• Brunetten

    skottår, någon tjej som ska fria till sin karl?

    Jag tänkte fria till min sambo på skottdagen! Vi har ganska nyligen köpt hus ihop och pratat om bröllop osv så är ganska säker på att han kommer säga ja... Glad (Han är ganska seg med det mesta så jag får nog vänta lääänge om jag ska vänta tills han ställer frågan).

    Tänkte fria hemma och hade faktiskt tänkt ungefär som LillaEllan, genom att jag sitter i ett bubbelbad (antingen att jag säger några fina saker och vi skålar i champagne, eller att han får en dikt, eller som jag läste i någon annan tråd att han får plocka upp 10 rosor längs med vägen till badrummet och hittar mig på ros nr.10) när han kommer hem från jobbet och att vi sen äter en god middag hemma.

    Dock hade jag egentligen bara tänkt "ställa frågan" 29 februari. Ringarna vill jag att vi väljer tillsammans efteråt.
    Men då kommer min fråga...
    Kan man sen välja en ny dag då man verkligen "förlovar sig" och det är då DET datumet när man byter ringarna som man graverar in i ringarna? Känns ju lite dumt att ha 29 februari som "vår dag" för då kan vi ju bara fira vart 4:e år Obestämd

    Vi ska åka på en solsemester i början av juni - men det kanske blir lite långt emellan att vänta tills själva ringbytet tills dess? Vad tycker ni?

  • Brunetten

    Jag hade tänkt fria till min sambo 29 februari men tyckte på ett sätt och vis att det var tråkigt att bara kunna fira förlovningsdagen vart 4:e år... Sen är min sambo halvgrek och jag läste någonstans att det betydde otur enligt grekisk tradition om man friade på skottdagen :)

    Hur som helst bestämde jag mig för att fria 21/1-12 istället. Det var då 2 år sedan vi hade vår andra date och kysstes för första gången :)))
    Frieriet blev så lyckat och min sambo blev verkligen överraskad! Jag skickade sms till honom på morgonen och lät honom få läsa ett fint kort som låg utanför sovrumsdörren och väntade där jag skrev vad som hände för 2 år sedan och hur min kärlek växt sig starkare och hur jag kände nu osv... Sen fick han följa en röd tråd runt i hela huset och längs med tråden hade jag fäst 9 stycken rosor.
    Eftersom blomsterspråket inte passade in helt bytte jag ut några av de röda rosorna och tog en rosa, orange, gul och mörkröd ros på de ställen jag inte tyckte att själva blomsterspråket passa och skrev in betydelsen för färgen... Ros 9 var i köket och där stod en färdig frukostbricka. Där fanns en lapp där det stod att han skulle komma till badrummet. När han kom in i badrummet hade jag släckt ner, tänt massor med rosa ljus, hade fixat en spellista på datorn som spelade i bakgrunden med bara romantiska låtar och själv satt jag i badkaret och väntade medan han stod tårögd med frukostbrickan i händerna! :) Jag hade köpt nåt som hette Love Jelly på coolstuff.se så vattnet doftade lite vanilj och var helt rosa-rött och som gelé...
    Sen när han satt sig i vattnet så jag lite fina saker och sa att jag hade en 10:e ros. Jag hade trätt på 2 st låtsasguldringar på den och satt på ett kort där det stod "Vill du gifta dig med mig?". Han började gråta och sa "JAAA,det vill jag". Sen grät vi lite av lycka till tonerna av "För kärlekens skull" med Ted Gärdestad :)

    Resten av dagen var supermysig! Vi åt brunch på en fin gård vid vattnet, var på parmassage på ett SPA och åt en fin middag på en restaurang vid havet på kvällen!

    Nu återstår bara valet av ringar - dessa ska vi välja tillsammans! Vi har bestämt oss för att inte berätta något ännu för familj och vänner förrän ringarna sitter på. Men vi tänker gravera in 21/1-12 även om det dröjer 1-2 månader innan vi sätter på oss dem! Kanske vi hinner bestämma oss så vi kan sätta på oss dem på skottdagen istället ;)
    Min sambo sa senare att han tänkt fria till mig någon gång i år men hade inte bestämt när och hade ingen aning hur så han tyckte det  var jättebra att jag tog initiativet och hade planerat en mysig dag!

Svar på tråden skottår, någon tjej som ska fria till sin karl?