Inlägg från: Meyita |Visa alla inlägg
  • Meyita

    Oktober 2012

    Hej! 

    Vad kul att jag hittade den här tråden!

    Vi gifter oss den 20:e oktober i Värmdö Kyrka och har festen på FågelbroHus på Värmdö.

    Vi har bokat in planeringsmöte med vår bröllopskoordinator nästa vecka och allt börjar kännas så verkligt nu! Och stressigt! tänk att det bara är 4 månader kvar!

    Klänningen är 95% klar och fotografen är bokad - inbjudningarna kommer att gå iväg i slutet på den här veckan!

    Ahhh! :)

     

  • Meyita

    Pyttsan och Tokig; tack! :) 

    Halva tiden känner jag att jag har saker och ting under kontroll - andra halvan är jag all over the place för att citera prins Daniel haha! :)

    Vi ska ju ha bröllopet på FågelboHus och där köper man olika paket som man antingen köper färdiga eller så sätter man ihop något som passar en. Vi kommer att sätta ihop en liten variant - vi har valt att låta de ordna med allt - maten, dricka, blomarrangemang och tårta. De ordnar då också med dukning - städning - peronal osv.

    I priset ingår då lokalhyran och eftersom vi är ca. 100 personer har vi hela Fågelbro för oss själva! Lyx! :)

    Vi kommer även att övernatta där och informera våra gäster möjligheten att göra det också - detta betalar de själva för då. :)

    På mötet med koordinatorn (som är från Fågelbro) kommer vi att gå igenom  hur vi vill lägga upp dagen - sen sköter de allt - vilket är så skönt! 

    Jag är tyvärr inte så pysslig och påhittig hehe.. och därför är det skönt att låta någon annan sköta det. Har surfat mycket här på Bröllopstorget och det finns ju huuur många tjejer som helst (och säkert killar också) som pysslar och har sig och allt blir så fint! Blir så avis på de! 

    Hur ser det ut för er? Klänningen kirrad? Inbjudningar skickade? 

    Spännande!
     

  • Meyita
    Tokig skrev 2012-06-21 08:24:05 följande:
    Hahaha... jag tror att det känns så för många.

    Vi kommer ha vigsel och fest på ett Wärdshus nere vid en sjö så de fixar allt. Vi ska dit och smaka av lite mat nu i sommar så att vi kan bestämma meny men annars behöver vi ju inte tänka på dukning, servering eller nåt sånt. Det tycker jag känns jätteskönt.

    Jag gillar dock att pyssla så jag letar febrilt efter små saker som kan göra allt lite mer personligt. Har tänkt vika vindsnurror och sätta längs gången fram till vigselplatsen. Sen ska vi göra servettringar och bordsplaceringskort. Och så klart bordsplacering när alla har OSAt sen. Har lite ideér kring någon enkel bordsdekoration också men vi får se.

    Det är små pysslet som ställer till det för mig, skor och sminkning... kan inte bestämma mig...
    Åh vad skönt att man inte är ensam då.. :) nä men det e klart att alla blir lite stirriga kring planering av bröllop. Det är ju som du säger, man vill gärna hitta och komma på de här små detaljerna som gör det mer personligt. :) 

    Gillade verkligen din ide om de små godiskålarna..!

    Vi har också gjort en hemsidan med all info - våra inbjudningar är väldigt enkla och infon är sparsam där - tycker det blir snyggast så.

    Nästa vecka ska jag prova min klänning igen och då kommer jag nog att köpa den också - den är så fin! :) Ville egentligen ha en klänning med långa ärmar i spets - men det är tyvärr väldigt svårt att hitta det i butikerna. Väldigt konstigt tycker jag - så nu har jag beställt en helt underbar bolero - men det kommer inte förrän i september. Jag håller alla tummar och tår för att den och kläningen ska se fina ut tillsammans.

    Jag kollade lite på din inlägg men jag hittade inga bilder på dina klänningar.. :( 

     
  • Meyita

    Tokig: 

    Åh vad jag vill se dina klänningar, men av någon anledning ser jag inte bilden. :( 

    Vad bra att du är nöjd och att klänningarna passade!

    Jag ska prova min klänninga på fredag! :)

     

  • Meyita
    Pyttsan skrev 2012-10-05 15:16:00 följande:
    Hej brudar! Nu är jag gift sedan snart en vecka! Vi hade en fantastiskt sköndag tillsammans och det var otroligt vad fina vänner vi har, så mycket kärlek! Ska skriva mer en annan dag, vi har precis kommär dit hem från en minisemester och nu ska jag ännu försöka hinna umgås med min syster innan hon reser tillbaks till utlandet. Och så har vi en hel del saker som ska returneras..smutsiga borddukar, hyrda stolar mm.

