Inlägg från: AnnL |Visa alla inlägg
  • AnnL

    21 juli 2012, är vi fler??

    vangeleyev skrev 2012-06-14 17:49:19 följande:
    Kanske redan någon som berättar, men vad ska ni bjuda på för mat och dricka?:)
    Vi bjuder först på snittar (en med rökt lax och en med renkött) med alkoholfritt bubbel. Sedan en fräschare variant av toast skagen med Guntrum riesling. Hjortfilé med potatisgratäng med balsamicosås till varmrätt serverat med Rhebokskloof från Sydafrika. Avslutningsvis tårta (fylld med vit chokladmousse och jordgubbar blandade med färsk basilika och lime avec till det :)
  • AnnL
    lundabrud skrev 2012-06-15 13:56:48 följande:
    eehehe, vi träffar vår präst veckan innan bröllopet. Iskallt.
    Ojjj, bra iofs då är chansen större att man kommer ihåg vad som sagts :P Vi ska trycka vigselprogram därav stressen att träffa prästen så dom kan gå på tryck.

    I fredags träffade vi både fotografen och prästen - så skönt att ha det gjort!! Vi var också och valde ut den bil vi ska åka i. Det blir en superfin klassisk herrgårdsvagn från 1949, riktigt gammal alltså :) Den är i kanonskick, bara originaldelar med ett stort baksäte, nästan som en dåtidens limosuine.

    Härligt att kunna bocka av från listan!
  • AnnL
    Kristinnäs skrev 2012-06-16 18:55:28 följande:
    Ni som ska ha spotify, vad tänker ni spela för musik? Tänker ni köra topplistan eller gör ni egna listor. Ska man ha bara musik som man kan dansa till eller blandat? jag har tänkt börja på lista till bröllopet men vet inte vart jag ska börja. Det enda jag har klart är låten till vår första dans:)
    Vi har gjort en lång fast lista som kör uppifrån och ner. Första låten är brudvalsen och sedan direkt efter det några bra danslåtar, sedan en härlig blandning av gamla 80-tals låtar varvat med nytt och slutligen clubmusik till partyt :)
  • AnnL

    Det känns som upploppet nu tjejer! Är nervös redan :P

    I veckan ska jag lämna in min klänning på pressning efter att den blivit fållad. Hoppas den fortfarande passar {#emotions_dlg.djavulsk}

  • AnnL
    chrpe skrev 2012-06-27 07:40:14 följande:
    Jag tänker som så att nu har vädret varit skit i en månad och då borde det väl vända till i juli? Hoppas i vilket fall. Ja nu är det inte mycket kvar att göra och dagarna bara rusar fram :)
    Jag är helt övertygad om att vi kommer få toppenväder! :D
  • AnnL
    synanceia skrev 2012-06-28 17:47:03 följande:
    För oss hände det som inte får hända! Sambons kostym kom hem....10 cm för kort!! Panik!
    Vi reklamerade, men det hjälper ju inte situationen. Vi måste hitta en annan. Och tärnan har inga kläder än, hon hittar inga så hon ska sy en klänning själv. Det blir väldigt spännande. Jag tror det kan bli bra, så just henne oroar jag mig inte för. Oroar mig mer för kostymen i så fall.

    Vi har klarat oss jättebra med allt som föll på plats så jag kände ju att det gick för smidigt. Hoppas det löser sig.
    Åh nej va trist!!! :( Dressman har nu bra pris på kostymer.
  • AnnL
    synanceia skrev 2012-07-01 16:27:38 följande:
    Hej alla!
    Vårt kostymdrama löste sig till slut! Sambon hittade en kostym som inte var alltför dyr, men ändå snygg. Kavajen är liiite stor, men det får gå ändå. Han är den snyggaste för mig och något annat spelar ingen roll! ;)

    En annan sak jag tog tag i och som jag skulle behöva lite synpunkter på är dukningen. Jag gjorde en provdukning här hemma. Slänger upp en bild.


