Inlägg från: tinaalpfält |Visa alla inlägg
  • tinaalpfält

    Oktober 2012

    Förstår dig Tokig! Jag känner lite likadant, fast det beror mest på att jag har massor att göra på jobbet samtidigt så att jag knappt har tid att ta tag i det jag borde till bröllopet. Även om jag gärna skulle göra det istället för en del annat. Tyvärr kan jag inte hoppa på nåt plan efter bröllopet och vila upp mig heller...det blir till att vara hemma och tentaplugga Rynkar på näsan

  • tinaalpfält

    Tror att min m2b har köpt fejkblomblad på coolstuff för ett par år sedan men borde inte det finnas på typ calligraphen, myheart och såna sidor med?

    Håller med om de rosa molnen...man träffar folk som säger att man bara ska njuta och den här tiden men jag får liksom vara glad om jag är levande på bröllopsdagen känns det som. Alltid är det nåt att fixa med och som du säger Tokig så stänger ju stan när den gör...och inte är det söndagsöppet i Jkpg heller. Alla ärenden får man ju fixa dagtid mer eller mindre.

    Den här veckan ska jag testa frisyrer med en kompis som ska hjälpa mig på bröllopsdagen (tar hela kvällen typ), sen ska jag intervjuas till festhäftet av ena marskalken, fixa fördelning av alla boende till bröllopet plus en massa andra detaljer som slottet vi ska vara på vill veta senast lördag. Fredag kväll försvinner, hela lördag och på söndag ska jag baka 200 minimuffins och plugga häcken av mig inför ett matteprov på tisdag. Det finns ju ingen tid till nåt efter det! 
    Veckan efter försvinner det mesta till en stockholmsresa med jobbet och matteprovet. Dock ska det nånstans klämmas in klänningsprovning, fotvård,

    Ser verkligen fram emot vår lilla minimoon (asbra namn Tokig!) som vi förhoppnigsvis kommer att ha i november. Typ en dag på Varbergs kurort. Den riktigt bröllopsresan blir till nästa sommar.

  • tinaalpfält

    Fick lite panik nyss, datorn började starta om sig så jag tryckte bara på post inlägg fast jag inte var klar.

    Fortsättning på näst sista stycket:
    ...helst ska festprogrammen, vigselprogrammen och placeringskorten vara helt klara och printade oxå....på två språk dessutom. Ahhhhhhhhhh! Skrikandes
    Efter det är det ju bröllopsveckan och då blir det besök hos frissan, nagelfix mm.

    Jag tycker att vi alla får bestämma att vi ska göra nåt efter bröllopet bara för oss och vår äkta make/maka för att ladda batterierna oavsett om det är en dag på spa/ en resa / en myskväll i soffan med god mat. Vi behöver garanterat det...boka in!!

    Jag har nu bokat in min sambo/blivande man på en myskväll med god mat och lite vin måndagen efter bröllopet (8/10) Skrattande

  • tinaalpfält

    Roligt att det går framåt med klänning, smink osv! Är det samma person som fixar smink och naglar? Skönt att slippa gå till två ställen för det isf Skrattande

    Vi kommer inte heller träffa vår fotograf förrän på bröllopsdagen så jag hoppas att det går bra ändå. Eftersom att vi bor ca 30+ mil från vår fotograf känns det inte så smidigt att ha en provfotografering. Jag får nog träna lite framför spegeln dock.

     

  • tinaalpfält

    Jag började också påminna de som inte hade svarat redan lite innan datumet hade gått ut om att det var dags att anmäla sig. Vi hade också det problemet att många av de inbjudna tyckte att det var så självklart att de skulle komma att de antingen inte behövde säga det till oss alt. nämna det i förbifarten i telefon eller dyl. så att vi i slutändan knappt kom ihåg vilka som hade sagt vad. Ring redan idag så att du kan gå vidare med placeringskort och annat som man behöver ha koll på gästerna för. 

  • tinaalpfält

    Caruba: Jättefin bukett/corsage!! Så gulligt med hjärtat och nyckeln också!

