Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    jennifaer skrev 2011-12-18 16:46:49 följande:
    Mmm jo jag måste nog våga mig på en våningstårta någon gång. Och förresten fy för att tappa bort bilder på tårtor! Det är ju en hel del tid man lägger på dem, så det är ju trevligt att ha kvar bilder på dem...
    Ja jag försöker samla alla bilder på min hemsida (och på Facebook) så jag var inte så glad när dom här försvann innan jag hann lägga ut dom Obestämd

    Det var bra nervöst första gången jag gjorde en våningstårta, men det funkade... och det har blivit några sen dess
    smulan.webdon.nu
  • Chicita
    Cakemaker skrev 2011-12-18 17:09:37 följande:
    Så synd bara att det blir så sällan man gör tårtor...och dessutom, när man väl har börjat undrar man varför man har ett så litet kök! :) Bor i en trea med ett rätt litet kök, så arbetsytor får man trolla med. Önskar mig ett riktigt stort kök med typ två ugnar och en jättekyl och frys så man kan fixa med fler grejer samtidigt ^^ 
    Ja jag har börjat fundera på om man kunde utveckla detta på något sätt. Men ska man skaffa en F-skattesedel och göra det "på riktigt" så måste man ju ha ett godkänt kök. Då räcker det ju inte med vanligt hemmakök liksom...
    Nåväl det är ett problem för framtiden i så fall Flört
    Sara 120707 skrev 2011-12-18 17:20:02 följande:

    Chicita:


    En del riktigt imponerande tårtor. Älskade den vita våningstårtan med höstlöv och röda kallor.


    Men vad var tanken bakom "kocktårtan"?


    Hehe... jadu.
    Chefskocken på hotellet skulle sluta, och en av de sista saker han gjorde var att beställa tårta till en tjej på hotellet som fyllde år, som vi skulle fira.
    Hon gillar rosa, så vi hade sagt att det skulle vara en rosa tårta.
    När vi fick tårtan så var den mer eller mindre hudfärgad och det såg mer ut som en snopp än något annat, det var liksom en avlång tårta med två lager marsipan, där den understa delen var lite mörkare - åt det rosa hållet och den övre var mer beige-rosa. Det övre lagret var "ihopskjutet" för att liksom visa det undre lagret (som bara stack fram i ena änden på tårtan) så intrycket blev ju snopp med förhuden tillbakadragen Tungan ute

    Så när han skulle sluta så bestämde vi oss för att "hämnas" lite. Så jag bakade den där kockmössan. Gjorde den rosa eftersom det var den färgen som Lindas tårta skulle ha varit. Och formade kockmössan noga så den blev snoppformad {#emotions_dlg.djavulsk}
    Och så ett litet mellanrum i textningen så det faktiskt inte bara står Thomas - Galaxens kock. Utan Thomas - Calaxens 1 cock
    (Till saken hör att han flörtade med i princip alla tjejer rätt grovt också)
  • Chicita
    Sara 120707 skrev 2011-12-18 20:28:43 följande:
    Chicita: Hihihi!! När jag såg den så tänkte jag verkligen,Hur kunde hon göra en rosa delad kockmössa!! Känns bra att där faktiskt var en lite härligt elak tanke bakom =)
    Jepp... Hämden är ljuv {#emotions_dlg.djavulsk}
  • Chicita
    Sara 120707 skrev 2011-12-18 23:04:14 följande:

    Blev så inspirerad av tråden att jag satte igång att baka en tårta.


    Blir den fin så får ni en bild snart =)


    Planen är maffig mörkchoklad botten, hallon/svartvinbärs-mousse, mörkchoklad/glögg-mousse


    Vad kul Skrattande
    Det lät jättesmaskigt
  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 09:20:24 följande:
    Min son ville ha en hamburgertårta när han fyllde,


     


     


    Cool Skrattande
    Vad gjorde du stripsen och ketchupen av?
  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 13:33:36 följande:

    "Strimlade" sockerkaksbotten och grillade dom i ugnen tills doms fick färg. Ketchupen är frosting som blev lite mer rinnig med färg i (funkade inte med karamelfärg haha, testade det, men rosa ketchup har nog ingen sett ; )


    Lite roligt, kusinerna satt o åt pommesen o doppa i ketchupen.


    Smart Skrattande
  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 13:40:04 följande:
    Internet är en underbar uppfinning ; )
    Hehe.. exakt...
    Google är min bästa vän Flört

    Det är såna där grejer som jag tänkte med den här tråden. Det finns många tekniker och idéer som man kan "sno" av varandra. Som gör att tårtorna, bullarna, kakorna eller vad det nu är - ser proffsigare ut och smakar godare Glad
  • Chicita
    Drullen skrev 2011-12-19 13:57:22 följande:


    Appropå tips,
    Då kan ju visa den här, det är min son som gjort den helt själv när ja hade migrän o inte kunde göra tårta tills hans andra kalas. Panpizza -Hawaii (inuti är kladdkaka)
    Potatispress till osten..
    Också ett smart tips Glad

    Jag köpte tvålformar på Panduro förut när jag skulle göra min första bröllopstårta och inte kunde hitta några bra hjärtformade formar, brudparet ville ha två hjärtan på toppen istället för en caketopper.
    Funkade jättebra. Jag kavlade ut sockerpasta och tryckte ner i formen för att få fram allt mönster (pudrade först med min potatismjöls-duttare = en ihopvikt diskduk med potatismjöl i, ni vet dom där tunna med hål i).
    Sen smälte jag vit choklad, eftersom dom älskade det. Och fyllde upp formarna. Så det blev fasta röda ätbara hjärtan på toppen...
  • Chicita
    Fröken Söt skrev 2011-12-20 18:47:02 följande:
    Drullen - men herregud vilka underbara tårtor! Är kebab nästa utmaning? Blev själv lite sugen på att baka en korv med mos.
    Brorsan fyller år i slutet av februari och vi har köpt semmeltårta några gånger eftersom han älskar semlor.
    Så jag fick ju idén ett år att göra en tårta som ser ut som en semla.
    Som "grädde" använde jag vit chokladmousse.
    Har inte bilden på datorn men det kanske går att länka från hemsidan *testar*

    -nehepp, jag hade ju copywrightskyddat sidan *hihi*

    Men från FB då?
  • Chicita
    MsChevy skrev 2011-12-20 19:59:55 följande:
    Shit va duktiga ni är! Viöka kreationer ni får till! Kan man få anlita er när vår stora dag är här???
    Är ingen tårtbakare alls, men blir så impad av er som kan! Puffar den här sidanSolig
    hehe.. tja jag säger som jag alltid gör. Jag är en amatör.
    Att be mig göra en tårta är som att spela rysk roulette. Du kan få något underbart om allt funkar som det ska.
    Men det kan också bli ett raserat korthus *typ*

    Ett proffessionellt bageri kan alltid göra om, ifall det inte blir bra.
    Den lyxen har ju inte vi som bakar hemma. Om något skiter sig så får vi lappa och laga. Vi kan inte börja om från scratch.
    Det är inte så lätt att leverera eller frakta tårtor när man inte har rätt utrustning för det heller.

    Men det finns säkert någon tårtamatör i närheten av dig om du vill ha hjälp med tårtbaket. och är villig att ta risken.
    Kul att du gillar tårtorna i alla fall.

    Har du något favoritrecept eller tips på några andra bakverk att dela med dig av? Skrattande
Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm