Inlägg från: stjärnfrukt |Visa alla inlägg
  • stjärnfrukt

    Oktober 2012

    Hej tjejer! 

    Jag undrar om jag kan få hoppa in i denna tråd? Ska gifta mig den 20 oktober i år, min sambo friade den 22 augusti och vigseln sker i samband med dop för vår son som föddes i juni...hur planerar man ett bröllop på 2 månader?! Tungan ute 

  • stjärnfrukt

    Tack så mycket! Har ingen att direkt planera bröllopet med förutom min blivande man då så klart, men han är inte lika mkt för att planera som jag om vi säger så..han säger det att hade han vetat att det krävdes så mkt beslut inför ett bröllop så hade han friat tidigare, haha Glad

    Vilket färgtema kör ni på?? 

    Tar gärna emot feedback!! Lite av det vi har bestämt & även funderar på:

    Vi ska ha guld...och någonting mer, ska kolla in blommor idag så utgår vi ifrån det. Troligtvis blir det rött (+kanske lite orange/gult) eller lila :)
    Kyrka är bokad och likaså lokal. Det blir den stora salen i folkets hus, med plats för 200sittande gäster + en stor scen, projektor, projektorduk, mickar m.m). Om ALLA kommer blir vi 92 personer, varav nästan 10 stycken är under 3år. Lokalen ligger mitt i centrum o kyrkan ligger 10min gångavstånd därifrån. 

    Vi ska ha vigseln kl.15.00 vi skulle få ett brev hemskickat från kyrkan men inte fått det än.. Musiken i kyrkan är bland det svåraste tycker jag! Har tänkt ha det väldigt kortfattat iallafall då det är många barn. Mina två systrar ska vara tärnor och även bli faddrar åt vår son. Så en av dem ska bära honom när vi går in och den andre ska hålla vår dotter i handen, min sambos bästa kompis ska vara bestman (min sambo har inga syskon..) Vad tror ni om det upplägget?? VI ska vigas först, för vi vill gärna ha det lugnt o stilla just då, men sen under dopceremonin så gör det inget om det är lite mer stök..troligtvis kommer vår son ändå skrika när han får vatten på sig ;) 

    Vi har iallafall fått fixat med stolsöverdrag, vita och är nu på jakt efter stolsband i guld, beställer det troligtvis på ebay. Någon som har beställt där ifrån??
    Ska även beställa sizoflor i guld från ebay (20cm breda då bordet bara är 70 brett), halva priset mot panduro som tar 22kr/m, som vi ska lägga som löpare på borden.  
    Dekoration blir då vita dukar, guld löpare i sizoflor, vas från IKEA (de för 5:-/st) som vi ska ha ex, 1ros + lite brudslöja i..det beror lite på hur min bukett ser ut. sen ska vi ha lite dekorationsstenar i botten på dem. Vi ska även ha ljus, blir nog även där bara några enkla från IKEA som vi ställer i grupperingar 3om3. räcker det eller ser det tomt ut??

    det är fint med små stenar/blommor/diamanter att strö ut men då kanske några får problem med att deras barn vill stoppa dem i munnen??? eller kanske bara leka med dem o det är ju iofs bara bra ;)
    Servetter vet vi inte en om vi faktiskt bara köper vanliga fina eller om vi ska ha beställa med tryck på.. hur resonerar ni kring servetter? är dem viktiga? Vi har en budget på 35-40.000:-  

     

  • stjärnfrukt

    Roligt att läsa om allas hippor...snart är det nog min tur, har blivit förberedd på att det kommer bli en för de ville veta om jag ville o hur länge jag kan vara ifrån min son m.m..men eftersom vi har hela frysen full med mjölk och min blivande har tinat upp + matat honom flera gånger nu och det gått bra så är det bestämt att jag ska vara borta hela dagen och kvällen och få lite fylla ;) hihi, kommer räcka att dricka 2 glas vin o jag kommer bli på styret!

    Jag fick ryck och beställde en klänning från kina..den ska komma senast den 4, och jag är sååå nervös för om den inte passar m.m...+ att det är 20 personer som fortfarande inte anmält sig (osa imorgon) + att det är några stycken som tar med sig respektive som de inte varit tillsammans med länge, bor ihop med och som vi inte ens har träffat eller hört talas om..känns lite konstigt att ordna plats till helt främmande människor när man fått struka endel vänner för man känt att gästlistan blivit för lång :( så nu är det 3 personer som jag måste ta reda på vad dem heter för att kunna skriva bordsplacering. 

    Känner mig stressad Rynkar på näsan 

  • stjärnfrukt

    Hej! 

    Igår var det sista osa datumet och det är folk som fortfarande inte har hört av sig..bland annat min bror :(
    Är såå himla ledsen över att här har vi suttit och "valt ut" de som betyder allra allra mest för oss och som vi vill dela vår stora dag med och sen får man inte höra ett grattis och få veta om de kan komma eller inte! Så upptagen kan man väl ändå inte vara???  Nu undrar jag, ska jag ringa runt och fråga eller planera att jag tror att de kommer, eller planera att de inte ska komma? Och om jag ska ringa runt, ska jag göra det idag så jag kan bli klar med placeringskort i helgen eller ska jag ringa kanske på måndag? eller på torsdag då det gått en vecka? 
     

  • stjärnfrukt

    Hej! Tack för era svar!! 
    Tyvärr så är det så att min brors fru inte gillar vår familj och min familj gillar inte henne
    (hon har gått ut med att hon är emot folk med diagnoser & som lever på bidrag, min syster nr2 har asperger/adhd och får bidrag, mamma ringde då upp henne för att prata med henne om det och då skrev denna kvinna istället ett låångt brev till min mamma och kallade henne för diverse saker, och sen har jag en annan syster som bodde i ett annat nordiskt land och blev djupt deprimerad och den enda min syster orkade hålla kontakt med var mig, och det fick hon allt veta hur usel & dålig hon var som inte hörde av sig till min brors fru!) Innan allt detta hände och dem skulle gifta sig blev alla vi jätteglada men vi fick inte komma på bröllop bara för att hennes föräldrar var emot deras bröllop och då ville hon ha oss där heller..och efter det så har hon verkligen ansträngt sig för att det ska vara de två mot världen typ :P (och ja, hon har precis utbildat sig till socinom, passande yrke vaa?)

    Därför har min bror sagt till vår pappa att han inte vet om han har lust att komma själv.. men allt detta hände för 5 år sedan, vi skrev bådas namn på kuveret och innebär det då att min bror aldrig mer kommer vilja träffa mig?  Jag som trodde att är det någon gång jag ska få träffa min bror igen så är det vid bröllop/dop och nu vet han inte om han vill komma. Han kom när mitt första barn döptes och det var så roligt (2 år sedan) och han såg också ut att ha roligt att få träffa familj o släkt igen..

  • stjärnfrukt

    Eftersom min sambo friade 22 augusti och vi gifter oss nu den 20 oktober så var det lite svårt att ha osa tidigare, annars hade jag absolut haft det!
    Vad det gäller musik så ska vi ha ett coverband som spelar...vi har fått önska låtar som jag vet att de har tränat på + att vi ska få en låtlista av dem, ska bli spännande och se hur den ser ut. 

    Svärmor har sagt att hennes vänninor gärna är serveringspersonal gratis (men vi köper väl fina blommor till dem eller nått!) vilket känns riktigt bra, de är pålitliga och dessutom hade vi räknat med att det skulle kosta några tusen :)

    Vad det gäller tårta, så vill vi ha efterrättsbuffé! Hur tänker ni andra, vad ska ni ha? Svärmor köper en bröllopstårta (hade vi också räknat en tusenlapp), min äldsta syster har jobbat som konditor och ska göra två tårtor (choklad/körsbäs & citron), sen hade jag tänkt göra cheescake och marängtårta (glutenfri), cupcakes och fruktsallad...vad kan man mer ha tror ni?

    Vad ligger er budget på?
    Vår ligger på 35.000, ca 85 gäster. 

  • stjärnfrukt
    caruba skrev 2012-09-23 17:08:29 följande:
    Vad duktig du är! Jag hade aaaaldrig klrat av att göra en sån fin bukett! :)
  • stjärnfrukt

    Vilka härliga bilder ni alla har lagt upp från era bröllop! Så roligt att ni delar med mig <3 

    Jag gifte mig ju i lördags, och det blev en helt fantastisk dag! Har tyvärr inga bilder förutom tre st som jag sett på facebook..men jag bjuder er på dem iallafall + en bild som jag tagit på mina ringar + brudbukett :)






     
  • stjärnfrukt
    Tokig skrev 2012-10-22 15:17:30 följande:
    GRATTIS!

    Vilka underbara bilder....

    Själv sitter jag som på nålar och väntar på bilderna från vår fotograf. De skulle ha kommit i fredags men de kom inte så nu hoppas vi att de ligger i brevlådan när vi kommer hem idag.
    Tack!! :D

    Åh, det förstår jag, håller tummarna för att ni får dem idag!
    Vi hade ingen fotograf, men många duktiga amatörfotografer bland gästerna, så jag hoppas jag får se lite bilder snart jag med!

    Tyvärr tror jag att det aldrig blev några bilder på BARA mig, min man + barnen :( Känner mig lite dum som går o känner mig ledsen över det istället för att fokusera på bara det roliga...  
Svar på tråden Oktober 2012