Inlägg från: soahl |Visa alla inlägg
  • soahl

    Oktober 2012

    Hallå!

    Vi ska också gifta oss 6 Oktober 2012, känns det är typ imorgon!

    VI har bokat lokal nu iaf, där vi ska ha både ceremoni och fest. En jättefin källarlokal i Stockholm med valv och kronor och hela baletten! Fantastiskt, den passar PERFEKT till det vi har planerat!

    Vi har även bokat en vigselförättare, en man som jag har jobbat med tidigare. Min m2b är tysk och hans familj är inte så bra på engelska. Vigselförättaren är tysk som bor i Sverige, så ceremonin blir både svenska och tyska. Scoooore!

    Nu är jag bara stressad över klänningen. Har hittat en modell jag vill ha, men det betyder att den måste sys upp. Jag har precis lagt om min kost och gått ner 6 kilo och har rätt många kilon kvar. När ska jag börja med klänningen? Hur mycket kan den sys om? Vill liksom inte börja få den uppsydd nu och sen måste den sys om helt och hållet en vecka innan bröllopet!

    Vi (min m2b) har gjort en hemsida där all information kommer finnas på tre olika språk (har ett par från Australien vi bjuder också). Inbjudningarna kommer skickas ut konventionellt på papper men svara får man göra online! Där finns även formulär om de vill ha hjälp att boka hotell eller liknande och även typ matpreferenser etcetera. 

    Åh, bara 8 månader kvar! 

  • soahl

    Oj, nu har jag varit borta härifrån ett tag! Jag tittar till er lite då och då, men har inte riktigt ägnat mig åt något bröllopstänkande senaste månaden eftersom jag börjat på ett nytt jobb. =)

    Tokig: Helt sjukt fin film!! Sitter här och snyftar lite, blir så himla gråtmild av allt som har med bröllop att göra nu för tiden. =D

    Nu kan jag iaf satsa lite mer tid på bröllopet speciellt som det bara är ett halvår kvar! Sjuuuuuuuuukt snart ju!

    Jag har bokat tid hos en syateljé i Stockholm för att diskutera klänning. Är så sjukt nervös! Blir det bra? Blir det som jag tänkt? Kommer jag trivas? Ja ni vet, allt det där! Klänningen här nere är iaf huvudinspirationen till hur jag vill ha min, fast min ska vara rosa/grå och ha axelband. Blir inte så "bröllopigt" men så är inte jag så mycket för vitt och pampigt heller.... 


  • soahl
    Daludd skrev 2012-04-08 22:57:34 följande:
    Otroligt vacker klänning :)
    Vi har printat infobladen dubbelsidigt på ett ställe idag och ska skicka inbjudningarna nu, som vi pratat om i tre år ;) 
    Iiiih! Då är det ju på riktigt. =D
  • soahl
    Tokig skrev 2012-04-09 10:18:36 följande:
    Lite så här tänkte jag servettringarna... fast då med en hälsning/ett tack till varje gäst. Vad tror ni om det?


    Tycker det här är en toppenidé! Så bra att jag kanske måste låna den. =) Blir ju väldigt personligt då också, vilket alltid är uppskattat. =)
  • soahl
    Tokig skrev 2012-04-09 10:17:44 följande:

    Jo, vi ska såklart jobba vidare med vår hemsida. Tanken är ju att vi endast ska skicka ut enkla inbjudningar och sedan ska all info finnas på nätet. Lite småpyssel, jag har en liten idé om personliga servettringar där vi skriver små personliga hälsningar till varje gäst.


    VI ska också göra så, skicka ut enkla inbjudningar och sen ha all info på vår hemsida. Eller enkla kanske var dumt att säga eftersom de är rätt mastiga. Men innehållsmässigt är de enkla. =)
    Är länken där save-the-date-filmen samma som ni ska ha hemsidan på? Använder ni någon mall eller gör ni den på annat sätt? 
  • soahl

    Daludd, men 400 spänn är knappt en fis i rymden! Så värt det. =)
     
    Jag vill inte ens tänka på vad vårt porto kommer gå på! Vi har små lådor vi ska skicka + att hälften ska skickas till Tyskland. Men som sagt, det är det värt!

    Idag pratade jag igen med vår vigselförättare. Tyvärr hade han ögoninflammation nu så vi kunde inte boka in en träff, men snaart! Är så ivrig att träffa honom igen och planera..

    Har ni tänk på låtar till ceremonin? Ska alla gifta sig kyrkligt eller borgligt? 

  • soahl

    Åh, nu harjag varit borta härifrån så länge! Skyller på att jag är obotligt kass på att hålla mig i ett forum i mer än 1 vecka. ;)

    Nu är det bara 12 dagar kvar! Det enda som är kvar att fixa innan är egentligen bara att skriva ut program och fila färdigt på löftena. Sjuuuuuukt! Jag har inte hunnit bli nervös än, är så fokuserat på att jobba bort allt denna vecka innan semestern.

    Kul att läsa om era förberedelser och att nu är det liksom snart här! Aah.. =)

    Egentligen bara en sak jag är lite besviken över.. Jag vet ett jag ska bli hippad på lördag. Detta vet jag eftersom min bästa vän vidarebefodrade ett mail till min kille. Enda problemet är att mailet var på svenska och min kille kan ungefär 5 procent svenska! Så såklart frågade han mig vad det stod i mailet. =(
    Alltså, jag har sånt sjukt kontrollbehov annars att jag alltid vet allt hela tiden. Nu hade jag verkligen ansträngt mig att inte veta något, och så vet jag! Gah, nu måste jag ju låtsas som att jag inte vet, vilket är ännu svårare..
    Funderar på att göra det lite svårt för dom, t.ex. gå ut på en promenad när dom är på väg in osv....  

Svar på tråden Oktober 2012