     


    Hej Pyttsan: 

    Åh vad fina ni är! :)

    Vi gifter ju oss den 20:e oktober och hela den här helgen har gått åt bröllopsplanering! :) Vi har träffat fotografen - sprungit runt på stan och letat material till våra bordsplaceringslappar - gått brudvalskurs - köpt manchettknappar till min älskling och så har vi haft toastmastermöte! FULLT UPP!

    Det som är kvar och som jag känner mig superstressad över är bordsplacering och festhäften. Det är nog det som kommer att ta mest tid - sitter just nu och väljer kort till ett fotocollage vi ska ha vid presentbordet!

    Igår och idag var det superfint väder här i Sthlm - TÄNK om det kunde vara så om två helger!

    Kram på er oktoberbrudar!

     
  • Meyita
    Tokig skrev 2012-10-07 21:40:19 följande:
    Upplevde den perfekta dagen igår... Kommer berätta allt en annan dag. Och jag har inte fått några officiella kort än Men här är några som våra vänner tagit och jag har snott dom från facebook. :) Det finns några hör också m.facebook.com/pages/Ikon/161832383862158?id=...

     


    Tokig: Vad fina ni är!! :) Grattis! 
  • Meyita
    Ponduss skrev 2012-10-08 15:22:31 följande:

    Så mysigt att titta på alla era fina bilder! =) Längtar verkligen till vår dag


     


    Jag ska också gifta mig i oktober, men 2014 =) Så nu har jag en fråga till er oktoberbrudar, skickade ni ut "save the date" kort? Behövs det egentligen, jag menar det är ju inte semestertid direkt i oktober så folk behöver veta lång i förväg. Eller hur gjorde ni? =) Skickade ni kanske inbjudan lite tidigare än om man skickat save the date innan?


    Hej Ponduss! 

    Vi skickade inte ut ett save the date - vi spred info om datumet till våra närmaste vänner och familj - så de bokade upp det utan save the date - vi var också ganska tidiga med att skicka ut våra inbjudningar - vi skickade ut de i slutet på juni och bad om ett svar senast den 15:e aug. Vi ville hinna med att skicka ut en "andra omgång" - det var några som tackade nej.

    Vi tyckte inte det behövdes en save the date - trots att vi är ca. 100 gäster.

    Men det är ju lite olika hur man gör :)

    MEN börja planera bröllopet så tidigt som möjligt!

    Lycka till!
     
  • Meyita
    Tokig skrev 2012-10-17 08:44:54 följande:
    lillama och Meyita - hur går det för er så här sista dagarna innan. Har ni läget under kontroll?
    Hej Tokig! 

    Ja du... klockan är just nu 00.53 och vi sitter och pillar med festprogram - vi underskattade tiden det tar att göra de rejält! På lördag är det dags och jag är helt pirrig i kroppen! Är ledig från jobbet imorgon och fredag - när festprogrammen är klara har vi i princip allt klart - all logistik är ordnat! Så jag hoppas det inte kommer några överaskningar nu i sista sekund.

    Vilka fina bilder du har lagt upp från ert bröllop! Åh vad jag hoppas på lika fint väder - hittills ser det inte sååå lovande ut! :( men men..

    Jo just det - nu kom jag på att jag måste panikköpa gummistövlar imorrn! hehe..

     
  • Meyita
    tinaalpfält skrev 2012-10-18 09:00:48 följande:
    Meyita: Jag vet hur det känns! Vi underskattde tiden festprogrammen skulle ta grovt...dessutom kom jag på ganska sent att jag skulle översätta allt till engelska med. Vilket ta en stund även om  man är hyfsat bra på engelska Foten i munnen Men, efter att ha slitit sena kvällar med dem, som var det sista vi hade att göra med, så var det så mycket enklare att slappna av på torsdagen och fredagen. Ett tag på fredag fm blev jag t.o.m. rastlös för att det inte fanns nåt att göra...men det ordnade ju upp sig när vi kom till lokalen Flört 

    Låter som en bra idé att köpa gummistövlar...när man gör sånt brukar de ju inte behövas. Vi hade med ett paraply eftersom att vi i princip utgick ifrån att det skulle vara regnigt, men vi klarade oss. 

    Lillama, Meyita och Stjärnfrukt: Lycka till med alla förberedelser och hoppas att ni får en fantastisk dag på lördag!
    Oj! Vad ambitiös att översätta de till engelska också! Det gör nog inte vi hehe.. då tror jag nog att jag går in i väggen.. vi har ett par gäster som kommer hela vägen från Peru - men då får nog de andra gästerna översätta - så får de igång en konversation också..hehe. 

    Vi är nöjda med programmen nu iaf. :) De är väldigt enkla - inget utöver det vanliga egentligen - men mycket blod, svett och tårar.. eller kanske inte blod men men.. :)

    Gummistövlar är kirrade nu - imorgon ska jag panikleta efter en kofta.. har ju inte tänkt att jag ska behöva en men om det är kallt och ruggigt så kan det nog vara rätt skönt.

