Inlägg från: synanceia |Visa alla inlägg
  • synanceia

    21 juli 2012, är vi fler??

    AnnL skrev 2012-03-30 10:49:01 följande:
    Kan ni inte få provsmaka några rätter och känna er för? Vi ska göra det :) Lycka till med valet!
    Detta har jag inte tänkt på egentligen. Trodde inte att man kunde göra så om man har buffé. Men jag ska höra mig för. Har kollat efter omdömen, men hittade inget. Det är bara en av firmorna vi kollat på som vi hört bra saker om och som är lite mer känd.
  • synanceia

    chrpe: vilka fina inbjudningar! gillar ert monogram och att den finns på både kortet och kuvertet! :)
    Kan också leta upp någon bild på våra inbjudningar och lägga in.

  • synanceia


    Såhär blev våra! Vi har färgtema olivgrönt och ljusrosa och eftersom vi inte kunde bestämma hur vi ville ha banden (jag gillade den där det tjockare bandet var rosa och sambon den andra) så gjorde vi hälften med ena varianten och hälften med andra.


     

  • synanceia

    Hej hej!


    Här börjar saker och ting att ordna upp sig! Maten är beställd och vi har börjat fundera på ringar.


    AnnL: Jag har också funderat en hel del på toastmastrarnas roll. Vi vill inte belasta dem för mycket då båda har så mycket att göra. Jag tror vi kommer att låta dem planera tal. Alltså att folk får anmäla tal till dem och så får de lägga in talen i programmet, men att vi själva kommer att vara de som utformar hur kvällen ska bli. När man ska äta osv. och så får de liksom leda festen. Hoppas du förstår hur jag menar. 

    Men jag vet folk som varit toastmasters förut och de hade betydligt mycket mer arbete och en tydligare roll i själva festens utformning. Så jag tror alla gör lite som de vill. Ni kanske kan prata ihop er med era toastmasters och fråga vad DE tycker är en rimlig arbetsbörda.

  • synanceia

    Hej alla bröllopsplanerare!
    Visst är väl vädret härligt? Hoppas vi får såhär fint på vår dag! :)
    Börjar alla känna sig stressade eller är ni lugna såhär mot slutet?


    Vi beställde våra ringar i förra veckan. Det var ett himla velande från min sida, men till slut bestämde vi att gå till en guldsmed och låta smälta ner våra förlovningsringar och göra om dem.

  • synanceia
    vangeleyev skrev 2012-06-06 12:03:21 följande:
    Åh behöver hjälp... Har hittat en sån fin psalm, men verkar vara en doppsalm =( Men texten är ju så fin!!! psalm 791 någon som hört den? Du vet väl om att du är värdefull.... Jag som fastande för den ..=( 
    Liljor är min favorit blomma, men pollen i blomman fläckar av sig jätte mkt.. så nu vet jag inte hur jag ska göra...Någon som har något tips?

    hur ska ni göra med  valsen? ska din dansa valsen eller spexa till de lite?  
    Jag har faktiskt hört om folk som haft den låten ändå. Jättevacker! :)
  • synanceia

    Med valsen tänkte vi att vi ska dansa en klassisk vals som vi håller på och övar på nu. Dock velar vi mycket kring låten att dansa till. Vi gillar Shania Twains "From this moment on" men även Strauss "Blue Danube Waltz" som är lite mer klassisk. Sen funderar vi lite halvt på att göra en kort "galen-dans" UTÖVER. För oss känns det konsigt med de där danserna där de börjar dansa tryckare och sen bryter och börjar dansa nåt galet. Det är inte riktigt vår stil. Men vår tanke är att om man börjar med klassisk vals, dansar den och sen dansar en lite mer festlig dans OCKSÅ. De är mer vår stil.

    Hur gör ni andra med dansen?

  • synanceia

    Hej hej!


    Vi ska också ha spotify lista. Hoppas det inte tar bort för mycket av stämningen. Jag är faktiskt liiite orolig för det, men det är inte mycket att göra åt det nu.


    Annars stressar jag väldigt mycket just nu och har riktigt svårt att komma till ro och somna. Hur mår ni andra? Känner ni er stressade eller är ni lugna? Jag är ofta den stressiga typen annars också, men detta är nästan extremt. Tur att man kan glädja sig också emellanåt när saker löser sig och går smidigt! :)

  • synanceia

    För oss hände det som inte får hända! Sambons kostym kom hem....10 cm för kort!! Panik!
    Vi reklamerade, men det hjälper ju inte situationen. Vi måste hitta en annan. Och tärnan har inga kläder än, hon hittar inga så hon ska sy en klänning själv. Det blir väldigt spännande. Jag tror det kan bli bra, så just henne oroar jag mig inte för. Oroar mig mer för kostymen i så fall.

    Vi har klarat oss jättebra med allt som föll på plats så jag kände ju att det gick för smidigt. Hoppas det löser sig.

