Inlägg från: tinaalpfält |Visa alla inlägg
  • tinaalpfält

    Oktober 2012

    Vad kul att se fler som gifter sig i oktober =) Jag och min sambo gifter oss också 6 oktober som ett par andra av er.

  • tinaalpfält

    Tokig: Tack så mycket! Vi gifter oss på Rockelstad slott utanför Flen =) Planeringen går hyfsat...de stora grejerna som lokal, catering, klänning och sånt har varit klart jättelänge och nu ska man fixa allt pyssel...kommer på grejer hela tiden som jag inte har tänkt på än :S  

  • tinaalpfält

    Tycker det låter riktigt mysigt med örter i...koordinera med bröllopsmiddagens kryddor kanske?

    Jag och min sambo har inte så mycket till släkt så med massor av vänner blir vi max 55 pers, men det känns ganska skönt. Då hinner man förhoppningsvis prata iaf lite med alla. Vigseln kommer att vara borgerlig och UTOMHUS :S Är det någon av er andra som kommer vara utomhus med?? Jag är lite nojig över vädret. Även om det finns partytält i släkten att låna så är det ju ändå bara så att det kommer att täcka brudpar, brudfölje och VF. Resten av gästerna kommer få ta med paraply om vädergudarna är emot oss. Hur har ni andra gjort? Vår vigsel kommer nog bara ta 15-20 min.

    Min klänning är en axelbandslös Lilly som jag kärade ner mig i redan i feb =D Pga av detta har jag laddat med tubtopp idag när vädret faktiskt liknar sommarväder.

  • tinaalpfält
    Tokig skrev 2012-07-25 09:08:56 följande:
    Vi ska också gifta oss utomhus, vid en sjö. Har inte ens planerat för partytält. Har helt enkelt bestämt att det ska blir en sån där magisk oktoberdag som det blir ibland :)
    Det känns lite som att jag räknar med det oxå =)

    lillama: Jag kommer sticka en sväng till Tyskland i september med sambo och svärfar och bunkra. Vi bor i Jkpg och svärfar i Borås så det blir liksom åt rätt håll. Men jag börjar få lite panik över hur mycket man ska köpa och av vad!! Vi kommer servera öl, vin och cider (plus alkoholfritt) till middagen och antagligen avec till kaffet men sen blir det betalbar. Hoppas att folk inte blir lika onyktra när starkspriten lyser med sin frånvaro...nästan iaf. De flesta gästerna kommer nog sova över på slottet med oss så då kanske de känner att  de kan dricka lite extra och inte behöver sitta nyktra för att köra hem sen så man vet ju aldrig.

    Våra temafärger för bröllopet är lila (lite mörkare lila helst och inte vårig lavendel) och grönt så jag hoppas att det finns lite lila blommor i oktober. Som bordsdekoration kommer vi nog ha rankor med murgröna...tips från en kompis som är florist =) Vet dock inte hur man får tag på det men det fixar nog hon.

    Tokig: Kommer bli urläckert med de skorna till en bukett med de färgerna!
  • tinaalpfält

    Jag har en fråga till er andra som kommer ha vigsel utomhus. Hur gör ni med musik? En kompis till mig kommer spela cello under vigseln men både som inträde och utträde (eller vad man nu ska kalla det när vi hela tiden är ute) kommer vi ha musik via en dator. Vi vet att det går att få stöm fram till bryggan vi ska vara vid men sen då. Bör man ha separat ljudsystem eller räcker det med hyfsade "vanliga" högtalare? Hjälp?!

  • tinaalpfält

    Pyttsan: om man räknar med att hela brudföljet står upp "där framme" borde publiken bestå av ca 45 personer som kommer att sitta max ett par meter ifrån oss och hyfsat koncentrerat i en halvmåneform. 

  • tinaalpfält

    Pyttsan: Jag hoppas det med. Tror jag ska testköra sambon högtalare lite och se hur de låter med lite högre volym.

    Appropå osa...är det bara jag som blir lite irriterad på folk som säger nåt i stil med "ja man jag kommer det förstår du väl" när man har specificerat att svar behövs skriftligen via mail tillsammans med besked om de tänker sova över och om de har några allergier vi behöver ta hänsyn till. Fine om det är en eller två personer som säger nåt sånt och resten faktiskt mailar, men när 2 personer av 55 har mail-svarat är det omöjligt att hålla resten i huvudet Skrikandes
    Förhoppningsvis händer det något på sluttampen.

    Caruba: Vart är kläderna på väg ifrån?

  • tinaalpfält

    Tokig: Vad tråkigt! Men tror du att de som heter det snarlika namnet skulle säga nej då? Iofs vet man ju aldrig hur känsliga folk är :/ Har ni en plan B då? 

    Caruba: Smart att säga ett tidigare datum! Då borde den ju hinna i till till oktober kan man ju tycka. Hoppas att den kommer snart och att den blev precis som du ville ha den Glad Angående ringen, kan ni inte gå till en guldsmed som tillverkar sina egna ringar? Då borde han/hon kunna fixa en större ring.

  • tinaalpfält

    Bara två månader kvar idag för en del av oss!

    Jag har precis lämnat in ringar till en guldsmed för att göra om dem till bröllopet så nu känner jag mig lite halvnaken...man vänjer sig fort vid att ha nåt på fingret Skrattande

Svar på tråden Oktober 2012