    Stjärnfrukt: Jättetråkigt med din bror, men försök att vända på det. Det är han som missar en fantastisk dag och det är han som borde vara mest ledsen. Lättare sagt än gjort såklart, men du får inte låte det förstöra er bröllopsdag!

    Pyttsan: Också mycket nyfiken....hur är det såhär 5 dagar innan?? Jag har sjukt svårt att ta in att jag gifter mig nästa vecka. Känns så overkligt.

    Som de flesta andra känner jag mig också ganska trött på den här hetsen som börjar infinna sig. Dock har jag kommit fram till att jag egentligen tycker att bröllopsfixet är kul men att jag blir så frustrerad över att jag egentligen inte hinner med det nu. De senaste aktiviteterna få vår front var ett bak av ca 100 minimuffins med fetaost och soltorkade tomater till minglet....nån gång framöver ska det bakas lika många med rökt skinka, parmesan och dijon. Igår testade min kompis att fixa håret (tredje gången totalt) och nu har vi hittat frisyren med stort F så det känns bra.

    Grejer kvar:
    Bestämma dikt samt ordning på alla delar till vigseln och mila till VF.
    Göra vigselprogram
    Göra välkomstinfo/hålltider
    Göra klart festprogrammet
    Printa allt och klistra/knyta ihop
    Baka minimuffins
    Klippa oss
    Fixa mina naglar
    Hämta sambons nygraverade ring
    Köpa alkoholfria drycker på systemet
    Fixa extra linser + ögondroppar 
    Köpa fler hårnålar!
    Ta med klänningen till sömmerskan för att ta upp längden
    Hämta ut alla kläder
    Gå in skorna
    mm

     
    Sen har jag funderat på att hålla ett tal men jag har fortfarande inte bestämt mig :S 

  • tinaalpfält

    Håller absolut med angående efterrättsbuffé. Jag har inte varit med om någon sådan på ett bröllop men på ett par disputationsfester. Jag tror inte att det behövs så mycket mer i den buffén du räknar upp Caruba...möjligtvis lite vispad grädde/vaniljvisp/glass till fruktsalladen. 

  • tinaalpfält

    Lillama: Fy vad jobbigt! Även om du inte kan bära barnen så kan du säkert ändå kramas och gosa med dem så de kommer nog att få massor av kärlek ändå. Jobbigt ändå att få veta det så här tätt inpå bröllopet när man har så mycket annat runt sig hela tiden att man knappt hinner stanna upp och tänka till. Låter bra att du och din sambo har pratat igenom det i alla fall. På något sätt kanske bröllopet kommer att kännas ännu mer äkta i ljuset av det här. Nöd och lust som man pratar om (på film i alla fall) är verkligen på riktigt här Skrattande 

    Tokig: Låter sååå hilma mysigt! Känner mig nästan lite avis.

    Caruba: Jättfina löv! Om ni har hösttema kommer de verkligen bli toppen!

    Jag har spenderat helgen med att jobba med festhäfte, placeringskort, välkomstinfo, vigselprogram samt att baka en massa från morgon till kväll. Det är nästan så att det känns som semester att komma till jobbet.  Tillsammans med en kompis piffade vi upp två vita album till en gästbok och ett fotoalbum. Jag blev verkligen supernöjd med båda! Om ni är nyfikna la jag upp en bild här igår: www.brollopstorget.se/Forum-1-77/m4060089.html

    Dock är det fortfarande en del kvar att göra...ska baka minst en sats med västerbottensskorpor till att ha på minglet. Festprogrammen ska printas och stoppas in i "fodralet" vi gjorde i helgen. Dock måste jag översätta hela häftet till engelska också innan det är helt klart (min gamla au-pair familj kommer från London och en av sambon släktingar är gift med en fransman). Sen ska en tavla med bordsplaceringen på fixas och några vimplar att ha i en blomsterdekoration framför mig och sambon...istället för något bakom då vi kommer att ha fönster bakom oss. 

