• Jane
    Äldre 15 Dec 11:22
    32751 visningar
    20 svar
    20
    32751

    Ska blivande mannen ha en eller två ringar?

    Vi har samma "problem". Vi har nu för tillfället en varsin förlovningsring som vi bytte när vi gifte oss i rådhuset. Nu i sommar ska vi gifta oss i kyrkan i vårt hemland som har helt andra traditioner. Där får egentligen kvinnan en förlovningsring och vid vigseln får både mannen och kvinnan en varsin vigselring. Alltså kommer jag få 2 ringar och det verkar som att min man kommer ha 2 ringar också. Han vill ha två stycken.

    Men det vi inte vet hur vi ska lösa är: Här i sverige har man ju ringen på det vänstra ringfingret (där har vi vår förlovningsring). Men i vårt hemland har man samtliga ringar på det högra ringfingret. Kvinnorna brukar ju ha båda ringarna på samma finger, eller kan man ha en på vardera hand? Eller borde jag flytta över förlovningsringen till det högra ringfingret?

    Hur brukar männen göra....har de förlovningsring och vigselring på samma finger?


  • Jane
    Äldre 15 Dec 11:36
    #8
    MalinLarsson skrev 2011-12-15 11:32:33 följande:
    Oj! Här var det inte bara problemet med att om mannen ska ha en eller två ringar!

    Om jag bara skulle se till hur jag skulle göra så skulle jag nog välja att ha en ring på vardera hand. Då har du fått med både den svenska tratitionenen med att ha förlovningsringen på vänster, men också en ring på höger som representerar erat hemlands traditioner, där ni faktiskt gifter er. Annars så kan ni ju flytta runt rinigarna lite som ni känner. Om ni vill att det ska synas att ni är gifta när ni är i Sverige så ha båda ringarna på vänser och när ni åker till erat hemland så byter ni hand.
    Ja, så har jag tänkt lite också - att ha en ring på vardera hand för att ha båda traditionerna. Rolig idé med att flytta runt ringarna hihi :) Kanske man kan göra ju.
  • Jane
    Äldre 15 Dec 16:26
    #16
    fasit skrev 2011-12-15 15:11:07 följande:
    Är det något som säger att tjejen måste ha vigselring? Jag hittar aldrig någon jag tycker om och som samtidigt passar till min förlovningsring. Har ni hört någon som inte har vigselring?
    Nej en tjej måste inte ha en vigselring, men de flesta tjejer väljer att ha 2 ringar. Men man kan ju bara köra med att ha en varsin "förlovningsring" som vigselring....alltså dom som brukar vara likadana.
Svar på tråden Ska blivande mannen ha en eller två ringar?