• csq

    Oktober 2012

    Hej på er! Jag ska gifta mig 6/10 i Stockholm och har precis hittat hit! Vilken inspirerande tråd! Sträckläste alla 37 sidor igår och har nu drömt om bröllop hela natten ;) haha Jag blir verkligen imponerad av att så många ska gifta sig utomhus. Man hoppas ju på fint väder, men vi har inte riktigt vågar tro att det kommer gå att vara ute. Har därför planerat för inne men har ett mycket bättre alternativ som det får bli om det är fint väder. Men ni verkar inte oroa er? Det lugnar mig ;) har så smått börjat tänka att det kanske går ändå!

  • csq

    Hej! Talck för välkomnandes! Klart det blir brittsommar och superfint! Det har vi förtjänat efter den här sommaren. Vi kommer att vigas borgerligt på en båt, det bästa skulle vara att va uppe på däck, men i värsta fall får vi vara inne i båten i stället. Alla tummar hålls ;) Camilla837: härligt! Vad är det för ringar? Vi var och beställde ringar förra veckan. Nöjd för jag lyckades övertyga killen om att han oxå ska ha två ringar. Blir sjukt snyggt. Hur gör ni andra? Har ni och era respektive en eller två? Vi har förlovningsringarna i rött guld, han har sin farfars gamla vigselring och jag har gjort om min mammas vigselring. De är båda rätt breda. Sen har vi nu beställt tunna vitguldsringar som vigselringar. Han slät och jag allians med fyrkantiga avlånga stenar ( vet inte vad det heter...) Kiwi: härligt att vara igång! Vi bestämde datum i slutet av maj och började planera då så har inte heller hållit på så länge ( fast du vinner ;) ) Ang inbjudningarna så får ni väl räkna baklänges när ni behöver veta hur många som kommer för att planera mat osv. Tänk på att portgången tar ett tag och att ni kanske behöver lite extra tid att jaga de som inte osar i tid osv. Hur stort bröllop ska ni ha?

  • csq

    Camilla837: låter fint! Visa gärna! Jag har ingen av ringarna för tillfället. Vigselringen är inte klar och passade på att förminska förlovningsringen lite eftersom jag tappat den en gång i sommar ( skräck! Var så glad att jag hittade den igen!, fick skruva upp en altan ;). ) men lägger upp bild när jag får dom

  • csq

    Hej! inte varit inne på ett tag, här händer det grejor =)
    Hos mig går bröllopspaniken i vågor, ena dagen tycker jag att jag har rätt ok koll och andra dagen är det full panik och inen koll på något alls. passa på att byta jobb mitt uppe i allt oxå, puh! hur går det för er? stressade?

    jättefin klänning Tokig! hur ser ditt andra alternativ ut?
    jag ska oxå ha spets, kommer vara en rätt så avskalad axelbandslös sidenklänning med djup rigning i ryggen. från midjan kommer det vara en spetsöverdel som är v-ringad och långärmad och liksom täcker allt det nakna. ...MEN klänningen finns inte än. har en sömmerska som ska sy den. var ute i supergod tid men hon har inte börjat än! vet inte om jag ska slappna av och lita på att hon gör sitt jobb, eller om jag ska få totalpanik... balanserar på randen...

    Hur har ni bestämt namn? jag och min kommande har rätt så likvärdiga namn. vi kom tidigt fram till att det ända sättet att välja var att lotta. men nu har vi bestämt att vi ska lotta på bröllopet, som en överraskning =) får väl se hur det blir =)

    Tokig: Hoppas du har hört rätt om vädret!!! det skulle vara så himla härligt att kunna vara ute.

    erikojohanna: vi ska gifta oss på en gammeldac skärgårdsbåt. antingen på övre eller undre däck beroende på väder. vi räknar med inne men håller tummarna för att det ska gå att vara ute...
    Vilken supervacker bukett!!! den kanske jag lånar lite inspiration från =)

     

  • csq

    en sak till: program! Vad ska ni ha i dom?
    ska börja fippla med dom nu och har än så länge kommit fram till

    -meny (typ kött, sås, potatis. sedan ska det finnas en fotnot med pytteliten text där det står vad det egentligen är: kalvfile men tryffelerad portvinssås och potatisterrin osv)
    -bröllopsbingo (där man kan vinna en snaps i baren)

    men sen är det slut på ideer!
    tar gärna emot inspiration.

    Vi kommer inte att ha någon historia om hur vi träffades osv, istället kommer vi att hålla ett tal i början av middagen då vi hälsar alla välkomna + kör citat från vårt förhållande (dagbok, sms, mail osv med mer eller mindre smarta saker som vi skrivit till varandra) vi ska avsluta talet med att dra lott om vårt efternamn. 

    har även funderat på att ha en liten beskrivning om varje person i programmet. men nu är vi inne på att istället ha en lapp under varje talrik där det står "en av dina bordsgrannar har seglat jorden runt", osv..
     

