Inlägg från: Tokig |Visa alla inlägg
  • Tokig

    Oktober 2012

    I lördags hände det då äntligen… jag blev möhippad.


     


    Jag har ju blivit lurad och förvirrad under ganska lång tid nu inför möhippan. Det har hänt massor av konstigheter, roligheter och tokigheter så när det ringde på dörren vid 07:30 i lördags så trodde jag att det bara var på bus denna gången också.


     


    Utanför stod en ung man och såg barsk ut (jag fick senare veta att han är en 19-årig albansk boxare, utvald just för att göra mig lite nervös). Två minuter hade jag på mig sa han sedan skulle jag följa med honom. Jag fick följa med honom till hans bil och sedan körde vi iväg. Han var väldigt rolig på vägen. Svarade inte på nånting egentligen. Men typ frågade om det var ok med mig att han inte hade körkort. När vi kommit en bit utanför stan så svängde han av motorvägen och bara sa åt mig att stiga ur bilen. Och där lämnade han mig, på en liten rastplats…


     


    Efter en stund kom en av mina väninnor i en sportbil och hämtade upp mig. Jag fick sätta på en ögonbindel och jag fick en flaska med dryck. Sedan bar det av.


     


    Första stoppet var efter en stund på en lastbilsparkering. Där skulle jag arbeta ihop min frukost genom att erbjuda mig att tvätta rutor eller så. Det gick rätt fort, en snäll farbror förbarmade sig över mig ganska direkt. Med frukost i magen fortsatte färden.


     


    Efter ytterliggare en stund stannade vi någonstans (jag hade ögonbindel) och jag märkte att det steg in någon i bilen. Efter bara en kort stunds resande sedan så stannade vi och jag fick nya instruktioner. Jag hade tre nej, när jag använt dessa så var jag tvungen att säga ja.


    -         Vi var på en loppis och det var dags att inhandla min outfit.


     


    Jösses vad jag blev utspökad J


     


    Sedan åkte vi vidare. Vi åkte en ganska bra stund innan jag märkte att vi började närma oss målet. Vi parkerade och de hjälpte mig ur bilen och upp för trappor. Först när dörren öppnades fick jag ta av mig min ögonbindel, och där stod alla underbara tjejer. De hade fixat en härlig lunch med ostbricka, och massor av gott. Och självklart champagne.


     


    Det var jättehärligt att få träffa alla, jag bor ju i en annan stad ganska många timmar bort så det var underbart att få vara bland alla.


     


    Efter lunchen var det dags att bege sig igen. Ögonbindel på och vi åkte en liten bit – det var dags för det stora uppdraget. Hoppa vattenhopp. Det är som backhoppning ner i vatten. Jätteroligt, men jag har ALDRIG stått på ett par skidor, varken på längden eller utför. Jag har bara åkt bräda hela livet, så bara att gå i ett par pjäxor var en utmaning i sig.


     


    Efter hoppet åkte vi en till en annan tjej. Jag fick byta om och fräscha till mig. Mer champagne och snittar och annat gott. Därefter åkte vi ner till en matbutik i staden. Nere i källaren finns som ett ”vardagsrum/kök” som man kan hyra för slutna sällskap. Så det blev som att laga mat hemma, vi hade med oss eget vin och champagne och så. Men själva råvarorna gick vi upp i butiken och hämtade.


     


    Ja, just det, höll ju på att glömma. I matbutiken så anslöt mina killkompisar. Så himla underbart. Jag har alltid varit lite rädd för att inte alla mina vänner skulle få vara med på min möhippa. Och att killarna nu anslöt till middagen var ett helt perfekt sätt att göra det på. Då fick jag ju kramas med alla som jag håller nära.


     


    Vi delades in i tre ”lag”, förrätt, huvudrätt och efterrätt. Det var så himla mysigt att laga mat, dricka lite vin och umgås.


     


    Plötsligt när vi börjat laga mat så hör vi en manskör på avstånd som sjöng ”Rövarsången”, egentligen visste jag vad det innebar. Men det är så fantastiskt att man kan liksom inte ta in vilka underbara människor det finns.


     


    Nä jag pluggade var jag aktiv på en studentnation, killarna i nationens kör har ett hemligt sällskap, en manskör som bara sammanstrålar i väldigt speciella tillfällen. Och att de valde att göra det för mig kändes helt otroligt.


     


    De sjöng ett par låtar för mig, en äkta serenad, innan de lämnade oss igen.


     


    Jag måste erkänna att jag var rejält skakig efter det, men på det absolut bästa av sätt. J


     


    Vi åt och skrattade och hade det jättemysigt. Efter middagen gick vi hem till en av tjejerna och fortsatte kvällen.


