Inlägg från: LillaAnna |Visa alla inlägg
  • LillaAnna

    28. 07. 2012

    Vi gifter oss också den 28 juli 2012 :) vi ska gifta oss i en slottskyrka och den är bokad, samt vigselförrättare. Sen har vi bokat lokal intill slottet där festen kommer hållas. Nu väntar vi på prisförslag från olika cateringfirmor, det blir 3-rätters i alla fall. Vi har även beställt inbjudningskort och lite annat från Panduro. Sen kommer min mormor sy min klänning så jag har beställt hem lite olika tygprover så får vi se vilket tyg som kan passa :) sen kunde jag inte låta bli att beställa två tärnklänningar från bonprix.se för jag fick 30% rabatt på hela beställningen så det blev 500:- för båda klänningarna, hoppas på att dom passar mina tärnor som kommer va min bästa vän och min syster :) gästlistan är under bearbetning, men vi har 40 säkra som vi vill bjuda, sen är det ett 10-tal som vi har ett tag till på oss att fundera på om vi ska bjuda :) vi har visst kommit en bit i planeringen ändå när man skriver ner allt såhär!

  • LillaAnna
    Ida072012 skrev 2011-11-23 10:32:07 följande:
    Välkommen med :) 

    Ja ni har ju visst kommit en bit i planeringen, men det känns inte som det innan man faktiskt skriver ner allt :) Vad kul att din mormor ska sy din klänning! Du måste visa bilder sedan hur det blev :) 

    Jag är lite fundersam på det där med tärnor. Jag har valt tre av mina närmaste vänner som tärnor, och jag undrar om det är ovanligt och konstigt att ha så ojämnt antal?
    Tack! :)
    Min mormor sydde min systers balklänning och den blev jättefin så jag tänkte något liknande till min klänning, fast vit då förstås. Men jag ska visa bilder sen när den är färdig, blir väl inte förrän i vår, vill gå ner några kilo först ;)
    Varför skulle det vara konstigt med ojämt antal tärnor? Jag vet flera stycken som haft tre tärnor så kan man inte bestämma sig tycker jag man ska köra på tre stycken :)

    Angående ålder så är jag 26 år, men kommer vara 27 när vi gifter oss och min sambo är 29 år.

    Vi beställde med provex från Calligraphen, men var heller inte nöjda med nån av dom, dom kändes lite "billiga" för det priset det blir med text och hela paketet. Då tänkte vi att vi kör på Panduros och skriver ut texten från datorn istället på något fint papper och klistrar in. Vi tänkte nog skicka ut inbjudningarna i början av maj kanske. Eller vad tror ni?

    Vi vet inte om vi ska ha några lekar alls, låter det jätte tråkigt? Jag vet bara att varken min familj eller min sambos familj är mycket för lekar och spex och sånt, det är väl i så fall vännerna som skulle uppskatta det och kanske tycka det vore kul.
  • LillaAnna

    Ja man ska ju själv bestämma på sin egen dag, finns ju viss vett och etikett angående allt på ett bröllop känns det som, men det struntar jag lite i för skulle vi följa alla 'regler' som finns skulle det inte bli som vi vill. T.e.x så kommer vi inte bjuda alla som par, jag har två vänner vars pojkvänner jag aldrig träffat och inte känner, då tycker jag inte man ska behöva bjuda dom. Sen kommer inte våra föräldrar sitta vid honörsbordet för min sambos föräldrar är skilda och har 'nya' partners som jag inte tycker ska sitta där.. Så man gör som man vill :) Har ni berättat för alla att ni ska gifta er eller kommer ni vänta till något speciellt tillfälle eller så?