  • csq
    KochM skrev 2012-09-04 22:26:50 följande:
    Jag tar min blivande mans namn. Helt ok för mig och lite roligt också att hans namn finns på min farmors sida, så det blir ett gammalt släktnamn för mig! :)
    OK, smidigt!
  • csq
    Hoffsennanen Tottoplex skrev 2012-09-04 22:00:23 följande:
    Måste fråga er...vi har bestämt oss för oktober nästa år...men vilken helg i oktober månad är det som vackrast ute??
    Hej! vet inte riktigt, men vi har valt att gifta oss 6/10 så hoppas på att det då är en rigtigt färggrann brittsommar!
  • csq
    KochM skrev 2012-09-04 22:33:03 följande:
    Vi har två värdpar som gör häftet så får inte veta allt om det. Det jag vet är att de har fått bilder från våra föräldrar och att de har fått frågor. Sedan bidrar vi med meny, gästpresentationer, vår "lovestory", ett korsord om oss och lite nytagna bilder på oss. Tror att vi kommer få lite frågor att svara på var för sig också. Sen får vi se vad de hittar på mer. Spännande att inte veta allt och skönt att inte behöva göra allt.
    Verkligen! jag kanske skulle försöka trycka ut programmet på toastmasterparet =)
    bilder var ju en bra idé! jag och min blivande träffades första gången när vi var 13 och hade en liten kärlekshistoria, det skulle ju vara gulligt om man kunde klämma fram lite bilder från den tiden =) 
  • csq

    Hej på er! Jag freakade ut lite idag när jag skrev till avlägsen vän att " jag gifter mig nästa vecka" nästa vecka? NÄSTA VECKA??? Det är ju helt sinnessjukt!! Fram tills nu har jag varit rätt så cool och verkligen njutit av förberedelserna till bröllopet, men nu slog PMS blandat med nästa-vecka-hets till och jag är INTE lugn! Dessutom råkade en stackars kollega säga till mig att "du är inte en sån där som känner att hon måste vara i toppform till bröllopet". Vafan?! Säger man så? Var så dumt sagt att det blev komiskt. Fy fan va klantigt sagt eller?! Även om jag är ett monster när jag har PMS så är jag egentligen rätt nöjd med att det kommer nu. Är egentligen perfekt timing, har hållit på och köpt menstabletter som ska flytta fram och bak mensen eftersom jag absolut vill vara mensfri, men nu verkar det ju ordna sig. Har ni oroat er för det? Eller tycker ni inte att det spelar ngn roll? Nu är det verkligen upploppen och vi har inte så mycket kvar att fixa. Är verkligen imponerad av er som fixar mat själva! För er blir det intensivt veckan innan kan jag tänka. Vår största grej som vi har kvar är bordsplaceringen som just nu känns oöverstiglig. Suck. Men annars tror jag att vi typ är på banan. Jag har börjat kolla väderleksrapporter. Men mest kommit fram till att man inte har någon aning. Idag har de ändrat prognosen typ 10 ggr, så det är väl bara att smälta att det blir som det blir. Härligt blir det nog oavsett väder ;) Godnatt från pirrig C!

  • csq
    Camilla837 skrev 2012-09-25 11:53:35 följande:
    Allt har känts så himla bra och sen kom smällenRynkar på näsan

    Fick idag reda på att fyra personer ifrån min sida nu inte tänkler komma. De har inte tänkt berätta det själva heller utan får reda på det ifrån mina föräldrar. 
    Vi har redan gjort färdigt båfe festprogram och bordsplacering med tavlaRynkar på näsan är Ju inte många dagar kvar!

    Grejen är den att jag inte har så stor släkt eller så många nära vänner. Nästan alla gäster kommer ifrån min M2b familj och vänner.

    Detta är något jag tycker är jättejobbigt och det blev inte bättre när jag förlorar 4 gäster. Har ju inga alls känns det som.

    Varken mina föräldrar eller min m2b fattar varför jag blev ledsen för det här. Är det verkligen så konstigt? Vi har tusen saker att göra nu de sista dagarna och det var så skönt att bordsplaceringen  som vi redan gjort om 4 gånger! var färdig. Har ingen lust att göra om festprogramen heller. Överdriver jag?

    Man måste väl få lov att vara ledsen?