     


    Det var så härligt att få sitta och prata med alla, mysa och umgås. Det kändes som den perfekta uppladdningen inför bröllopet.


     


    De hade verkligen lyckats med dagen, dels lyckades de hålla mig helt i mörker, sen lyckades de att göra en perfekt dag för mig. Hade jag fått drömma ihop min dag hade jag kunnat drömma ihop den såhär perfekt. Och man blir så tagen av hur alla har engagerat sig och tänkt till. Små saker som att champagnen vi drack, eller ja cavan, var från det vinhus dit jag och M2B ska åka direkt efter bröllopet. Det var små quiz och grejer under hela dagen som var jättekluriga och roliga.


     


    Jag är såååååå enormt nöjd och tacksam.

  • Tokig

    Är det nån mer än jag som är lite trött på hela bröllopsgrejen?

    Med 18 dagar kvar så längtar jag så jag bli tokig på att sätta mig på planet och åka iväg några dagar. Jag är så himla trött på allt som har med bröllop att göra.

    Tiden räcker inte till och det känns som att alla bara pratar om det här bröllopet hela tiden.

    Ska bli såååååå skönt när det är gjort. Eller typ, jag längtar till att resa mig efter middagen och bara få röja loss med mina nära.

    Är jag konstig?

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-09-18 09:00:13 följande:
    Förstår dig Tokig! Jag känner lite likadant, fast det beror mest på att jag har massor att göra på jobbet samtidigt så att jag knappt har tid att ta tag i det jag borde till bröllopet.
    Daludd skrev 2012-09-18 09:39:05 följande:
    Är sjukt trött på bröllop här med, orkar inte handla mer pryttel eller öva på uppsättningar eller fixa naglar mer. Jag bryr mig inte om skönhet, jag vill läsa min kurslitteratur och prata politik för bövelen!! ;)
     

    Vad skönt det känns att jag inte är ensam.


    Det känns som att alla tror att man bara går omkring på små rosa moln och är över örona förälskad så här innan bröllopet och jag måste säga att just nu är dte lite tvärtom. Är så mycket som ska hinnas med att man inte hinner med varandra.

    Jag har också jättemycket på jobbet just nu + att alla butiker och sånt stänger ju klockan 18 så jag måste gå tidigare från jobb för att hinna med ärenden och sen blir det att jobba igen på kvällen + att pyssla med det som ska pysslas.

    Men vi håller på att göra ett ryck nu, ska verkligen försöka bli klara med allt denna veckan. Sen åker jag upp och hälsar på min tärna i helgen. Ska bli fantastiskt att få en helg med henne och bara vara. Fika, prata skit och bara mysa. Sen helgen innan bröllopet har jag bokat in oss på ett hotell med relax. Har bokat bord på en restaurang också. Det känns som ett genidrag just nu. Då får vi åtminstone helgen innan helt för oss själva och ur stan.

    Sen är det ju dags. Jag har tagit semester torsdag-fredag innan. Vi smygstartar ju redan på fredagen då våra vänner kommer ner. Blir bastu och allmänt mys.

    Efter bröllopet åker vi på en mini-moon på tisdagen, kommer hem på lördagen. Känns också som ett genidrag. Ska bli sååååå skönt att få landa i bröllopet lite innan det är dags för vardagen igen.

    Men först ska vi "överleva" denna veckan.

    Justera klänning, provsminkning och naglar, frisör och provuppsättning, M2B måste hitta sin outfit, bordsplaceringskorten ska skrivas, de sista vindsnurrorna ska göras, behöver köpa två godisburkar till, skulle behöva hitta fejkblomblad (är det någon som vet var man hittar det? - ska ju vara utomhus men om det regnar behöver vi ju fejk till inomhus), gå in skorna, vika servetterna etc etc etc....

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-09-18 10:26:25 följande:
    Håller med om de rosa molnen...man träffar folk som säger att man bara ska njuta och den här tiden men jag får liksom vara glad om jag är levande på bröllopsdagen känns det som. Alltid är det nåt att fixa med och som du säger Tokig så stänger ju stan när den gör...och inte är det söndagsöppet i Jkpg heller. Alla ärenden får man ju fixa dagtid mer eller mindre.

    Ser verkligen fram emot vår lilla minimoon (asbra namn Tokig!) som vi förhoppnigsvis kommer att ha i november. Typ en dag på Varbergs kurort. Den riktigt bröllopsresan blir till nästa sommar.
    Mmmm och jag pendlar ju varje dag så för att jag ska hinna till stan innan de stänger så behöver jag åka en bra stund innan också :/

    Ja, mini-moon, vi är väldigt noga med att inte kalla det bröllopsresa. Detta är bara ett sätt att få njuta lite längre och inte behöva börja jobba direkt.