  • LillaAnna

    Vi har bara berättat för mina föräldrar, mina syskon, mina morföräldrar och min bästa vän och henne kille. Min sambo vill vänta med att berätta för sin familj av vissa anledningar, så dom kommer med största sannolikhet att få veta när inbjudan kommer, så får alla veta på samma gång med :) Jag tänkte som dig Josefine521 - att min sambo och bestman står där framme och sen kommer tärnorna, men sen vill jag gå in med min pappa och att han ska "lämna över" mig, väldigt kliché, men men, hehe... Jag vill med gärna se bilder på klänningar ni funderat på, om ni har kommit så långt :) jag har ju som sagt funderat på en liknande som min systers balklänning, eftersom mormor ska sy, ska se om jag hittar nån bild på den :)

  • LillaAnna

    Jag trodde jag hade kommenterat på klänningarna, men hade visst inte gjort det. Jättefina! Jag gillade nog den med det svarta på mest, fast utan det svarta då :) Jag är snart färdig med inbjudningarna, beställde ju såna där kortsatser från Panduro och jag ville ha ganska enkla kort så jag är nöjd. Men vi har ju inte heller gästlistan helt klar för oss, men jag beställde 30 kort och jag tror det kommer gå åt 25, men då har vi några till godo. Vad har ni fixat för blommor och dekorationer då Ida072012? :) Ska ni som har tärnor ha tärnbuketter också?

  • LillaAnna

    Vi har också tänkt vitt och silver som tema, tycker det är klassiskt :) det var en bra idé att ha blockljus i vaser med stenar, det är ju riktigt snyggt och så brinner det ju lite längre än vanliga värmeljus, så den idéen får jag nog sno av dig ;) fast vi tänkte köra med vanliga Ikea-vaser :) Sen har vi köpt dekorväv i silver från Panduro som jag tänkte ha som löpare över vita dukar. Sen köpte vi organzaband också i silver att knyta som servettringar tillsammans med ett vitt papphjärta som kommer fungera som placeringskort. På tal om servetter, vet ni var man kan få tag på tygservetter till ett rimligt pris? Jag har flera silver kandelabrar hemma som jag har köpt på loppis och sen putsat upp dom lite så har dom blivit jättefina, ett tips bara om man inte vill köpa allt nytt :) Blommorna kommer ju bli jättefint Ida! Jag har också tänkt att ha rosor till brudbuketten och sen kanske lite grönt till med, men där kör vi lite budget med, mamma kommer binda buketten med blommor från sin trädgård, hon är jätteduktig på sånt och jag har inte så höga krav att det måste va ett proffs som gör det:) sen blir nog varsin liten bukett till tärnorna, men det där med blomarmband är smart så slipper som ju gå runt och bära på buketterna hela tiden.

  • LillaAnna

    Vi har bokat fotograf och sen ska vi träffa restaurangen som ska ordna maten på måndag :) det är skönt att boka som mycket som möjligt nu innan så inte allt kommer på en gång sen. Nästa steg är väl att börja med klänningen, håller på att gå ner ett par kilon nu sen ska mormor ta mina mått och börja sy klänningen :) Har ni andra bestämt klänning än? Och hur går det med ring?

  • LillaAnna

    Ida072012 - vi har ringarna klara faktiskt :) min blivande mans ring var ett fynd vi hitta så vi tänkte vi slår till direkt, det blev en bredare slät ring i vitt guld och min ring kommer från min mormor, hon fick den av min morfar i bröllopspresent när dom hade varit gifta x antal år, hon har aldrig använt den och nu är den för liten så då fick jag köpa den, en solitärring i vitt guld med en diamant på 0,5 ct, är jättenöjd :) sen ska båda ringar graveras bara innan stora dagen. Vi kommer också betala 2500-3000:- för våran fotograf, men hon har också gått nåt program på gymnasiet med inriktning på fotografi, men hon har fotat en del bröllop och tagit jättefina bilder, så,jag tror det blir bra. Hon finns i Östergötland. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra med musik på festen, Dj eller band eller typ högtalare och Spotify, hur gör ni? Och ska man boka ett band eller Dj, hur länge ska man boka dom då?

Svar på tråden 28. 07. 2012