• Äldre 7 Dec 11:42
    8460 visningar
    18 svar
    18
    8460

    Vilken årstid ska man gifta sig i?? Hjälp mig, alla brudar!

    För oss var egentligen datumet det som var det viktiga även om vi kompromissade på det.
    Vi ville gifta oss den 9/3, men hade då fått vänta till 2012 innan det inträffade på en lördag. Och vi började planera bröllop redan 2010 på våren...
    Min mamma var då allvarligt sjuk och vi visste inte hur länge hon skulle leva. Och för att ge henne hopp så valde vi att tidigarelägga bröllopet. Och den 3/9 var en lördag 2011. Så ett halvår (drygt) mindre för henne att vänta.
    Tyvärr så avled hon i juli i år, så hon hann inte vara med ändå...

    Fördelen med september är att det fortfarande är lite sommar kvar, men inte så hett att man inte klarar av att ha kostym på sig, eller en tjock brudklänning utan att svettas ihjäl.
    Vädret brukar vara relativt stabilt sådär i slutet av sommaren, innan höstregnet kommer. Men om det regnar så regnar det ordentligt istället. Oftast hela dagen.

    En annan fördel med att välja slutet av sommaren är att de flesta har redan haft sin semester och varit i sommarstugor och allt vad det nu kan vara, och är nu tillbaka hemma igen inför skolstart mm. Så det brukar inte vara så svårt att få folk att komma. Å andra sidan så börjar älg-jakten då (vilket vi upptäckte Tungan ute).
    De flesta som vill ha sommarbröllop har gift sig då, och dom som vill ha höstbröllop har inte börjat än. Så det finns lite mer i kyrkor och lokaler att välja emellan...

Svar på tråden Vilken årstid ska man gifta sig i?? Hjälp mig, alla brudar!