Inlägg från: Pyttsan |Visa alla inlägg
  • Pyttsan

    Oktober 2012

    Hurra!! Vi har hittat vårt ställe! Det blir våra bekantas gamla ladugård. Det var heeeelt ljuvligt och stort och luftigt. På nedre våningen är det ljuskronor i taket och plankgolv och stenväggar. På höskullen kommer det att läggas in in hyvlat plankgolv under sommaren. Där är också högt till tak. Helt underbar byggnad och härliga människor! Hjärta Trädgården utanför är med gräsmatta och gamla äppelträd framför "lillstugan", där hoppas vi kunna ha brudskål ute. 

    Nu har vi slagit fast datum också, och det blir den 29.9. Hoppas jag får hänga kvar i tråden ändå. Glad 

    Så skööönt att äntligen ha ramarna och kunna ringa vigselförrättare och boka upp resten! 

  • Pyttsan

    Vi väntar på att min syster ska tala med sin chef om ledighet. suck. Men jag vill ju ha henne där! 

    Nå, vi har gett dem till fredag, imorgon alltså, då ska vi ut till gården igen och träffa de som äger stället. Då vill vi kunna spika datum och boka.

    Håll tummarna för att min syster och hennes man kan komma, jag känner mig ledsen bara jag tänker på att de kanske inte kan vara där! Obestämd 

  • Pyttsan

    Och vi har prelimärt slagit fast den 29 september i varje fall. Syrran verkar få ledigt, hoppas, hoppas att det håller!
    På måndag ska vi ringa och boka präst, band och kyrka, så får vi se om datumet håller, men förhoppningsvis gör det det, det är inte så många bröllop och 2 per dag lär funka i kyrkan, om det sulle vara så. Glad 

    Vi var ut till gården igen igår, så mysiga människor! Vi bakade bröd i gammal stenugn och bullar på eftervärmen. Så mysigt!! De känns nästa som gamla vänner redan.Skrattande 

    Snart är det bröllopsmässa här, då ska vi kolla på ringar, tårta och catering! Jag mailade bandet idag, hoppas att de inte är uppbokade. Har bokat dukar också, från tvätten här intill, antagligen tar vi servetter därifrån också och porslinet är också reserverat.

    Det börjar rulla på!

    Hur går det för er andra? Glad

  • Pyttsan

    ÄNTLIGEN har vi spikat datum! 29september blir det och det verkar som om min syster kan komma. Solig

    Idag har jag talat med prästen vi vill ha och hon tackade ja! Är så himla glad, hon både talar och skriver så vackert, hon är vacker själv och rasande trevlig. En sån där imponerande, stark kvinna som både hinner med karriär, familj och ändå alltid är varm, ödmjuk och liksom sådär livsbejakande. Klok som en bok, och som en bonus vet jag att min svärmor också beundrar henne. Alltid bra att hålla svärmor glad.Flört

    Jag är inte så kyrklig, men för min sambo är det viktigt att gifta sig i kyrkan han har vuxit upp bredvid och nu känns det riktigt rätt och bra att vi fått boka både den vackra kyrkan och "vår" präst. 

    Dagen mest fantstiska är att de som äger gården inte vill ha hyra av oss. Jag har dock lovat göra ett dagsverke på gården inför höstmarknaden, men det kommer att bli ett sant nöje, eftersom vi gifter oss helgen efter, så alla dekorationer kommer att få stå kvar. Skrattande 

    GLAD IDAG! 

  • Pyttsan

    Känns det mer verkligt nu när ni har "inbjudningarna" ute? Det sägs att det ska göra det.Skrattande

    Vi bokar och bokar och ber om offerter så mycket vi bara hinner. Puh! Men roligt och NU börjar jag också oroa mig för budgeten. Obestämd Mat och dricka, tusan vad mycket pengar det blir. Vi har skurit bort allt extra, tycker vi, men mat och dricka+ett bra band vill vi prioritera. Nå, vi väntar ännu på många offerter och förhoppningsvis får vi kött lite billigare från vänner. 