    Såhär blev det. Vi kommer att ha vita dukar, men jag orkade inte öppna paketen osv. Istället för orkidé så kommer vi ha en ros. Sen så är festhäftet inte klart än heller så den ska vi också lägga någonstans och så små tyllpåsar med lite godis som en gåva. 
    Till middag kommer vi att ha buffé och under middagen kommer gästerna ges tillfällen att fylla på med mat och dricka, men vi tänkte att förutom vatten ska vi inte ha annat dricka på borden utan gästerna får gå själva och fylla på med vin/öl/läsk som kommer att stå på buffébordet. Vår tanke med detta är att något annat får ju inte plats (borden i lokalen är i samma storlek som borden här) och jag provade att lägga lite öl/läsk men det såg plottrigt och fult ut. Vad tycker ni? Blir detta tokigt? Tips? Synpunkter?
    Superfint!!! Tycker absolut att det räcker som det är, less is more :D
  • AnnL
    vangeleyev skrev 2012-06-29 15:55:17 följande:
    Jag är nervös varje kväll när jag gått och lagt mig så ligger jag hela tiden och tänker på bröllopet.. Tänk så ösregnar det? Tänk så snubblar man in i kyrkan.. Är inte den smalaste bruden(44/46) så oroar mig för att alla ska sitta och tänka vad tjock hon är!! Ja vet kanske löjligt:P Oroar mig mkt för att alla ska gå hem redan vid 10-11 Vad ska ni hitta på under själva festen?
    Haha känner igen mig! Är också väldigt nervös... Själva festen vet jag inte, har helt lämnat det åt toastmadame. Vi har en "allsång" i festhäftet, that's it. Vi är inte så förtjusta i lekar men har gått med på en lek och det är skoleken. Jag tror vi kommer ha nog att bara hinna prata med alla :p
    lundabrud skrev 2012-07-01 17:04:21 följande:
    Vi började öva på brudvalsen idag. Har kollat runt lite på youtube efter snuttar med "vals-kurser", att dansa vals är ju svårare än vi trott! Har ni börjat öva?
    Vi ska inte dansa vals, vi ska dansa någon form av tryckare till vår låt istället Solig
  • AnnL
    chrpe skrev 2012-07-02 08:50:35 följande:
    Jag hade min möhippa i helgen. Blev så bra och de hade verkligen lagt massor med tid på detta och jag är mer taggad än någonsin att gifta mig nu =)
    Jag hade också min i helgen! Den var så otroligt bra! Hade verkligen inte kunnat önska mig något annat :)
  • AnnL
    vangeleyev skrev 2012-07-03 07:56:17 följande:
    Hade min möhippa i helgen. Höll på i 18 timmar så varit helt off i 2 dagar. Och igår kväll fick jag höra från mina servitörer att antingen anlita mer personal eller ha maten som buffé.... Hade tänkt att de skulle servera maten...... Så nu vet jag inte hur jag ska göra.... Plus hon vill ha ett schema typ nu på hur dagen kommer se ut.... Och på allt detta har vi bestämt att tärnorna och bestmannen ochvi ska köra någon cool dans.... Hur tänkte vi där?? För de första är det bara en av tärnorna som bor här och en av bestmannen........... Vatten över huvudet eller vad?????
    Kan du inte kolla med några ungdomar om dom vill tjäna en slant och servera? Om dom ska köra en dans är det väl deras ansvar att få det att fungera, eller? Det kommer lösa sig det där :)
  • AnnL

    Idag ska jag prova min klänning en sista gång innan den lämnas in för pressning.. Har värsta mardrömmarna om att den inte kommer att vara bra, det kan inte vara bra för hjärtat med all denna nervositet Tungan ute

    Känns skönt att iaf ha en ansiktsbehandling inbokad i eftermiddag och bara njuta...

  • AnnL
    chrpe skrev 2012-07-09 07:57:03 följande:
    Åhh, arg när man skriver ett inlägg och allt bara försvinner!!!Vad härligt med klänningen och ansiktbehandlingen. Jag ska hämta min klänning på torsdag, är lite nervös för den satt så tight att de var tvungna å vara två för att knäppa den, samt att jag knappt kunde ta ett djupt andetag. men nu har jag inte ätit godis, chips eller liknande och hoppas på att den ska sitta bra, annars får de allt lägga ut den.

