Det stora JULRACET! Vinn fina priser i Bröllopstorgets jultävling 8/12
Mitt tips är Polkaknäck!
Underbart goda!
75 portioner/st.
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl polkagrisar, krossade
4-5 st droppar pepparmyntsolja,
2 msk smör
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Krossa polkagrisarna, hälften i taget, i en mortel. Rör ner pepparmyntsolja, polkagrisar och smör i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl. Tips: Vill du hålla dig till vanlig knäck är det bara att byta ut polkagrisarna och oljan mot 1dl skållad och grovhackad sötmandel.
Njut!! För dom tar slut snabbt!