  • Pyttsan

    Ja, orkester är dyrt konstaterade vi också. Men vårt lokala favoritband var ändå billigast med 10 000sek för en kväll, medan flere andra var kring 12000. 

    Caruba: Yey! Skrattande Jag har precis osa:t till ett bröllop i sommar, kul! Har ni gjort en event-sida, skapat en grupp eller använder ni era privata sidor på facebook?

    Ser fram emot att gå på mässa i helgen och kika på ringar! 

  • Pyttsan

    Jamen vad härligt! Is i magen och så kollar ni in om sambon känner likadant! Tänk vilka historier ni kommer ha om ert bröllop, klänningen som bara råkade bli rätt och så ramlar du över ett fantastiskt ställe. Skrattande

    Vi har varit på bröllops mässa idag. Puh! Hittade ev en fotograf, men han var ruggigt dyr. När jag kom hem hade jag ett mail från en av mina bekanta som erbjöd sig att göra jobbet för en strunsumma i jämförelse. Skillnaden är alltså 3 gånger kostnaden av min brudklänning.Förvånad 

    Catering verkar ordna sig, en bekant blev själaglad och råkar vara krögare men mammaledig. Vi träffade hennes personal på mässan och de var jättetaggade på vår ladugårdsidé. De vet ju inte att jag ska träffa deras chef på fredag. Men härligt att det kändes rätt med personalen också! Hoppas vi får ett bra pris!

    Det vi skulle titta på var ringar. Företaget vi hade hoppats på var inte där, de hade bara ett bord med kataloger..Obestämd De andra hade visserligen vad jag har kikat på, men sambon var inte imponerad, så vi ska väl titta lite till. 

    Sen deltog vi såklart i en massa tävlingar, så förhoppnignsvis vinner vi nu: bröllopsresa, ett hotellveckoslut på spa, brudbuketten, en valfri blombukett, ett julbord för 2 på stans finaste restaurang, choklad och ett presentkort i inredningsbutik. DrömmerFlört 
     

  • Pyttsan

    29.9 på Åland.Glad

    Ja, tänk att ni alla har samma dag! vad jag ska tänka på er då! fast då är jag redan gift, känns mycket, mycket avlägset.Drömmer

    Fick svar på en av mina offertförfrågningar, men de gör inte större fester alls, tyvärr. Så nu hoppas vi på ett bra svar till, annars får vi förhandla med dem vi redan fått en offert av. Det är väl dessa 2 som gör catering och har egna kök de kan ta med, så det är inte mycket att välja på. 

  • Pyttsan

    Jag har pratat med kyrkan och prästen. Vår präst jobbar i en annan församling, så vi måste själva ringa och boka henne, annars får man ju en präst tilldelad av församlingen, den som råkar jobba den helgen. 

    - fråga om kantor ingår, annars önska att ha kantor/inte ha kantor.
    - hur funkar det om man tar annan präst än församlingens?

    Frågor som säker kan ställas senare:
    - fråga om riskastning
    - dekorering av kyrkan. 
    -brudutstyrsel, om du vill titta på eller låna brudkrona, vi har bett dem ställa fram församlingens krona, bara för att den är otroligt vacker och en kul kuriositet för alla tillresta internationella gäster. Det var inga problem.
    - I vår församling finns en brudrya.
    -kolla altarbukett, församlingen brukar alltid ha en till helgerna, men om man absolut inte kan tänka sig lila, måste man kanske kolla upp och fixa själv.

    Av prästen:

    - datum
    - kostnad: vi betalar kilometerersättning, eftersom hon så att säga kommer utanför sitt ordinarie arbete och har ganska lång resväg. Vigseln och kyrkan är dock gratis i övrigt. 
    - fråga när man ska träffas för vigselsamtal
    - var man träffas för vigselsamtal
    - ringer hon mig eller jag henne för att diskutera närmare. (hon ringer i augusti, men blir jag nervös innan ringer jag.Glad)

    Det mesta kan ju avhandlas senare, men datum, präst och om man vill att det ska vara en kantor på jobb eller inte är ju viktigt att klargöra.
     

Svar på tråden Oktober 2012