    Förlåt om jag gnäller, behövde bara någon som lyssnade. Detta får nog lägga sig i någon dag så får jag ta nya tag sen! 
    Hej Camilla837!
    Jag förstår dina känslor och skulle själv bli upprörd i samma situation. med det sagt så tror jag att vi nästan-brudar får försöka komma ihåg att tiden fram till och under bröllopet är extra emotionell. i alla fall jag är verkligen kälslosammare än vanligt, åt alla håll. Så du får försöka observera känslan och tillåta dig vara ledsen, men samtidigt försöka tänka på att du sökert tar det hårdare nu än vad du dkulle ha gjort i "vanliga" fall. och självklart kommer ditt bröllop bli helt underbart fantastiskt i alla fall!
    Sen suger det att behöva jobba om bordsplacering osv!!! det förstår jag verkligen! när man pratar med tidigare brudpar så tycker jag det verkar som att sena återbud är det som retar upp folk mest av allt innan bröllopet, förutom eventuell besvikelse så genererar det massa jobb. men det verkar tyvärr även vanligt, så man får väl bara ta tag i det om det dyker upp. men upprörd har man rätt att vara! men försök att inte låta din påverkas allt förmycket. kan vara uppfriskande att bli ordentligt ilsk ibland =) och mycket bättre än att bli ledsen.
    kram!
  • csq
    Camilla837 skrev 2012-09-25 11:54:50 följande:
    Var kan man titta vädret så långt fram?
    jag kollar på klart.se
  • csq
    soahl skrev 2012-09-24 20:02:05 följande:
    Åh, nu harjag varit borta härifrån så länge! Skyller på att jag är obotligt kass på att hålla mig i ett forum i mer än 1 vecka. ;)

    Nu är det bara 12 dagar kvar! Det enda som är kvar att fixa innan är egentligen bara att skriva ut program och fila färdigt på löftena. Sjuuuuuukt! Jag har inte hunnit bli nervös än, är så fokuserat på att jobba bort allt denna vecka innan semestern.

    Kul att läsa om era förberedelser och att nu är det liksom snart här! Aah.. =)

    Egentligen bara en sak jag är lite besviken över.. Jag vet ett jag ska bli hippad på lördag. Detta vet jag eftersom min bästa vän vidarebefodrade ett mail till min kille. Enda problemet är att mailet var på svenska och min kille kan ungefär 5 procent svenska! Så såklart frågade han mig vad det stod i mailet. =(
    Alltså, jag har sånt sjukt kontrollbehov annars att jag alltid vet allt hela tiden. Nu hade jag verkligen ansträngt mig att inte veta något, och så vet jag! Gah, nu måste jag ju låtsas som att jag inte vet, vilket är ännu svårare..
    Funderar på att göra det lite svårt för dom, t.ex. gå ut på en promenad när dom är på väg in osv....  
    Hej!
    Jag listade oxå ut att jag skulle bli hippad (dagen innan), men jag tycker inte att det gjorde ngt, jag var ändå sjukt pirrig. Man vet ju ändå att det händer någon av helgerna finns egentligen inte så många dagar att välja på. dessutom så vet man ju ingenting om vad som kommer att hända. Min möhippa var helt fantastiskt underbar! och jag tror inte att upplevelsen hade varit annorlunda om jag inte listat ut när den skulle bli.
    Hoppas du  kan njuta riktigt rejält ändå! det är ju din aldeles egna egodag som dina vänner gör för att visa hur mycket de tycker om dig (och för att jävlas lite såklar =)  )
  • csq
    soahl skrev 2012-09-24 20:02:05 följande:
    Funderar på att göra det lite svårt för dom, t.ex. gå ut på en promenad när dom är på väg in osv....  
    Haha! gör det!
    jag blev fejk-hippad några veckor innan den riktiga hippan. men mina vänner hade inte räknat med hur morgonpigga jag och min kille är. så ingen av oss var hemma när de skulle röva bort oss! jag var ute och sprang och hade inte mobilen med mig dit de försökt ringa för att lokalisera mig. som tur var kom jag hem i tid så att de kunde utföra sin plan ändå, men höll på att gå åt pipsvängen =)
  • csq

    Tokig: vad blirndet för klänning nu då? Du hade ju fler att välja på? Jag har sytt upp en klänning. Nästa provning är på söndag och då kan jag förhoppningsvis ta hem den. Härligt! Var lite pirrigt ett tag att ha designat den själv när jag inte hade någon aning om ifall mina idéer var bra eller inte. Men den blir alldeles underbar! Precis som jag vill ha den. Känns fantastiskt ;) var och beställde blommor idag, och imorgon ska vi hämta ringarna. Det närmar sig!!!

  • csq

    Carina: vilken fin! Cool! Själv ska jag ha en cape om det är kallt, den är inte klar än så har ingen bild.

  • csq

    Oj, autocorrect spökar. Skulle stå caruba. Går inte att citera på iPad så ber om ursäkt för röriga inlägg

  • csq

    Hurra! All lycka till oss nu allihop!!! Kan knappt fatta att det är dax! Idag får vi lokalen, så ska ut o börja fixa, familj och brudfölje börja anlända, tänk att så många är så engagerade i vår stora dag. Det enda jobbiga vi har kvar att fixa är att eventuellt göra om bordsplaceringen + skriva våt tal. Själv filar jag fortfarande på mina löften. Nu kör vi! Ska försöka njuta av varje sekund! Kramar till er!

Svar på tråden Oktober 2012