  • synanceia

    Hej alla!
    Vårt kostymdrama löste sig till slut! Sambon hittade en kostym som inte var alltför dyr, men ändå snygg. Kavajen är liiite stor, men det får gå ändå. Han är den snyggaste för mig och något annat spelar ingen roll! ;)

    En annan sak jag tog tag i och som jag skulle behöva lite synpunkter på är dukningen. Jag gjorde en provdukning här hemma. Slänger upp en bild.



    Såhär blev det. Vi kommer att ha vita dukar, men jag orkade inte öppna paketen osv. Istället för orkidé så kommer vi ha en ros. Sen så är festhäftet inte klart än heller så den ska vi också lägga någonstans och så små tyllpåsar med lite godis som en gåva. 
    Till middag kommer vi att ha buffé och under middagen kommer gästerna ges tillfällen att fylla på med mat och dricka, men vi tänkte att förutom vatten ska vi inte ha annat dricka på borden utan gästerna får gå själva och fylla på med vin/öl/läsk som kommer att stå på buffébordet. Vår tanke med detta är att något annat får ju inte plats (borden i lokalen är i samma storlek som borden här) och jag provade att lägga lite öl/läsk men det såg plottrigt och fult ut. Vad tycker ni? Blir detta tokigt? Tips? Synpunkter?
  • synanceia

    chrpe: Vad duktiga ni är! Vi har inte ens börjat med våra festhäften. :P Vad har ni för innehåll i den? 6 blad låter ju alldeles lagom tycker jag.


    Sen har jag två frågor till till er alla här.


    1. Min klänning är lite skrynklig efter att ha legat i sitt fodral i ett åar månader. Den är i taft. Hur får jag bort detta? Jag har hängt upp den, men vågar inte låta den hänga här bara. Är rädd att den tar doft av maten vi lagar eller får en fläck av misstag, men brukar hänga upp den ibland så den får lite luft och hoppas att den blir rak av sig självt?

    2. Vi gifter oss 15:00, vigseln håller på till 16.00 och efter det tänkte vi servera lite snittar till våra gäster medan de väntar på att vi ska fotograferas. Inte mycket, bara så att de inte går runt vrålhungriga. Maten serveras sedan cirka 18.00 och innan det blir det välkomskål i bubbel. Först tänkte vi att de kan få lite bubbel till snittarna, men nu tänker vi att det kanske kan vara gott med bål. Så frågan är, måste den vara med alkohol? Ser det illa ut om den är utan? Bubbeln är med alkohol ju och under middagen serverar vi vin/öl osv. Sedan så får ni gärna komma med tips på bra recept på bål. :)

  • synanceia

    Igår fick jag också min möhippa! Jag hade inte ens räknat med en, då de flesta av mina vänner bor på annan ort. 
    Jag blev kidnappad redan på för middagen och de band för mina ögon och stoppade hörlurar i öronen på mig. Musiken som gick på repeat var Bruno Mars - Marry you. Så hade de dukat fint till picknick och vädert var underbart med lite solglimtar och alldeles lagom varmt. De hade verkligen ansträngt sig, tänt ljus, dukat upp god mat som de själva hade förberett. Jag blev alldeles rörd!

    Senare fick jag gå på manikyr och tipspromenad. På kvällen spelade vi in en låt i en studio, där jag sjöng och de agerade som kör. Jag fick sjunga Marry you, som hade varit som ett tema hela dagen. På kvällen åt vi på en kubansk (tror jag) restaurang och dansade till sent på natten. Jag fick till och med dansa lite salsa med kocken på slutet, som kom ut för att fråga hur vi tyckte att maten var. En helt underbar och oförglömlig dag! Jag är så lycklig!

  • synanceia
    chrpe skrev 2012-07-16 07:42:46 följande:
    Jag kan inte sova. Natten till lördag somna jag 03:00, natten till söndag somnade jag 05:00 och i natt så somnade jag 02:00. Jag kan inte slappna av. Men jag är ju inte nervös, varför är det så? Nu blir jag i stället nervös att jag kommer vara helt slut på lördag. Kan ni sova?
    Nej det kan inte jag heller. Har stora problem med detta. Jag har dessutom lite sömnproblem i bagaget redan så det är jättesvårt! Är också orolig att jag kommer att vara slutkörd på lördag. Jag köpte ett té som jag ska dricka på kvällarna som jag hoppas hjälper lite.

    En annan sak som jag märkt är att jag blivit så himla känslig. Jag gråter åt ALLT! Någon säger något fint, någon är ledsen, jag är glad för något. Ja ALLT! Jag gråter minst 4-5 gånger varje dag nu. Idag grät jag hela vägen hem från jobbet för jag tänkte på min möhippa. Snälla säg att jag inte är ensam! Min sambo börjar nog tro att jag blivit knäpp. Till saken här att jag inte gråter speciellt lätt.
  • synanceia


    Vi har också fått fotografens bilder, samt video från vigseln och valsen. Det är så roligt att titta på bilderna och fotona! Dagen gick ju så fort så man hann nästan inte med rent känslomässigt. Det är först nu som det börjar sjunka in att det inte var en dröm utan att vi faktiskt är gifta nu! Idag kom pappret på namnbytet också.
Svar på tråden 21 juli 2012, är vi fler??