Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    LYCKA!!!!!!

    Idag kom de första bilderna på mina klänningar.

    Sömmerskan har sytt upp mina båda klänningar (brudklänning + festklänning) i billiga tyger för att ta fram ett mönster och bilderna på detta skickade de alltså idag. Och de ser helt fantastiska ut. De har förstått precis vad jag är ute efter. Är bara jättesmå justeringar (festklänningen är för lång och jag vill ha lite djupare urringning på brudklänningen) men som sagt... de har förstått precis,

    Nu längtar jag efter att få se bilder på klänningarna med riktiga tyger. Blir ju en helt annan grej när det är spets och inte rosa tyll över :)

  • Tokig

    Hur går det för er?


    Jag längtar som en tokig efter att få hem mina klänningar och sen har jag ju börjat leta efter gula skor. Känns helt hopplöst men jag ger inte upp än...

  • Tokig

    Pyttsan - hur kommer du göra med dina näbbars ben? Vita strumpbyxor eller bara ben?

  • Tokig

    Tog ett beslut och beställde ett par gula skor idag. Har ju sedan tidigare ett par röda hemma från Melody shoes men tanken på ett par vackra mustigt gula skor har inte kunnat släppa..

    Så jag har skickat iväg en modifierad beställning på dessa:


    Fast med lägre klack och heltäckande häl... vad tror ni om det?

    Kommer antagligen även att beställa hem dessa, http://www.etsy.com/listing/92519706/sharp-yellow-vintage-inspired-fashion?ref=sr_gallery_5&ga_search_query=yellow+heels&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=ZZ&ga_min=0&ga_max=0&ga_search_type=all&ga_facet=handmadeyellow+heels

    Tycker de är helt fantastiska men min sambo dömde ut de som "tantiga". Så jag tänker att jag beställer hem dom som höstskor :) Då har jag ju en backup om satinskorna från Melodyshoes inte blir som jag tänkte. Men visst kan det bli vackert med en gul sko till en ivory spetsklänning?

  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-04-22 19:36:06 följande:
    Vi får se vad vädret är i slutet av september. Är det vackert kan du utan tvekan vara utan, men det kan ju vara bitande kallt också. Vigseln är i en gammal stenkyrka, så strumpisar kan vara skönt om de ska vara utan koftor. De får väl ha nåt att ta på sig efter vigseln när vi går ut, men jag tänkte köra bara klänning i kyrkan. 
     
    Ja, så är det ju... men jag tänker bara, Min brudnäbb ska mest troligt ha en ivory klänning. Vad har man för färg på strumbyxorna då? Vi ska ju vara utomhus om vädret tillåter så det vore ju skönt med något...
  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-04-23 19:05:41 följande:
    Det finns tjocka strumpisar som är typ cremevita/naturvita. Dottern har ett par, minns inte märket, men kollar man lite i tid borde det inte vara omöjligt att hitta.

    Gula skor är ju fantastiskt! Jag hade ju tänkt mig orange, men du har övertygat mig om att gula är grejen! Hade ingen aning om att man kunde bli så glad av gult! Solig

    Hade min brudnäbb här på pyssel efter skolan idag och hon godkände klännigen från Ellos och trodde nog att syrran hennes skulle gilla den också. Jag tycker den är enkel och söt.


    Dagens bästa var att mamma kom på besök med goda nyheter. Hennes kompis har jag funderat på att fråga om hon skulle vilja vara barnvakt på bröllopet, men hon hade jobbat med mamma igår och då hade hon själv frågat om när vi ska gifta oss och vad vi ska göra med dottern. Och sen erbjudit sig!! Finaste tanten! Hon är verkligen ett guldkorn och en sån där härlig trygg person som bara löser saker och inte stressar upp sig. Dessutom känner hon ju mamma jättebra, så det blir perfekt att hon kan vara med dottern hemma hos mamma och natta henne där, så slipper hon ha henne på morgonen. Min mamma lär ta hand om min mormor och de kommer säkert att vara bland de första som lämnar festen.

    VILKEN LÄTTNAD! Det är ju en jätteviktigt sak för oss, för att man ska kunna slappna av helt och njuta. {#emotions_dlg.flower}

    Vit klänning och vita strumpor... blir inte det väldigt.... VITT?


