• Tokig

    Oktober 2012

    Tänkte att det kan vara trevligt att samlas och följa varandra fram till den magiska dagen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-25 09:10
    Vi som (hitintills) är med i tråden är:

    Pyttsan, 29/9, Åland
    Tokig, 6/10, Småland
    Caruba, 6/10, Arild
    Daludd, 6/10, Göteborg
    Soahl, 6/10, Stockholm

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-07 15:00
    Camilla837, 6/10, Öckerö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-10 14:43
    Lillama, 20/10, Öland

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-06-20 08:48
    Meyita, 20/10, Värmdö

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-25 08:27
    tinaalpfält, 6/10, Flen

    TR?DSTARTARENS TILL?GGSKOMMENTAR 2012-08-07 17:13
    KochM, 13/10, Örebro

  • Svar på tråden Oktober 2012
  • Daludd
    Pyttsan skrev 2012-02-03 22:12:49 följande:
    Hmm, det verkar ju lite knasigt att lägga in sitt kort bara för ena sidan av släkten? Eller är det bara avsett för vissa personer?

    Vi kommer antagligen inte att bjuda på starksprit, förutom kaffe avec, som vi båda gillar. Vill inte heller ha för mycket fylla.

    Vår budget är 60.000 och 110gäster, så vi får nog hålla i pengarna en hel del, med det kommer att gå! Hur många gäster ska ni andra ha? 
    Vi kommer bjuda 73 personer, räknar väl med att ungefär 70 kommer då. :)
    Kortet är väl för att det är lite "pinsamt" att alla ska stå o betala, eller för enkelhetens skull eller så. Jag vet inte fkatiskt och det spelar ingen roll. Tycker inte det är konstigt om hon vill betala för sin familj, min blivandes syskon och kusiner t.ex. - det gör mig liksom inget. Men jag skulle tro att det handlar om att det känns pinsamt. Jag bryr mig dock inte ett jota om det så hur folk gör, lägger in kort eller betalar varje gång, det spelar mig ingen roll ;) Jag skulle tro att de flesta faktiskt inte dricker så fasligt mycket mer än de fyra glas mousserande och vin som vi bjuder på. 
  • Tokig

    Caruba: Vad roligt! Strand Hotell var ett av våra alternativ innan. Det är verkligen jättefint. Och kapellet är helt underbart.

  • caruba
    Tokig skrev 2012-02-05 20:29:54 följande:
    Caruba: Vad roligt! Strand Hotell var ett av våra alternativ innan. Det är verkligen jättefint. Och kapellet är helt underbart.
    Ja eller hur. =0) Blev glad av att höra att någon annan tycker om Strand Hotell också. Tyvärr verkar nämligen "svärfar" inte gilla det då vi behöver hyra hotellet också. (han tror väl att det är han som ska betala....
  • Tokig

    Vi var och tittade på festlokalen i fredags.

    Vad svårt det är. Ni andra som har varit och pratat med arrangörer... har ni märkt en prisjustering efter momssänkningen vid årsskiftet?

  • soahl

    Hallå!

    Vi ska också gifta oss 6 Oktober 2012, känns det är typ imorgon!

    VI har bokat lokal nu iaf, där vi ska ha både ceremoni och fest. En jättefin källarlokal i Stockholm med valv och kronor och hela baletten! Fantastiskt, den passar PERFEKT till det vi har planerat!

    Vi har även bokat en vigselförättare, en man som jag har jobbat med tidigare. Min m2b är tysk och hans familj är inte så bra på engelska. Vigselförättaren är tysk som bor i Sverige, så ceremonin blir både svenska och tyska. Scoooore!

    Nu är jag bara stressad över klänningen. Har hittat en modell jag vill ha, men det betyder att den måste sys upp. Jag har precis lagt om min kost och gått ner 6 kilo och har rätt många kilon kvar. När ska jag börja med klänningen? Hur mycket kan den sys om? Vill liksom inte börja få den uppsydd nu och sen måste den sys om helt och hållet en vecka innan bröllopet!

    Vi (min m2b) har gjort en hemsida där all information kommer finnas på tre olika språk (har ett par från Australien vi bjuder också). Inbjudningarna kommer skickas ut konventionellt på papper men svara får man göra online! Där finns även formulär om de vill ha hjälp att boka hotell eller liknande och även typ matpreferenser etcetera. 

    Åh, bara 8 månader kvar! 

  • Pyttsan

    Bara du kontaktar sömmerska i tid, så den personen planerar in att sy din klänning, så är det inte så bråttom än. Välkommen till tråden!:) Caruba, härligt! När tänker ni skicka ut inbjudningarna? Vi gör det antagligen så att folk får dem precis innan midsommar, vi har också många som ska boka resor och ev ta ut ledighet för att kunna komma.

  • Tokig

    Vår plan är att skicka ut en save-the-date om en månad eller så... sen väntar vi med inbjudningen tills i sommar. Nästan alla våra gäster kommer behöva resa för att kunna delta under vår dag så vi vill vara ute i god tid men samtidigt är vi inte alls klara med planeringen så ett save-the-date köper oss lite tid :)

  • Daludd

    Inatt drömde jag att vi en timme före bröllopet inte hade ångat klänningarna fina, att jag hade glömt raka benen (har ju kort klänning) och att vi inte hade sytt in min blivandes klänning. Skrek i panik och sprang omkring och skulle stryka klänningen, klockan var 16:50 (vi gifter oss kl. 17:00) och jag tog fram strykbrädan. Hetsen handlade om att om vi inte kom i tid så skulle vi inte bli gifta.

    Vaknade helt svettig med siktet på att hitta strykbrädan ;)

    Vi verkar vara ganska tidiga, kommer skicka ut inbjudningarna i början av mars eller så. 

  • Pyttsan

    Vi mailar till dem som ska boka flyg, men skulle vilja göra det på nåt roligt sätt. En rebus eller filmsnutt eller nåt. Idéer någon?:) Jag drömde också att det var typ kvart före och mitt hår rasade och jag skulle springa till en kompis i en annan stadsdel efter hennes hårklämmor, de lär ska hålla tokbra, hahaha, vaknade helt uppe i varv. Jag, stressa över en frisyr?! Helt galet vad ens hjärna vrider ihop.

Svar på tråden Oktober 2012