Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm

    En riktlinje i fasthet är att du ska kunna stjälpa ur moussen ur skålen (man får hjälpa till lite Flört) och den ska dels hålla ihop när den är uppstjälpt utan att flyta ut. Och dels ska du kunna skära en "tårtbit" ur den utan att hålet efter biten fylls igen.
    Då är den så kallat skärfast. Och det är det man strävar efter.

    Men om den börjar bli gummiaktig så är det för mycket gelatin.
    Så en gyllene medelväg helt enkelt Glad 

    Och då du hade lite specifika önskemål så är det nog bara att testa sig fram och provsmaka Glad 

  • Chicita
    Nordiskbrud skrev 2012-08-11 22:33:52 följande:
    Jag har en del tårtor med recept på min blogg om ni söker inspiration. Och den fylls ständigt på
    Linda77 skrev 2012-08-11 19:39:30 följande:

    Är väldigt själv väldigt dålig på att baka, men söker man inspiration och lite recept kan jag rekommendera 


    Hon gör väldigt fina tårtor!! Värt att kolla in på!!


    Tack, men jag var inte ute efter att följa bloggar när jag startade denna tråd, utan att vi som bakar kan inspirera och hjälpa varandra här
    Lite mer handfast än att googla efter recept liksom Flört
  • Chicita
    CoG skrev 2012-08-12 13:09:31 följande:
    Tack :)

    Det är jätte bra med en sån här tråd med tips från andra.
    Jag sitter och läser och suger åt mig av allt som är bra att tänka på vid tårtbak :)
    Ja man kan alltid lära sig något nytt. Solig
    Jag är ju långt från fullärd själv.
    Exempelvis vill jag gärna veta om Sara 120707 använde något stöd i nallen när hon gjorde den. För mina figurer säckar bara ihop Oskyldig 
  • Chicita
    Sara 120707 skrev 2012-08-12 19:01:52 följande:

    Jag utgick från en guide på en blogg.


    Jag använde topparna på grillspett(hade inga tandpetare) och kristyr att sätta fast huvud, armar och ben med.


    Jag gjorde den i onsdags när tårtan skulle serveras på lördagen så den fick tid att torka liiite.


    cakejournal.com/tutorials/how-to-make-a-teddy...


    Äger inga verktyg för att modellera så jag improviserade glatt.


    Funkade ganska bra med en liten tårtgaffel och ett grillspett.


    Sugerpasten färgade jag med lite kaffe och lite kakao eftersom det var det enda jag hade hemma, använde ofärgad vit till nosen, tyckte det var sötast.


    nosen och ögonen gjorde jag av bitar av en lakritsrulle som jag hittade i skafferiet


    Tummen upp Glad
  • Chicita
    BlomAnna skrev 2012-08-12 21:28:06 följande:
    Jag skulle behöva bra tips och recept på tårta/bakeser som veganer kan äta. Vi ska ha en moussetårta som bröllopstårta (som jag inte ska baka själv) och behöver ett alternativ till veganer/vegetarianer. Tack på förhand.
    Jag hittade detta recept förut när jag letade själv till en ägg och mjölkallergiker
    http://tofufortwo.net/2008/02/14/mint-chocolate-cakes-for-two/

    Men jag testade aldrig receptet... 
  • Chicita
    ClaraH skrev 2012-08-14 13:38:40 följande:
    I tidigare inlägg har jag ju berättat att jag ska göra en bröllopstårta. Jag är nu rätt så klar på hur jag ska få till det med all planering, vilka bottnar jag ska ha osv. Men nu skulle jag gärna vilja ha er åsikt om fyllningar. Tror ni att dessa passar ihop. Nedifrån och upp: Hallonmousse, vit chokladmousse och överst och ett tjockare lager limemousse. Hallon och vit choklad verkar vara en klassiker, men jag blir lite osäker på om limemousse passar in. Personligen är jag jätterädd för att chokladmoussen ska vara för söt, men de vill inte ha mörkare choklad och det är lite philladelphia i också, så det kanske blir bra.

    Vad tror ni? Finns det andra kombinationer som skulle passa bättre ihop (tre lager)?
    Jag tror att det kan bli jättebra. 
    Både limemousse och hallonmousse passar bra ihop med vit choklad.
    Visst är vit chokladmousse rätt söt, men du behöver sötma om du har andra syrliga smaker, annars kommer det bara smaka surt till slut... 
  • Chicita
    Mallis12 skrev 2012-08-14 23:06:24 följande:
    Nu är inte jag hemlig längre! ;)

    Här kommer några av de jag gjort på den senaste tiden :)
    Jag började baka lite när sonen skulle döpas -08 och nu har jag kommit igång mer.
    Denna var enkel att göra men ser svår ut! Min syster redigerade ihop en vanlig bild till svart och vit. Sedan tog jag bkplåtspapper på dataskärmen och ritade av ^^
    Sen tog jag skapell och gjorde en mall och sen bara lade över tårtan och ritade med ätbar färg :)
    Jättefina tårtor Glad
  • Chicita
    BlomAnna skrev 2012-08-14 23:17:49 följande:
    Å vad sugen jag blir på att baka när jag är här inne och läser men jag har som ingen anledning att baka...
    Har man inte alltid en anledning att baka? Flört

    Testa nya fyllningar på jobbarkompisarna, fira att det är onsdag eller nåt Tungan ute
  • Chicita

    Hur menar du med att det "funkar" Krystal?

    Du kan ha mosade sniglar i tårtan om du tycker att det är gott liksom Flört 
    Så om det bara är smakerna i kombination så är det väl inget fel med dom, även om jag inte tycker att mosade bananer i tårta ser så aptitliga ut då det ofta blir en gråbrun slemmig gegga, även om det smakar supergott Flört 
     

Svar på tråden Amatör-bagare. Tårtor, kakor, bullar mm