    Vad fantastiskt med barnvakten... visst är det härligt när vissa saker bara faller på plats :)


    Och, ja, gult ÄR fantastiskt. Hade ju tänkt ha röda skor. Har ju t om beställt hem ett par som ligger i garderoben. Men det känns lite tråkigt. Nu hoppas jag bara att Melodyshoes kan göra ett par fina skor till mig... men annars så tänker jag ju som sagt beställa de där andra från Etsy också. "Höstskor" om sambon frågar ;)


    Jag älskar kombinationen av mörk mustig gul och rött så jag kommer ha mina gula skor (om de nu blir bra) och kombinera det med röda naglar och knallrött läppstift och sedan väva ihop hela alltet med brudbuketten. Både gult och rött i den tänkte jag....

  • Tokig
    Pyttsan skrev 2012-04-23 20:58:26 följande:
    guccipucciprada.blogg.se/images/2010/flowergi...

    Googlade snabbt fram en bild på vitklänning+vita strumbyxor. Men ajg tycker inte det ser för vitt ut. På en vuxen skulle det nog göra det, men proportionerna är andra på barn och jag tror man reagerar starkare på för mycket bar hud på ett barn, faktiskt. Men de kan ju ha ljudgula strumbyxor eller mönstrade, typ med flätmönster eller så?

    Sant... det var faktiskt jättefint.


    Ska fundera lite på gula strumpbyxor också... kan ju vara jättefint :)

  • Tokig
    caruba skrev 2012-05-02 20:05:00 följande:
    Kläder beställda... Nu börjar det närma sig. =0)
    Ja verkligen, du springer tiden iväg. Vi sitter och knåpar med vår hemsida. Behöver få den klar innan vi kan skicka ut inbjudningarna. Vad svårt det är. Man vill vara sådär fyndig och klämkäck men det är jättesvårt att formulera sig.
  • Tokig

    Det rör på sig lite sakta just nu...


    Men jag fick meddelande från skostället att mina skor kommer skickas på fredag :) Ser verkligen fram emot att se dom och se om jag gillar gula skor lika mycket i verkligheten.


    Mina klänningar är klara närsomhelst... Ska bli helt fantastiskt att få ta på sig klänningarna för första gången. Jag har ju aldrig provat en brudklänning ens. Men jag hoppas det känns rätt direkt.


    Mina inköp från Etsy är skickade... så inom några veckor har jag förhoppningsvis hela outfiten klar.


    Sen håller vi på att spåna på sätt att göra bröllopet lite mer personligt. Små saker, detaljer som visar vem vi är. Och sen har vi börjat leta vigselförrättare.... hur går det för er?

  • Tokig

    Hur går det för er?


    Vi har suttit i helgen och arbetat med våra texter till inbjudningskorten. Vill gärna skicka ut dom i juni. Vi skickade ju ut en save-the-datefilm i påskas så det är ingen panik men det vore skönt att börja se att våra gäster faktiskt tackar ja.


    Vi ska även ringa våra tilltänka toastmasters ikväll så förhoppningsvis fixar det sig också.


    Hur har ni gjort med värdpar etc? Har ni en sån funktion eller fixar ni det själv? Vi har tänkt ha en tärna, en bestman och sedan två toastmasters men annars inga andra.


    Vilka saker har ni "lämnat" ifrån er? Stället vi ska vara på fixar ju dukning och sånt och min älskade och bestmannen kommer lägga ut placeringskorten på varje plats på förmiddagen när jag är och gör vid mig. Han tyckte det är rätt skönt att ha en uppgift. Men alla pratar hela tiden om att man själv inte ska ha något att tänka på under bröllopsdagen och det förstår jag, men jag kan inte komma på någon uppgift att "ge bort". Berätta hur ni har planerat.


    Annars så har jag äntligen fått min birdcage och håraccessoar... de var långt över förväntan. Otroligt vackra och välgjorda. Ska få bilder på mina klänningar nu i veckan och sedan ska de bara skickas till mig (om de ser bra ut). Ska bli jättespännande... har ju bara sett modellerna uppsydda i skittyg innan.


    Skorna är också påväg... så snart kan jag testa min outfit :)


    Det enda som känns osäkert är blommerna. Jag velar nog 30 gånger om dagen typ... jag älskar blommor och jag älskar färg så jag vet inte hur jag ska kunna bestämma mig.

Svar på tråden Oktober 2012