Inlägg från: skrollan |Visa alla inlägg
  • skrollan

    Rädd att min blivande inte ska vara romantisk på vår dag

    Jag har världens bästa sambo på många sätt... men han är ingen romantiker.


    Han kan skicka blommor till mig ibland när han är borta, han kan skicka sms och säga att han inte kan tänka sig ett liv utan mig osv... men han har väldigt vårt för att visa känslor face to face. När vi är tillsammans, sitter i soffan, är ute på middag osv känns det som om han alltid har uppmärksamheten någon annan stans. Det är svårt att få honom att ens för bara ett par sekunder bara ha fokus på mig. Det känns som om det är jag som pockar på uppmärksamhet, jag ligger i soffan bredvid honom och är sååå medveten om hans närvaro, men han kan samtidigt sitta och tänka på något helt annat som hur man ägger golv eller ngt annat osexigt.


     


    Nu till saken. För mig är vigselcermonin väldigt viktig att den blir romantisk, att man känner full närvaro och känslomässigt engagemang... att man verkligen klickar med varandra under den stunden. Jag vill att han ska vara helt fokuserad på vad jag verkligen lovar honom under den stunden och vice versa.... inte att han står och funderar på vilket märke det är på fotografens kamera eller dylikt.


    Det är även viktigt för mig att han under middagen/festen har fokus på mig... håller mig i handen... söker min uppmärksamhet och bekräftelse osv....


    Bröllopsnatten vill jag gärna ocks ska vara det där lilla extra romantiska.


    Jag känner ibland att om han inte "uppfyller mina drömmar" på dessa punkter så kommer jag bli enormt besviken. det är på något vis den dagen som jag har ett krav på den ultimata kärleksbekräftelsen eftersom jag gett upp att söka romantikern i honom i vardagen....


     


     


    Tänker jag fel? kräver jag för mycket? känner någon igen sig???


    (obs! i övrigt så har jag inte så stora krav på bröllopet... jag struntar om saker går fel osv. Jag är ingen kontrollmänniska som planerar allt i detalj. Men romantiken vill jag ha :) )

  • Svar på tråden Rädd att min blivande inte ska vara romantisk på vår dag
  • skrollan
    Dannedo skrev 2011-12-30 11:55:16 följande:
    Jag tycker inte att det är något fel att prata om vad man förväntar sig. Det är skillnad på att säga "så här och så här måste du vara för att jag ska vara nöjd", men det finns ju bättre sätt att prata om det. Jag hade ett ex som var precis som din sambo, kunde sitta och titta upp i taket när man var ute och åt middag. I efterhand när jag nämnde att han inte verkade tycka att det var så kul att gå på restaurang så visade det sig att han gillat det massor, men att det var hans sätt slappna av och det yttersta beviset på att han trivdes med mig, att han bara kunde stänga av. Det gjorde ju inte att det var trevligare för mig... Vissa killar (och tjejer) är inte lika bra på att visa känslor, och jag tror att man ofta börjar en diskussion där man utgår från sig själv och vad man själv vill istället på att först lyssna på vad som försegår i den andras huvud. Jag tror det är stor skillnad på hur man öppnar ett samtal, tex:
    "Bara så du vet så är det jätteviktigt att det ska vara på det här sättet på bröllopsnatten, jag blir jättebesviken om du är sådär frånvarande som du brukar"
    eller:
    "Har du några speciella förväntningar på bröllopsnatten? Har du tänkt på hur det kommer vara? Jag skulle tycka det var så härligt om vi verkligen kunde försöka göra det till en speciell natt, när vi verkligen tar vara på att det bara är vi, få tid att prata om kvällen som var, inte knäppa på tvn, verkligen bara ge varandra all uppmärksamhet efter en lång dag med massa folk runtomkring"

    På samma sätt kanske man försöka prata lite om middagen. T.ex säga att du hoppas att ni kan vara kärleksfulla och ha fokus på varandra trots att det händer så mycket . Återigen så är det stor skillnad på att säga "kan du inte fokusera lite på mig" och att säga"Kan inte vi bestämma att vi försöker fokusera på varandra under dagen, allt kommer gå så fort och det kommer vara så mycket som händer men jag tycker det viktiga är att det är vår dag och att vi faktiskt ägnar oss åt varandra, inte glömmer att se på varann och pussas och håller varandra i händerna" Så att det blir fokus på att VI ska göra såhär, inte "jag kräver av dig".
    OJ! Jag har aldrig för avsikt att hoppa på honom... utkräva att allt ska vara på mina villkor... anklaga honom. Jag har inte pratat med honom alls om detta .... än... men om jag tänker prata med honom är det väl en självklarhet att man lägger fram det på ett bra och inte anklagande sätt...
  • skrollan
    Oniq skrev 2011-12-30 11:57:36 följande:
    Du är alltså rädd för att din blivande kommer att vara sig själv på er bröllopsdag och inte denna 'sopa dig av mattan -romantikern' som många vill se som brudgum?
    Nördbröllop FTW rpgwedding.buu.nu

    Hmmm jo det är klart att jag vill att han ska vara sig själv... men jag kanske vill att han ska vara den "bästa versionen" av sig själv.


