Inlägg från: Fjärilen |Visa alla inlägg
  • Fjärilen

    Det stora JULRACET! Vinn fina priser i Bröllopstorgets jultävling 8/12

    Mitt bästa julgodis är Mozart kulor. Perfekt avslutning till julbordet lagom sött och gott:)

    16 kulor

    200 g nougat
    10 g pistaschmandel (osaltad)
    250 g extra fin mandel massa
    1,25 dl florsocker
    2 msk mörk rom
    100 g mörk choklad (70%)

    1. Skär nougaten i tärningar. Använd en vass kniv. Forma 16 små kulor av nougaten och ställ dem i kylskåpet. Finhacka pistaschmandeln.

    2. Bearbeta den rumsvarma marsipanen med mixer  tills den är smidig. Tillsätt hackad pistaschmandel, florsocker och rom.

    3. Knåda för hand tills allt är väl blandat och marsipanen känns smidig. Använd lite florsocker om degen fastnar på bakbordet.

    4. Gör en rulle av marsipanmassan. Skär rullen i 16 delar. Gör 16 små kupade marsipanformar i vilka nougatkulorna ska fördelas.

    5. Täck nougatkulorna helt med marsipan. Se till att marsipanhöljet är 3–4 mm tjockt. Om massan klibbar kan du använda lite florsocker. Innan kulorna doppas i den smälta chokladen bör de vara släta, jämna och kylskåpskalla.  

    6. Smält chokladen i ett vattenbad. Doppa kulorna i chokladen, gärna med hjälp av två gafflar. Se till att det inte kommer något vatten i chokladen eftersom kulorna då lätt förlorar sin fina glans. Låt kulorna stelna på ett galler. Förvara de färdiga Mozartkulorna svalt. 

  • Fjärilen

    Glögg hör ju julen till och vill man ha något annat än bara pepparkakor till så brukar jag göra små rullar till som alltid är super uppskattade :)

    Man blandar kvibille gräddädelost och creme fraiche till en röra.
    Sedan smetar man ut röran på mjuka tunnbröd och strör över krossade pepparkakor.
    Rullar ihop och skär 1,5-2cm breda skivor. Super gott :)

Svar på tråden Det stora JULRACET! Vinn fina priser i Bröllopstorgets jultävling 8/12