• Aniara4

    Sökfunktionen i forumet

    Jag har flera gånger varit på väg att starta en tråd om sökfunktionen, bra att någon gjorde slag i saken. Glad
    Det är helt klart den uslaste sökfunktion jag nånsin sett. Den verkar ha en omvänd algoritm som gör att de trådar som kommer upp först är de äldsta, utan svar, som helst ska ha så lite som möjligt med ämnet att göra som möjligt.

    Inte konstigt att det hela tiden startas nya trådar om ämnen som redan avhandlats utförligt sjuttifemton gånger, även om man har hyfs nog att först söka och se om ämnet redan finns så hjälper det ju inte eftersom trådarna är omöjliga att hitta. Jag har också flera gånger sökt efter en specifik tråd som jag minns rubriken på, som är relativt ny och har många svar, men gett upp efter att ha klickat mig igenom några sidor av irrelevanta sökresultat. Att man måste ändra till "forum" varje gång eftersom "artiklar" är default är bara en liten bonusirritation.

    Jag brukar också använda Google och skriva site:brollopstorget.se följt av sökordet/-n och det funkar mycket bättre. Jag vet en annan sajt där man gav upp om sökfunktionen och helt enkelt omdirigerade den till Google med sökning enligt ovan (fast med den sajtens adress förstås).

  • Aniara4

    Undrar om det är någon från Bröllopstorget som läser sånt här...? Obestämd

  • Aniara4
    Forumvärd skrev 2012-02-02 10:41:13 följande:
    Om man t.ex söker på artiklar så får man upp flera valmöjligheter. Det går att söka på relevans, datum osv.
    Det kan kanske vara något för forumsöket också.
    Skulle det underlätta?
    Ja, det skulle vara en stor hjälp! Nu har jag inte tittat på artikelsöket (eftersom artiklarna ärligt talat sällan är så intressanta), men det vore bra att kunna rangordna trådarna efter datum, relevans (gärna med möjlighet att söka på *exakt rubrik*), antal svar. Det vore också bra att kunna söka inom ett visst ämne, och inom "Mina favoriter" om man som jag är en riktig pratkvarn som har sida upp och sida ner med trådar som jag skrivit i det senaste året...
  • Aniara4
    Millan1984 skrev 2012-02-02 13:49:34 följande:
    Jag har sökt trådar från 2009-2010 men som inte kommer upp vid sökfunktionen men istället, som ni skriver, får man upp trådar som är ännu äldre och som inte har några svar. Sjukt drygt att man måste googla och leta igenom ett x antal sidor eftersom trådarna hamnar med "bröllopsakuten" och en massa annat dravel.
    Som sagts ovan, googla på " site:brollopstorget.se " plus sökordet så hittar man om inte rätt direkt så åtminstone tusen gånger mer relevanta trådar än sajtens egen sökgunktion!
  • Aniara4
    Forumvärd skrev 2012-02-02 11:00:57 följande:
    Bra förslag!
    Jag skickar det vidare och förhoppningsvis är det något som går att åtgärda i sinom tid
    Nu har det gått snart 10 månader, hur går det med åtgärdandet?
  • Aniara4
    PiaB skrev 2012-11-27 18:08:20 följande:
    Jag fyllde i den men hade önskat att man kunde skriva några rader också. Brukar alltid finnas en ruta där man kan använda sina egna ord.
    Jag saknade också möjlighet att tala om vad som verkligen inte funkar (och delvis vad som faktiskt är bra).
  • Aniara4

    Hej, hur går det med åtgärdandet av sökfunktionen?

    P.S. Den här tråden hittade jag genom att googa  < site:brolloptorget.se sökfunktionen > , för med Bröllopstorgets egen sökfunktion hittade jag bara gamla trådar från 2005. Väldigt många såna faktiskt. Har sökfunktionen fungerat någon gång?

  • Aniara4
    Forumvärd skrev 2012-02-02 10:41:13 följande:
    Om man t.ex söker på artiklar så får man upp flera valmöjligheter. Det går att söka på relevans, datum osv.
    Det kan kanske vara något för forumsöket också.
    Skulle det underlätta?
    Hur går det med åtgärdandet av den genomusla sökfunktionen?
Svar på tråden Sökfunktionen i forumet