    Bröllopsresan blir i mars för vår del.
  • Tokig
    MrsButterfly skrev 2012-09-18 12:43:19 följande:

    Härligt med mini-moon! Jag funderade iaf på att ta ledigt måndagen fär att kunna slappa lite iaf efteråt.


    Låter ungefär som vi har exakt samma saker kvar att göra, tänkte börja fixa vigselprogrammen idag =)


    Vi kommer inte ha några festprogram, har funderat lite på ett väldigt enkelt vigselprogram. Men jag vet inte... måste man ha det = vill gästerna ha det?
  • Tokig
    MrsButterfly skrev 2012-09-18 21:47:22 följande:
    Vi var förresten och provfotograferade med vår fotograf i söndags, mkt roligt!
    Så fina bilder blev det! Ska bli kul att göra om fotograferingen på riktigt i brudkläder =D *längtar*

    Vad roligt!

    Vi kommer inte träffa vår fotograf förrän på bröllopet, på morgonen. Så vi hoppas bara att det blir bra :)

    Jag var och testade min klänning igen igår. Det kommer bli jättebra tror jag. Framförallt med mina accessoarer. Måste fundera lite kring BH bara. Behöver en som är så genomskinlig som möjligt eftersom tyget är lite tunt. Men det löser sig, känns sjukt skönt att jag kan ha en vanlig BH.

    Idag är det som sagt provsminkning och så ska jag fixa naglarna för nästsista gången innan bröllopet. Gör de på torsdagen innan sen. Misstänker att det kanske blir lite vin och skitsnack också eftersom det är en av mina vänner som fixar :)

    Ska bli skönt med en kvälls paus!


    Ja just det, fick en sen avbokning av gäst igår. En av mina släktingar hade gjort slut med sin tjej. Så vi var tvungna att tänka till en gång extra med bordsplaceringen... men men, det är sånt som händer. Tror vi bara "tar bort" henne helt enkelt. Det får bli två killar bredvid varandra, det är på honören så jag tror inte det märks att det sitter en person mindre på den ena sidan av bordet. Hela den sidan får någon centimeter extra utrymme bara.

  • Tokig
    tinaalpfält skrev 2012-09-19 13:58:39 följande:
    Roligt att det går framåt med klänning, smink osv! Är det samma person som fixar smink och naglar? Skönt att slippa gå till två ställen för det isf Skrattande
     
    Ja du... det är så fiffigt att min väninna (och tillika bröllopsgäst) är make-upartist och utbildad nagelteknolog... (det gäller att välja sina vänner Flört)

    Nä, men det är galet skönt. Hon känner ju mig och vet vad jag gillar, och vet hur jag ser ut till vardags +  att vi typ provsminkat tre/fyra gånger redan. Hon ägde en make-upbutik innan så det var himla smidigt.
  • Tokig

    Pyttsan: Hur går det för dig? Bara 10 dagar kvar ju. Jag ser med  fram emot att få höra hur det gick för dig. När du är färdig och fru så är vi (6/10-gänget) mitt inne i det mest nervösa...

  • Tokig

    MrsButterfly - jag önskar att jag kunde. Trådstarten är låst för mig. Har mailat supporter. För ett par veckor sedan, det är tydligen en "bugg". Men ännu har de inte löst det.

  • Tokig
    lillama skrev 2012-09-19 22:06:20 följande:
    Hej alla brudar!

    Börjar känna mig nervös är ju bara 31 dagar kvar till den 20/10..

    Hur gör ni me vigselprogram eller va de heter?
    Va skriver ni i dom?
    Skulle vara kul att ha men har ingen aning om hur ja ska göra dom isf..

    Ha en fortsatt super dag brudar : )
    Börjar DU känna dig nervös, tänk då på oss andra, Pyttsan har 9 (!!!!) dagar kvar som fröken och flera av oss andra har 16 Flört. Helt galet... tänk att vi följt varandra i snart ett år.

    Det ska bli så himla roligt att få se bilder på er alla. Det känns nu nästan som att man känner er litegrann.

    Igår var jag och gjorde en sista provsminkning och så fixade jag naglarna för nästsista gången innan. Kommer köra en helrenovering på torsdagen innan (bryn, ögonfransar, naglar).

    I eftermiddag ska jag färga håret och göra provuppsättning. Ska bli sjukt skönt att få sätta sig i en frisörstol några timmar och bara vara... Har aldrig gått till denna frisören innan (det är inte i min hemstad) så det känns skönt att åtminstone vara där en gång innan dagen D.

    Annars vet jag inte riktigt vad vi gör just nu. Känns som att vi båda är ganska trötta och har nerverna lite utanpå, blir lite mycket onödiga gräl om ingenting och sådär. Men det är väl bara att andas och gå vidare.
Svar på tråden Oktober 2012