    Jag ska göra en behandling idag jag med. Jag ska färga fransar och bryn, samt plocka bryn och lägga fransarna på spolar så det blir sådär docklikt böjda. =)

    Tjejer, nu är det inte långt kvar! Börjar bli så pirrig. Kan man längta ihjäl sig tror ni? Blir bara mer och mer taggad nu =)
    Är också nervös för samma sak gällande klänningen Tungan ute Smart att böja upp dem. det blir en riktigt stor skillnad Skrattande
  • AnnL
    chrpe skrev 2012-07-09 08:50:47 följande:
    Gå med en fuktig strumpa om det är skinnskor. Om det är siden går det inte då kan det bli fläckar.
    Det funkar riktigt bra! Jag har gått i mina i två veckor nu på jobbet och har två veckor kvar att gå in dem så hoppas verkligen jag slipper skavsår!
  • AnnL

    Igår hämtade jag klänningen hos sömmerskan och den var perfekt!! Åh så skönt att kunna släppa den punkten!!! Nu ska den bara till kemtvätten för att strykas till. Sedan är det bara att inhandla färskvarorna till snittarna så är allt klart. Vågar man säga det? Tungan ute

    Ni som fotas efter middagen, har ni någon underhållning för gästerna? Vi serverar snittar och till det alkoholfri dryck, sedan ska alla gäster som ska sova över checka in och bära in sin packning. Alla gäster ska fotas och slutligen ska alla trycka sitt fingeravtryck på vårt bröllopsträd. Vi har gjort en frågesport att ha som reserv.. Tilläggas ska att det finns ganska mycket att se på i området runt omkring. Vad tror ni, kommer dom få tråkigt? Fotningen tar 2h.

  • AnnL
    chrpe skrev 2012-07-11 18:27:27 följande:
    Men fy så hemskt. Särskilt nu när det är så kort tid kvar. Hoppas nya sömmerskan löser det galant!
    Hoppas jag med, håller tummarna!!
  • AnnL
    yavanna81 skrev 2012-07-11 19:19:28 följande:
    Vi ska också gifta oss den 21 juli. Det blir ett ganska litet bröllop med 20 gäster och vi har valt att leja ut så mycket som möjligt. Planeringen känns ganska lugn just nu, några smågrejer kvar bara. Personalen på festlokalen tar hand om det mesta.
    Mysigt! Var gifter ni er?
  • AnnL
    chrpe skrev 2012-07-12 08:06:24 följande:
    Skönt att du är nöjd med klänningen och att du kan släppa den biten.
    Vi fotas innan vigseln. Jag tror i ert fall att gästerna bara tycker det är skönt att få mingla runt i lugn och ro. Vi kommer ha en bordplaceringslek innan vi kommer till minglet. Där bordsherrarna får en lapp med en beskrivning av bordsdamen. Sen ska de leta upp henne. Blir ett sätt att få folk att prata med personer de inte känner. Det kanske kunde vara ett alternativ. (Du skrev, fotas efter middagen. Antar att du menar innan?)
    Haha ja det menar jag Skrattande Vad rolig grej med leken!! Jo det känns som att innan de har checkat in på sina rum, blivit fotade och stämplat i gästboksträdet borde vi ha anlänt :)
  • AnnL
    lundabrud skrev 2012-07-12 14:00:10 följande:
    Mitt stora orosmoln (förutom, obviously, klänningen som jag för övrigt ska prova idag med nya sömmerskan) är att jag själv inte ska slappna av ordentligt utan försöka "lösa massa problem" eller leta efter detaljer under dagen. Att jag ska va stressad över att andra inte gör vad de lovat (jag är sån som gör allting själv eller åtminstone kontrollerar att andra gör det de ska, vilket tar lika mycket tid som att göra det själv). På vår dag vill jag bara vara lycklig och njuta av tiden som står still. Det ska vara OK om saker går fel. Frågan är hur mycket jag kommer leva upp till det... Har svårt att lämna ifrån mig ansvaret (såsom att färdigställa snittar, fixa fördrink, fixa i ordning saker mm). Nån mer som känner igen sig?
    Jag känner igen mig! Kontrollfreak, och är orolig över samma sak som du... Men jag hoppas min m2b kan hjälpa mig med det och påminna mig om att slappna av Tungan ute
  • AnnL

    Enligt SMHI så blir det 17 grader och halvklart på dagen D, vilket perfekt väder!!!! Hoppas det håller i sig Skrattande

  • AnnL
    chrpe skrev 2012-07-13 10:28:22 följande:
    Jag kollar vädret varje dag. Det visar allt från sol och molnigt med lite regnstänk och idag visar det Regn regn och åter regn. Men man får väl se hur det ser ut i slutet av nästa vecka. Det brukar ju ändras, eller??? Åh är så nervös för regnet.
    Har ni något som skiter sig vid regn eller har ni backup? Tex för foton osv...
Svar på tråden 21 juli 2012, är vi fler??