    Vi har väl alla bra och dåliga sidor inom olika områden. Ibland är man dålig på ngt men man kan om man vill.... jag är tex inte bra på att laga mat... men om jag vet att min älskade verkligen skulle uppskatta att få serverat en fin hemmalagad middag så lägger jag väl manken till för att jag älskar honom och vill att han ska bli glad osv... det betyder väl inte att jag inte är mig själv??? jag har bara tagit fram en egenskap av mig som jag vet att han uppskattar...


    han är lite kass på att verbalt, fysiskt, känslomässigt visa kärlek, omtänksamhet och uppskattning... men det betyder ju inte att han inte älskar mig. Man skulle kunna säga att han istället visar sin kärlek och omtanke och uppskattning genom att göra praktiska saker för mig som att hämta/lämna barn, städa, handla, fixa med hus och bilar. Vi pratar väl lite olika språk när det kommer till kärleksyttringar. HAN: 90 % praktiska saker 10% verbal/fysisk bekräftelse... JAG: 80% verbal/fysisk bekräftelse 20% praktisk... så vad jag menar är bara att jag helst ser att han just denna dag utnyttjar sina 10 % verbal/fysisk bekräftelse :)

  • skrollan

    Jag förstår vad ni menar med nervositet och att det händer så mycket omkring... men vi pratar inte om ett stort pampigt bröllop med 100 gäster... vi pratar om max 12 gäster (våra föräldrar och syskon med respektive)....


    Jag tycker att de flesta blivande brudar här på bröllopstorget verkar fokusera mer på hur bröllopet upplevs av alla andra omkring än hur det upplevs av dem själva... det är bordsplaceringar, oro för att ngt ska gå fel... värder vind, blommor, ska jag få skavsår osv... det verkar inte vara så många som reflekterar över själva känslan, vad man egentligen lovar varandra, att just den stunden där och då ska vara speciell utan svarare att det på ett foto ska ha sett underbart romantiskt ut....

  • skrollan

    jag menar mer att det verkar vara en för många märklig fråga jag ställer... de flesta säger att jag ska prata med honom och försöka få honom på ett fint sätt att förtå vad jag vill... men många verkar tycka att det är en orimlig tanke att jag skulle vara mån om stunden och att det rent känslomässigt klickar.. för då är han inte "sig själv".


    Jag förstår att många försöker att detaljplanera sina bröllop för att det ska bli så perfekt och att man ska slippa oroa sig för ngt... men är det någon annan är jag som reflekterar över det känslomässiga och romantiken under dagen???

  • skrollan
    Oniq skrev 2011-12-30 16:18:13 följande:
    Be honom att se dig i ögonen så mycket som möjligt under hela vigseln (han gifter ju sig med dig och inte med vigselförrättaren eller gästerna, vilket man ibland kan tro med en del som bara stirrar ut på 'publiken' eller blint tittar på prästen) så kommer det nog att lösa sig.
    Nördbröllop FTW rpgwedding.buu.nu
    :) mycket bra tips !
  • skrollan

    Jo jag förstår vad du menar. antagligen kommer allt att fixa sig naturligt men det kan vara bra att på något sätt ta upp det med honom.


    angående att "känslomässigt klicka" menar jag att det finns stunder med vissa personer som man känner att man inte behöver säga ngt för att man ska känna vad den andra känner. En blick, en smekning, ett leende får en att käna att han käner vad jag känner och att man upplever samma sak. Man ser i hans ögon att han är lycklig och att vi är ett i den stunden. Ett exempel: man berättar för sin man att man är gravid. Hans leende, han kysser dig på pannan och drar dig närmare sig och suckar förnöjt... ELLER han säger inget och fortsätter snegla på mobilen och börjar snart att prata om fönsterputsning... (extremt exempel... men jag menar bara att en tystnad kan upplevas på så olika sätt... det är de små gesterna som gör att man känner att han känner vad jag känner).


     


    så vad jag menar med att man klickar är att man inte bara båda är lyckliga på varsitt håll i huvudet utan att man genom små gester som att ge en kyss, lägga armen om den andre, fläta ihop fingrarna när man går hand i hand, att ge den där blicken med det där lilla leendet, att kanske tom säga "det är du och jag nu" "jag älskar dig" "jag är så lycklig för jag fick dig" . genom dessa gester visar man för varandra att man upplever denna lyckan tillsammans....


     

Svar på tråden Rädd att min blivande inte ska vara romantisk på vår dag