    Det känns så overkligt att det bara är fem dagar kvar till lördag. Jag kanske börjar förstå det på torsdag kväll när vi packar in allt i bilen och åker norrut.

    Pyttsan: Bättre sent än aldrig antar jag, Grattis! Hoppas allt gick jättebra! 

  • tinaalpfält

    Jag kollade precis på yr och chanserna i Flen ser mycket goda ut. Stårlande sol fre-sön Skrattande Med den prognosen borde väl ändå lite av den solen kunna hamna på lördag eftermiddag tycker jag.

    Nu är det sjuukt nära!! Om tre dagar sitter jag på ett slott nästan 30 mil bort och hyperventlierar (med stor sannolikhet). Hur gick det här till??
    Sitter fortfarande och jobbar med översättning av festprogram och bakar det sista Obestämd Har precis insett att jag kommer behöva vara liiite mer ledig från jobbet imorgon är jag hade tänkt. 

    Idag var jag dessutom på ansiktsbehandling och nu har jag röda prickar i halva ansiktet. Hoppas verkligen att de försvinner tills på lördag! Annars är det säkert lättare att sminka över dem är de vita prickarna (milier )jag hade innan. 

     

  • tinaalpfält

    Neeej! Men se det såhär...på lördag borde ändå effekten ha slagit till så att öron/hals/xxx mår bättre och du orkar ha kul. Surt dock att behöva synka med mat och sånt. Eller behöver du inte det? 

  • tinaalpfält

    Jag kan inte heller fatta att det är så snart!! Det har varit så sjukt mycket att göra med innan så man har knappt hunnit tänka på det. Jag satt till kl 1 i natt och gjorde klart översättningen av vårt festprogram. Bordsplaceringstavlen, en fin låda att lägga pengar i i baren och vimplar med herr/fru mr/mrs fixades igår med. Nu på fm har vi packat som idioter eftersom att jag bara ska springa på en föreläsning innan vi rör oss mot Eskilstuna. 

    Hoppas allt rullar på bra för er andra som oxå har er stora dag på lördag! Lycka till! 

  • tinaalpfält

    Tokig: Låter ändå bättre att vänta och sen köra alla 10 dagar istället för att avbryta. Fast jag har ju absolut ingen vårdutbildning så jag kan ju ha fel.

  • tinaalpfält

    Då var det gjort...nu är vi också gifta. Vi hade ett fantastiskt fint höstväder! Just nu försöker man landa lite innan jobbet väntar igen men jag tänkte passa på att ladda upp en bild eller två




    som vår duktiga fotograf tog Skrattande
  • tinaalpfält

    lillama: Jag tycker de rosorna ser jättefina ut!

    erikojohanna: Vilken bröllopsnatt! Det kommer garanterat att bli en historia att berätta för barnbarnen sen misstänker jag Skrattande 

  • tinaalpfält

    KochM: Lycka till på lördag! Jag håller tummarna för vädret!

  • tinaalpfält
    Meyita: Jag vet hur det känns! Vi underskattde tiden festprogrammen skulle ta grovt...dessutom kom jag på ganska sent att jag skulle översätta allt till engelska med. Vilket ta en stund även om  man är hyfsat bra på engelska Foten i munnen Men, efter att ha slitit sena kvällar med dem, som var det sista vi hade att göra med, så var det så mycket enklare att slappna av på torsdagen och fredagen. Ett tag på fredag fm blev jag t.o.m. rastlös för att det inte fanns nåt att göra...men det ordnade ju upp sig när vi kom till lokalen Flört 

    Låter som en bra idé att köpa gummistövlar...när man gör sånt brukar de ju inte behövas. Vi hade med ett paraply eftersom att vi i princip utgick ifrån att det skulle vara regnigt, men vi klarade oss. 

    Lillama, Meyita och Stjärnfrukt: Lycka till med alla förberedelser och hoppas att ni får en fantastisk dag på lördag!
  • tinaalpfält

    Tokig: Jag tänkte detsamma igår när jag såg snön vräka ner!

Svar på tråden Oktober 2012