåt av den andre, men vi ville ändå båda två ge lite hjälp på traven.


    Till marsalkarna köpte vi varsin slips och corsage som matchade vårt färgtema.

  • Jag han

    Har de kollat bonprix.se ? Tycker de har så fina kläder. Lite festligare och passande för bröllop. Klänningarna är billiga också. :) Under 500 för de flesta. Nackdelen är att de inte kan prova, men de har ju möjligheten att byta innan det är dags. Det är ju lite lättare än kinaklänningar. Om man ska väga för och nackdelar :)


    Hoppas det löser sig1


    KirsiLaa skrev 2012-01-14 11:47:17 följande:
    Nu har jag visserligen inte pratat igenom detta med varken mina tärnor, min blivande eller hans marskalkar, men jag tänker att de får betala sina kläder själva.

    Jag har försökt att få tärnorna att titta på kinasidor och komma med tankar om klänningarna som finns på de sidor jag hänvisade dem till. En av tjejerna har sagt att hon inte vill beställa någon klänning, utan hon vill prova sig fram till klänningen. De andra har inte sagt ett knyst, varken om klänningar eller något annat som har med bröllopet att göra. :(

    Det hade varit så enkelt att bara beställa tärnklänningar från samma ställe som brudklänningen. Då hade jag ju stått för frakt, tull och vad det nu kan vara. Hade det blivit en dyrare klänning som börjar klättra upp mot tusenlappen så kunde vi ju ha betalat en del av kostnaden också.

    De krav jag har ställt är att klänningen ska svara svart och minst knälång, sen får de välja vilken klänning de vill. Nu vet jag att den tjejen som uttryckte sitt missnöje med att ebställa en klänning, går runt i vanliga butiker som Kappahl och Lindex och letar efter en lämplig klänning. Misstänker att de andra också kommer att göra det. Då blir det en såpass billig klänning att de får betala den själva.

    Usch. Jag inser nu att jag är rätt besviken på mina tärnor. :(
Svar på tråden Betalade bruden eller brudtärnan?