Inlägg från: Camilla837 |Visa alla inlägg
  • Camilla837

    Oktober 2012

    Hej!

    Vi ska gifta oss den 6 oktober  på  Öckerö I Göteborgsskärrgård, vi ska sedan ha bröllopsfesten på Björkö ( ön brevid)  

    Någon mer som känner sig lite sressad. DET ÄR BARA FYRA MÅNADER KVAR!

     

  • Camilla837

     
    Låter som du har lite koll på läget i alla fall. Vi har en bebis på 2månader och ett dop att planera med så bröllopet har väl lagts lite på hyllan för tillfället.

    Men vi har lokal färdigt och har precis skickat ut inbjudningarna. Sen har jag varit och tittat på klänning men inte rikitgt bestämt mig än. Skor har jag hittat:) De ska vara i temafärgen (cerise) Min M2B ska med ha den färgen på skorna. Har beställt de på ebay, skitsnygga:)

    Letar efter klänningar till mina tärnor just nu. Var svårare än jag trodde. Hade tänkt mig en 800 kr max. Någon som har något förslag? I färgerna cerise och silver?

  • Camilla837

      Den ifrån lightinthebox var jättefin och i stil med det jag har tänkt mig. Den  från bonixprix var söt och väldigt billig.  Ska skicka länkarna till tärnorna så får vi se vad de tycker:)

    Har du handlat från lightinthebox? 

  • Camilla837

    Den från Nelly är ju underbar. Älskar färgen. Synd att den bara fanns i small.

  • Camilla837

    Tack för alla fina tips. Var väldigt mycket till hjälp. Thelightinthebox blir en favorit:)

  • Camilla837

    Hjälp jag har panik!

    Vi ska gifta oss i en annan församling än den vi tillhör och när vi bokade kyrkan så frågade vi om de kunde ordna en präst åt oss med. Hon på församlingen svarade att det inte var några problem all och att hon skulle höra av sig när hon visste vilken präst som jobbade det datumet. Tiden gick och hon hörde aldrig av sig så i fredags så ringa vi upp henne. Hon hade tydligen fått reda på vilka som var i tjänst det datumet men inte haft tid att höra av sig. Den ena prästen utav två som var i tjänst hade tagit semester och den andra hade lagt in om semester. Så hon föreslog att vi fick ta kontakt med vår egen församling och påpekade att de inte hade någon skyldighet att ordna präst åt oss. Vår församling har tydligen inte heller någon skyldighet då vi gifter oss i en kyrka som tillhör en annan församling.

    Vad ska vi göra nu? Vi har redan skickat ut inbjudningar och bokat lokal till festen som är betalld. Vi var ju så säkra på att allt var fixat hon sa ju att de skulle ordna präst och att det inte alls var några problem. Vi har ringt flera gånger och hon har då svarat att hon inte vet vilka som jobbar ännu men att vi hade en präst och att vi kunde vara lugna.

    Kan inte förstå hur hon kan säga att de inte är deras skyldighet när hon har lovat oss och varför kunde hon i så fall inte sagt det med en gång så vi hade större chans att hitta en annan präst.

    Är jätteledsen nu och känns som vi kommer få gifta oss borgligt istället. 

  • Camilla837

    Vi har kontaktat vår egen församling men inte fått något rakt svar än. De skulle höra av sig men det lätt inte vidare possitivt.

    Vår hemförsamling ligger ca 7 mil från festlokalen plus att den ligger på en ö. måste åka båt i mellan så skulle ta för lång tid att åka emellan.

    Vill gärna gifta mig i kyrkan då det betyder mycket för mig men i värsta fall får det bli en borlig vigsel då vi inte kan flytta på datumet eller byta festlokal.

    Vi hoppas på vår församling eller att den andra församlingen indser att de måste stå för vad de lovat.

    Jag tycker att det är lite konstigt att man kan ta semester när man är i tjänst. Då är det väl inte två präster som är i tjänst? Eller är det jag som fattar fel?

    HUr går det för er andra? Har ni träffat era präster ännu? 

  • Camilla837

    De ringde ifrån guldsmeden igår och sa att min ring var färdig. Ska hämta den på tisdag, gud vad jag lääääängtar!

  • Camilla837
    csq skrev 2012-08-12 00:04:20 följande:
    Hej! Talck för välkomnandes! Klart det blir brittsommar och superfint! Det har vi förtjänat efter den här sommaren. Vi kommer att vigas borgerligt på en båt, det bästa skulle vara att va uppe på däck, men i värsta fall får vi vara inne i båten i stället. Alla tummar hålls ;) Camilla837: härligt! Vad är det för ringar? Vi var och beställde ringar förra veckan. Nöjd för jag lyckades övertyga killen om att han oxå ska ha två ringar. Blir sjukt snyggt. Hur gör ni andra? Har ni och era respektive en eller två? Vi har förlovningsringarna i rött guld, han har sin farfars gamla vigselring och jag har gjort om min mammas vigselring. De är båda rätt breda. Sen har vi nu beställt tunna vitguldsringar som vigselringar. Han slät och jag allians med fyrkantiga avlånga stenar ( vet inte vad det heter...) Kiwi: härligt att vara igång! Vi bestämde datum i slutet av maj och började planera då så har inte heller hållit på så länge ( fast du vinner ;) ) Ang inbjudningarna så får ni väl räkna baklänges när ni behöver veta hur många som kommer för att planera mat osv. Tänk på att portgången tar ett tag och att ni kanske behöver lite extra tid att jaga de som inte osar i tid osv. Hur stort bröllop ska ni ha?
    Jag har en smal enkel vitguldsring som förlovningsring och vigselringen är vitguldsring med en större diamat i mitten och tre på var sida av den. Kan lägga in en bild när jag hämtat den. Min m2b ska ha en ring. Han har köpt en ny i vitguld, en ganksa bred ring.  Har du bild på dina ringar? Låter jättefint!
Svar på tråden Oktober 2012