Inlägg från: AnnL |Visa alla inlägg
  • AnnL

    21 juli 2012, är vi fler??

    Vi har fixat det mesta, men har problem med fotograf! Hade bokat en tjej men sedan hörde hon av sig och hade dubbelbokat så nu är det panik att hitta en ny som känns bra.. Trist när man tycker att man är ute i god tid och helt plötsligt är man nästan sent ute...

  • AnnL

    Vi har kontakt med en som verkar bra men inget är klart än, vi bor i Luleå :)

  • AnnL
    synanceia skrev 2012-03-30 10:39:41 följande:
    Vi har det riktigt svårt med maten just nu. Vi har bestämt att vi ska ha buffé eftersom vi har många som är allergiska mot saker och några är vegetarianer. Tänte oss någon form av medelhavsbuffé. Vi har tagit emot flera offerter men det känns så veligt. Vi är dessutom rätt nyinflyttade (bor i Haninge) och känner inte till cateringfirmorna alls så jag är jättenervös över att vi ska välja "fel" och maten blir äcklig. Kändes så mycket lättare med tårtan. Den är beställd och klar och vi fick jättebra hjälp där.
    Kan ni inte få provsmaka några rätter och känna er för? Vi ska göra det :) Lycka till med valet!
  • AnnL

    Tycker absolut du ska fråga iaf! Om inte gratis så iaf till reducerat pris bara för att få en känsla för hur maten är :)

  • AnnL

    Vi har vigselprogram och festhäften kvar att utforma men de är iaf påbörjade :) Vi ska också provsmaka menyn och bestämma oss men sen är nog allt inkl bröllopsresan klart. Däremot funderar jag på om man ska planera något för middagen och festen? Alltså när man ska göra vad, är det rimligt att lägga över det helt på toastmadame, eller hur tänker ni?

  • AnnL
    synanceia skrev 2012-04-20 22:15:46 följande:
    Hej hej!

    Här börjar saker och ting att ordna upp sig! Maten är beställd och vi har börjat fundera på ringar.


    AnnL: Jag har också funderat en hel del på toastmastrarnas roll. Vi vill inte belasta dem för mycket då båda har så mycket att göra. Jag tror vi kommer att låta dem planera tal. Alltså att folk får anmäla tal till dem och så får de lägga in talen i programmet, men att vi själva kommer att vara de som utformar hur kvällen ska bli. När man ska äta osv. och så får de liksom leda festen. Hoppas du förstår hur jag menar. 

    Men jag vet folk som varit toastmasters förut och de hade betydligt mycket mer arbete och en tydligare roll i själva festens utformning. Så jag tror alla gör lite som de vill. Ni kanske kan prata ihop er med era toastmasters och fråga vad DE tycker är en rimlig arbetsbörda.


    Jo jag får göra det så får vi klura ihop något tillsammans :)
    msafr05 skrev 2012-04-20 12:07:26 följande:
    Min klänning är beställd men inte utprovad än, sambon ska hyra smoking och det är utprovat och klart. Till vår lillkille (2 år) är jag på jakt efter skor och skjorta - sen ska jag även fixa mina underkläder då de inte är köpta än..

    ´Nån som har nåt bra tips på svarta finskor till en tvååring??

    Idag ska vi iväg och beställa tårtan - det blir skönt att ha det klart!
    Vet många som köpt fina billiga kläder till näbbar på tradera. Kika där!
  • AnnL

    Puffar i den här tråden, nu är det snart bara två månader kvar, hur går det för er tjejer? :D

  • AnnL
    chrpe skrev 2012-05-11 12:44:06 följande:
    Vi var i kyrkan i onsdags och träffade prästen samt musikern. Vi gick igenom allt och fick prova säga allt. Var jätte pirrigt :) Vi hade bestämt musik men nu har de satt igång hjärnverksamheten åter. Vad ska ni ha som in och utgångsmusik? Min klänning har kommit så jag har provat den och så ska den sys om lite. Ska snart träffa min MUA.
    Spännande!! Vi har inte träffat prästen än, skulle gjort det för någon vecka sedan enligt expeditionen men ingen har hört av sig så jag får nog ligga på igen... Som ingångsmusik ska vi ha mendelssohns wedding march och som utgångsmusik vill vi helst ha Tina Turner Simply the best på orgel men vill som veta hur den låter först så därför vill jag verkligen träffa både präst och kantor snarast.

    Fick mail i natt att min klänning var på G, hade beställt en annan tidigare men den var för stor Rynkar på näsan hoppas hoppas denna är bättre annars vet jag inte vad jag gör :P
  • AnnL
    syringa skrev 2012-05-12 12:59:37 följande:
    Hej! Jag letar just nu efter kläder åt våra barn, flicka 2 och pojke 5. Pojken är svårt, ska man klämma in honom i en kostym eller köra på något mer avslappnad typ linnekostym? Inte lätt detta... Tips om klädsajter?
    Tradera! Finns hur mycket som helst.
  • AnnL
    lundabrud skrev 2012-05-12 19:34:00 följande:
    Vi har det mesta gjort känns det som men det är alltid massor kvar när man ser i detalj... Sätta upp möten med fotograf, cateringfirma, präst, frisör... Vi bor i en annan stad än den vi gifter oss i (bor i Örebro men gifter oss i Lund), så det är svårt att klaffa alla möten. Åker ner nästa vecka för att träffa folk men tyvärr kan inte prästen träffas då - och vi kommer inte ner till Lund igen förrän veckan innan bröllopet nästa gång pga jobb och pengar... Så det blir sent möte och troligen då telefonkonferens innan.
    Utöver det har vi faktiskt inte kollat in blommor än (!). Vad kan en brudbukett kosta i genomsnitt? Inget superpampigt.
    Har ni gjort gästbeskrivningar, ni som tänker göra det? De som isf ska stå med i programmet... 
    Vi har inte hunnit än men tänker att vi sätter igång med det mesta om 3-4 v när terminen är över (jag pluggar). Likaså bröllopsresan, där har vi bokat resan en väg men inte tillbaka (åker hem från annan ort).
    Känner mig plötsligt småstressad! 
    Det är väldigt svårt att säga ungefär vad en bukett kostar eftersom det är helt beroende på vilka blommor du väljer. Mitt tips är att googla på buketter för att först försöka få ett hum om vad det är du tycker om och sedan kan du höra dig för med några florister och få ett pris.

    En del blommor är dessutpm beställningsvara och kostar beroende på säsong, jag ska ha enbart vita kallor och dom kan kosta allt mellan 40-120:-, exakt pris får jag två veckor innan vigseln.

    Lycka till med allt! :)
Svar på tråden 21 juli 2012, är vi fler??