Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    Någon som har recept på tårta som är både ägg- och mjölkfri?

  • Chicita

    Just ja det är ju semmeldagen i dag... det hade jag också missat (förträngt Flört).
    Kanske man ska ta sig en semla när man tittar på top model i kväll då och funderar hur man ska få plats i baddräkten till sommaren *hihi*

    Det hade varit jättebra Drullen...
    HIttade ett på nätet men man vet ju inte hur det funkar

    3dl vetemjöl
    2dl strösocker
    2tsk bakpulver
    2tsk vaniljsocker
    50g mjölkfritt margarin

    ugnen skall vara på 175 grader
    blanda de torra ing. först häll sedan på det smälta marg.
    Häll upp i smörad o bröad form - obs mjölkfritt marg även till formen

    Pojken som ska ha tårtan kunde äta soyaprodukter, så jag funderar på om jag ska göra en mousse med hallon, soyagrädde och eventuellt lite "vegetariskt gelatin" och ha som ena fyllning, och så kanske skivad frukt som den andra fyllningen

  • Chicita
    BlomAnna skrev 2012-02-22 12:35:08 följande:
    Jag har inget recpet men har en bekant du nog kan fråga. Hon är vegan så hon har full koll på ägg och mjölkfritt

    santoshasveganblogg.blogspot.com/
    Såg ingen kontakt-sida/knapp men hon hade ju lite recept som jag kan söka bland i alla fall Glad
  • Chicita
    BlomAnna skrev 2012-02-22 12:48:47 följande:
    Hmm jag kan slänga iväg ett mail till henne och fråga om hon har några bra recpet. Är det främst tårtbotten du tänker på?
    Gärna fyllningar också, om man kan göra någon mousse eller liknande så det inte "bara" blir skivad frukt.
    Men botten är ju det viktigaste Glad
    Jag vet ju inte hur man får till en saftig "sockerkaka" liksom...
  • Chicita
    BlomAnna skrev 2012-02-22 12:56:06 följande:
    Jag har slängt iväg ett mail. Återkommer när jag får svar
    Tack Solig
  • Chicita
    BlomAnna skrev 2012-02-25 12:21:39 följande:
    Har aldrig använt pannacotta som fyllning. Gör du bara helt vanlig pannacotta? Riskerar den inte att bli för fast?
    Jag har bara ätit det i tårta, har inte använt det själv... Men du vill ju ändå ha en skärfast fyllning. Så att den blir fast kan vara bra. Och dom flesta känner ju igen pannacotta som lite fastare.
    Provbaka en liten tårta och testa Glad
  • Chicita

    Häftigt Cakemaker Skrattande

    Jag är superdålig på att spritsa.
    Är det smörkräm du har gjort eller är det grädde? (min grädde blir aldrig så där perfekt spritsbar. Antingen för lös eller lite för fast så den börjar bli grynig) 

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm