Inlägg från: Pyttsan |Visa alla inlägg
  • Pyttsan

    Oktober 2012

    Jag tycker att det är en underbar idé! Då får den lite mer struktur och olika storlekars blad och så. :) 

  • Pyttsan

    Jag var helt inne på titanringar när vi förlovade oss, men sambon gillade inte det när han fick prova i butiken, så det blev vitt guld i varje fall. Min vigselring liknar din, fast den är i vitguld och ännu smalare. Glad 

    Jag skulle ABSOLUT INTE ha släp på min klänning, men jojjomen, visst har den släp! Oskyldig Fast jag har inte provat någon annan än min klänning, så jag hade kanske fallit för nåt fluffigt om jag gått till en affär.

    Vi har tagit ut hindersprövning och bokat tid för vigselsamtal, samt formulerat äktenskapsförord. Känns jättebra! 

  • Pyttsan

    Det beror lite på hur många personer ni blir och hur långt det är mellan er och publiken. Och så vädret såklart, men jag tror att man kan klara sig med vanliga högtalare, dock inte en vanlig laptop, typ. 

  • Pyttsan

    Tokig, är det inte ens värt ett försök att få människan att skriva under att ni får ett snartlikt namn? Trist att behöva ge upp en dröm, men din farmors arv är ändå mycket mer än hennes efternamn, det finns ju fler sätt att låta en person leva vidare!

    Jag kommer att ta min makes namn, men nog kommer det att ta ett tag att vänja sig. 

  • Pyttsan

    Vårt häfte kommer att innehålla:

    Meny
     
    Sånger

    Några bilder på oss

    Korta beskrivningar av gästerna

    Instruktioner om hur man tar sig hem, taxinummer och tider för bussarna.

    Våra kontaktuppgifter som herr och fru, inklusive namnbyte såklart. Mycket kort.

    Ev bilder på våra föräldrar när de gifte sig. 

    En kort historik och berättelse om gården vi kommer att vara på.

    Fast vi har inte alls börjat med dem än..Hur som helst är vårt häfte främst ett sånghäfte, men vi lägger med meny och så, eftersom många säkert plockar dem med sig som minne.

     

  • Pyttsan

    Fin klänning Caruba! Gillar färgerna ihop, den gröna blir helt underbar! 

    Vi har hunnit prata lite bröllop ikväll, tack och lov! Gjort en kort text till hemsidan om presenter, valt brudvals och mailat bandet. Vi bestämde också att vi hyr stolar, vi har budgeterat för det, men eventuellt tänkt spara in lite på att ha udda stolar, men det känns skönt att veta att antalet räcker och det kommer att se fint ut med klädda stolar mot den rustika gamla ladugården. Skrattande 

    Jag och min väninna har också funderat lite kring dekorationer och skippat ett större projekt till förmån för några mindre. Dessutom kom rara svärmor över häromdagen och hon hade tillverkat skyltar till vägen med söta brudpar på! Så att både bussar och bilister hittar rätt avtagsvägar. Mycket finare än om jag hade gjort dem själv!

    Fästmannen har dessutom helt tagit över brudbuketten, corsage och nånting smått till näbbarna. Allt här hemma blommar för fullt nu, jag hade ju tänkt att de skulle blomma om sisådär en månad..Drömmer Nåja, blir nog bra med florist också.

    Festhäften den här veckan. Och så ska jag försöka fixa en hårdekoration. 

  • Pyttsan

    Röda skor blir man glad av, så jag hade behållt de röda skorna! Solig

    Jag älskar färg men är inte ett dugg konstnärlig. Dock tycker jag att det blir bäst om man vågar dra på lite och blanda. Jag vill inte heller ha en vit bukett, och inte en pastellig, även om de kan vara bedövande vackra så är de inte alls jag.

    Jag tänker maritimt om det är vitt, klarblått och rött. Men det är somigt och vackert! Varför begränsa sig till en färg? Annars går du till en florist och visar bilder på vilken stil du gillar och vilka färger som kan vara tänkbara/otänkbara och låter dem komponera. Jag överlåter det helt till floristen och min fästman. Gult och orange ska finnas med, och inga pasteller. 

    Vi kommer att dekorera orange, gult, grönt, vitt, men det blir lite olika gul och lite olika orange. Sen har vi inte så mycket dekorationer, så det blir nog inte barnkalas av det hela ändå. Skrattande 

  • Pyttsan

    Jag sover alltid naken så det blir nog inga nattkläder här, en underklänning borde jag köpa, är rädd att underkläderna ska synas på fotografierna annars, då klänningen är chiffong. Har sett det på andras bilder. Så bara en vanlig kort underklänning som jag kan använda igen sen, tänkte jag köpa. 

    Jag blev hippad i lördags!Totalt överraskad! Det blev en otroligt mysig dag och min söta lillasyster kom direkt från OS och stannade mindre än ett dygn, bara för min möhippa! Så härligt att få krama henne, en av mina bästa vänner kom resandes 16timmar med make och 7v bebis. Jag har så fina vänner! Det var sekelskiftestema och alla såg ut som tagna ur Madicken, otroligt fina var alla med stråhattar, förkläden och långa kjolar. Skrattande Jag fick bl.a. köra traktor och blåsa glas och halva dagen spenderades ute på en holme där jag varit alla min barndoms somrar. Vi bara låg på solvarma klippor, simmade och badade bastu i många timmar. En hejdundrande kräftskiva på det sen, med ett makalöst bra sånghäfte med alla hits från ungdomen. De hade verkligen gjort allt så himla fint, massor med detaljer och hemgjord lemonad, inramade hälsningar från vänner som inte kunde närvara. 

    Fina fästmannen hade städat när jag kom hem, otroligt pirr av lycka när jag kom hem, kände often av nystädat, hörde hans och dotterns snarkningar och fick krypa ner hos honom, i rena lakan. Hjärta 

  • Pyttsan

    Uschja, ser inte fram emot att göra bordsplaceringen. Vi har ännu inte bestäm hur vi ska göra med honnörsbordet, vem vi ska ha med oss och så. Min pappa dog för flere år sen, men just såna här dagar är han omåttligt saknad. Vi skulle hur bra som helst annars sitta med våra föräldrar, men det blir ju en tom plats hur man än gör. Gråter Den blir bara så påtaglig om man sitter på rad...Förslag mottages gärna! Vi har inga tärnor eller marskalkar och jag tror att toastmastrarna hellre sitter nån annan stans så de kan smyga på med sitt och ha kontakt med köket och lösa alla eventuella problem som dyker upp. Våra syskon tror jag också har roligare om de placerar på nåt annat ställe än med våra föräldrar. Så nu velar vi mellan att sitta bara vi två, vilket känns lite trist, eller sitta med föräldrarna.

  • Pyttsan
    Tokig skrev 2012-08-21 11:12:16 följande:
    Vi har satt föräldrarna (och alla andra par) mittemot varandra... blir inte lika tomt om någon är ensam/singel då.
    Men hur blir det i ett bord med fem pers? Ser det inte framför mig. Obestämd

    Jag ska sminka mig på samma ställe där jag klipper mig. Har aldrig träffat människan förr, ska på provsminkning den 5sep. Jag vill absolut ha diskret sminkning då jag inte sminkar mig annars, men jag tycker det är galet läckert med knallröda läppar! Bara inte på mig.. Är mest nojig över att jag har mycket fräkar och vill att de ska synas. Vet inte hur de gör, men jag skulle känna mig väldigt spacklad om de inte syns.
  • Pyttsan

    Vi gifter oss 29september och har massor kvar!

    * Jag har inte ens fixat en tid med sömmerskan som ska ta in klänningen. Men hon är bokad och vet att hon ska göra det

    * Göra sångbland, inklusive nånting om varje gäst.

    *Göra bordsplacering och placeringskort.

    * lämna ringarna för gravering och omrhodinering.

    * Ett par ballerinas eller låga skor till mig.

    * Göra brudnäbbarnas diadem (köp diademen, blommorna att fästa på finns)

    * Träffa trumpetaren och ringa kantorn.(vidtalade redan)

    * Fixa lite dekorationer.

    * Välja dukar och servetter.

    * Vigselprogram.

    * Strumpor till brudgum.

    * armband till mig. (kan skippas)

    * Fixa bänkar och bord till vår trädgård inför brunchen.

    * Planera menyn till brunschen klart.

    * Köpa alla alkoholfria drycker, öl till förrätten, snaps och dricka till brunchen.

    * Proväta bröllopsmenyn. (bara nöje :) )

    Sen skulle jag vilja hitta på nån liten gåva till alla som hjälper oss. Inte våra familjer, men de som spelar gratis i kyrkan och kommer och kör lastbil, skjutsar oss mm. 

     

  • Pyttsan

    3lördagar kvar. Jag börjar blir lite stressad, har börjat jobbat och typ inte hunnit med nånting. Är dock ledig hela veckan innan bröllopet. Men ändå, mycket, mycket som ska klaffa kvar!

    Jag har inte heller någon tärna och fästmannen har ingen marskalt. Vår guddotter och hennes syster är näbbar och så kommer vår dotter på 1,5år att vimsa med på ett hörn antagligen.

    Under dagen kommer dock min syster att skjutsa på oss och fixa lunch åt oss, hon ska fota lite också, men under porträttfotograferingen kommer min äldsta barndomsvän också att vara med, för hon har grymt öga för detaljer, hon ska kolla så att bh-band inte syns, att klänningen faller vettigt, att kragen ligger rätt på kostymen osv. Vi har en fotograf som tar jättefina bilder, men hon är liksom inte jättebra på att se detaljer som kanske stör en själv sedan, som att underkläderna skymtar eller halsbandet hänger helt snett.

    Vi har valt att spendera dagen mest på tu man hand utan en massa människor runt.

     

  • Pyttsan

    Vårt festhäfte är alltså ett sånghäfte. Så vi kommer inte att ha så mycket mer än sånger i det:

    Meny, sånger, presentation av gästerna och några bilder på oss, samt en sida där vi tackar gästerna och de medverkande. Och så blir det en sida med våra kontaktuppgifter och nummer till taxin. Kanske kastar in nåt kärlekscitat, men jag vet inte.. funktionen är ju liksom ändå sånghäfte. :) 

  • Pyttsan

    Vår bröllopsdag ser ut såhär:

    9.30 Bruden frissa, brudgum ansluter senare.

    11.30 Lunch

    12.30 Påklädning

    13.00 Fotografering, sista bilderna tas hyfsat nära kyrkan.

    15.00 Vigsel 

    15.40 Vigseln slut. ris och ros pussar och kramar

    16.00 Gästerna i bussarna

    16.20 Gästerna anländer till festplatsen, bubbel i äppellunden.

    17.00 Gästerna har hittat sina platser och festen börjar. :)

    Vi bor på hotell natten innan och min syster kommer att dyka upp på frissan efter ett tag och fästmannen kommer in för att få sitt hår stylat. Syrran fixar lunchen som vi äter på hotellrummet innan vi klär oss.

    Sen kör hon oss och fotografen, min bästa vän kommer med på fotograferingen för att hjälpa till och syrran sticker efter vår dotter till min mamma, vi vill ha med henne på en del av bilderna och såklart hinna mysa lite med henne innan vigseln.  

  • Pyttsan

    Börjar bli pirrig! Ikväll har jag gjort ett armband åt mig i varje fall. Blev riktigt bra, tycker jag!



     Vi kommer att ha en gånglåt som ingångsmarsch och sedan a trumpet voluntary som utgångsmarsch, på orgel och piccolo trumpet. Min gamla trumpetlärare kommer och spelar och min pappas barndomsvän som är vår "familjekantor" spelar orgel. 

    Sedan har vi en hel manskör istället för solosång. Min sambo sjunger i den kören, så de ville komma. :)

    Vi har inte ens övervägt egna löften, vi övervägde att inte ha några löften alls, men nu kör vi med ringlöften i varje fall. Gubben ville det och jag har ingen skillnad. Jag funderar ofta på att hålla tal, problemet för mig är att det finns så mycket jag vill säga..jag önskar jag kunde säga nåt kort vackert och personligt. Får se hur jag gör, men jag kommer säkert att ha några stolpar med mig och sen känna efter. 

    Var till sömmerskan för att sy in klänningen, men den satt som en smäck. Jag har gått upp i sommar. Det blev billigt i varje fall.. 

    Letar skor till dottern och så har vi inte programbladen klara än. Skulle verkligen, verkligen behöva komma nån vart med dem! 

     
  • Pyttsan

    Hej brudar! Nu är jag gift sedan snart en vecka! Vi hade en fantastiskt sköndag tillsammans och det var otroligt vad fina vänner vi har, så mycket kärlek! Ska skriva mer en annan dag, vi har precis kommär dit hem från en minisemester och nu ska jag ännu försöka hinna umgås med min syster innan hon reser tillbaks till utlandet. Och så har vi en hel del saker som ska returneras..smutsiga borddukar, hyrda stolar mm.

    Vi har inte hunnit hämta bilderna från fotografen än, men här är några som ag stulit av vänner på facebook: Vi vid brudskålen: 



    Riskaskaden utanför kyrkan. Det gjorde ritkigt ONT, så mycket ris kom det över oss. Och min bror kastade hela snabbrispåsar, humor? Drömmer


    Njut av dagen ni som gifter er imorgon! Hoppas att ni får en underbar dag tillsammans med era käraste! Hjärta
Svar på tråden Oktober 2012