    Åh vad pirrigt allt känns nu!! :)

     
  • Meyita

    Åh! Äntligen har vi gift oss! 

    Sitter på hotellet här i Visby (minibröllopsresa) och skriver det här innan jag däckar - vilken fest det blev igår! Allt var så fantastiskt vackert och fint!

    Här kommer en bild på oss när vi precis kommit ut från kyrkan!

    Kommer med en lite längre beskrivning av vår dag lite senare i veckan! :)  Jo, det regnade verkligen HELA dagen igår... förutom när vi kom ut ur kyrkan - två sekunder efter att denna bild är tagen började det regna - och det regnade sådär hårt att regnet studsar mot marken - helt sjukt! Men men.. jäklar vad lyckliga vi ska bli då! ;) 



     
  • Meyita

    Oj oj..tänk att jag fortfarande är trött.. det gäller också min man (aaaaaaah min man!!!) :) 

    Det känns så skönt att kunna vara i hotellrummet och slappa - titta på min ring och njuta av varandra.

    Tänkte berätta lite kort om vår dag. Jag skulle kunna skriva en hel bok men jag ska försöka begränsa mig lite..

    Vi hade vårt bröllopsfest på FågelbroHus på Värmdö - jag, min man och en av mina tärnor åkte till FBH dagen innan - på fredagen för att förbereda lite och kunna njuta av en lugn kväll - blev dock kanske inte så.

    Min man blev lite nervös kvällen innan och hade visst glömt bort stegen till bröllopsvalsen hehe.. då fick även jag lite panik! Vi fixade med festprogram - bordsplaceringsdekorationer och dans fram till kl. 12 på natten. Sedan var det dags att försöka sova. Frisören, min mamma och mina tärnor skulle komma kl. 8 så det skulle inte direkt blir någon sovmorgon.

    När kl. ringde kl. 7 var jag sååå trött - jag hade inte sovit så djupt heller - det var så mkt som snurrade i skallen. oj oj oj. Mest var jag lite orolig över vädret. Det var mulet men uppehåll på morgonen.

    Det här med att göra sig i ordning var hur kul som helst - fotografen var också på plats. Allt gick så fort och jag försökte njuta så mkt som möjligt av varenda sekund!! 

    Innan vigseln var min man väldigt nervös - JÄTTENERVÖS! Vi hade valt alternativet att vi själva säger löftena i kyrkan - och inte den versionen där prästen läser upp orden innan - min man inbillade sig att han inte skulle komma ihåg vad han skulle säga.. trots att det "bara" är fyra meningar hehe.. men det gick bra! 

    När jag var på väg in i kyrkan och jag såg alla fina människor stå där brast det för mig och tårarna rann - lyckotårar naturligtvis men jösses vilket känslorus! 



    Och jo, det regnade heeeeela dagen - från och med det att vi skulle fotas innan vigseln - vi hann ta de flesta kort iofs.. men sen regnade det.. och vilket regn sen då. Så fort vi klev utomhus regnade det kändes det som! När vi satt i bilen på väg till lokalen från kyrkan regnade det så mkt att det kändes som att bilens tak skulle ge vika - och så åskade det också.. men men.. :) 

    Allt blev hur som helst väldigt väldigt fint! Alla var så glada och vilken fest vi fick också.  Vår DJ var perfekt! Det blev en salig blandning av salsa, merengue, house, gamla hits och svensk pop! Vi hade även uppträdanden med peruanska danser vilket alla uppskattade.. med vi menar inte jag min man och jag utan vi hade hyrt in en grupp som kom och dansade för oss. I Peru har man även ett inslag som heter "den galna timmen" - vilket betyder att man sätter på en massa snabb musik - tar in en massa ballonger, masker och visslor och serpentinspray - det blir karnevalstämning - detta tyckte alla var himla kul!! 

     




    Jag önskar jag kunde göra om den här dagen - allt var så fantastiskt - vi fick i sista sekunden tag på en kompis till en kompis som kunde vara med och filma - så vi ska se vad vi fick med.. :) 

    Alla fina människor vi känner, alla fina tal som hölls under kvällen - alla sa att allt vi hade gjort var så fint. Allt kändes helt underbart! 

    Bilderna från fotografen kommer att dröja ca. 1 månad.. vet inte hur jag ska klara det! haha! men här kommer några bilder som min svåger tagit! :)  


     
  • Meyita
    Tokig skrev 2012-10-30 21:54:33 följande:

    Fick alla (ca 2500) bilder från fotografen idag. Så vi kopplade upp oss mot TVn, lagade lite god mat, hällde upp ett glas vin, satte på lite kärleksmusik och sen bara njöt vi. Så underbart att få återuppleva dagen.


     



     


    Vilka fina bilder! :) Ni verkar ha haft en helt underbar dag! :) 

    Åh vad jag längtar tills vi får våra bilder! :)

     
Svar på tråden Oktober 2012