Inlägg från: Daludd |Visa alla inlägg
  • Daludd

    Oktober 2012

    Vilken kul tråd! Vi gifter oss 6:e oktober och har bokat kyrka och festlokal, köpt klänningar (vi är två kvinnor) och fått hem inbjudningskorten. 

    Vi gifter oss i örgryte nya kyrka i göteborg och festvåningen är en liten bit därifrån så vi går tillsammans med alla gäster dit (eller om vi håller oss kvar en stund och de går före). De har hand om allt, så det är inget stolsöverdragsletande eller sådär som kommer krävas av oss. Vi tycker väl inte sånt är så roligt så det kändes bäst att helt enkelt anlita en festvåning som redan har allt.

    Vi har inte bestämt meny än, det är väl dags snart... och tårta och sådär.
    SKOR måste vi ju köpa. 
    Har nog inte kommit så långt i planeringen kanske :) 

  • Daludd

    Vi kommer inte ha öppen bar, utan ungefär 4 glas till fördrink + mat som är gratis för gästerna, två mousserande vin och två rött vin, och om de vill ha mer alkohol efter det så får de köpa det i baren. Svärmor har lovat lägga in sitt kort i baren för de lite mer druckna i sin sida släkten - jag är inte så glad över det utan tycker att det räcker med att köpa två drinkar till efter det, sen är man faktiskt ganska rund om fötterna.

    Men så är vi två studenter och försöker hålla en budget på absolut högst 40.000 kronor, helst närmare 35.000.
    Det är maten som kommer kosta oss, och festvåningen vi valt då. Klänningarna är så billiga och enkla så och hår och smink tänkte vi bara göra själva om ingen förälder känner att man MÅSTE ha det och vill betala för det ;) Men jag är inte så mycket för sånt där.

    Klänningarna är knälånga så skor kan vi lyckligtvis köpa och inte oroa oss så mycket över :) Däremot behöver vi ta in en klänning lite, har ni tips på något ställe i Göteborg? 

  • Daludd
    Pyttsan skrev 2012-02-03 22:12:49 följande:
    Hmm, det verkar ju lite knasigt att lägga in sitt kort bara för ena sidan av släkten? Eller är det bara avsett för vissa personer?

    Vi kommer antagligen inte att bjuda på starksprit, förutom kaffe avec, som vi båda gillar. Vill inte heller ha för mycket fylla.

    Vår budget är 60.000 och 110gäster, så vi får nog hålla i pengarna en hel del, med det kommer att gå! Hur många gäster ska ni andra ha? 
    Vi kommer bjuda 73 personer, räknar väl med att ungefär 70 kommer då. :)
    Kortet är väl för att det är lite "pinsamt" att alla ska stå o betala, eller för enkelhetens skull eller så. Jag vet inte fkatiskt och det spelar ingen roll. Tycker inte det är konstigt om hon vill betala för sin familj, min blivandes syskon och kusiner t.ex. - det gör mig liksom inget. Men jag skulle tro att det handlar om att det känns pinsamt. Jag bryr mig dock inte ett jota om det så hur folk gör, lägger in kort eller betalar varje gång, det spelar mig ingen roll ;) Jag skulle tro att de flesta faktiskt inte dricker så fasligt mycket mer än de fyra glas mousserande och vin som vi bjuder på. 
  • Daludd

    Inatt drömde jag att vi en timme före bröllopet inte hade ångat klänningarna fina, att jag hade glömt raka benen (har ju kort klänning) och att vi inte hade sytt in min blivandes klänning. Skrek i panik och sprang omkring och skulle stryka klänningen, klockan var 16:50 (vi gifter oss kl. 17:00) och jag tog fram strykbrädan. Hetsen handlade om att om vi inte kom i tid så skulle vi inte bli gifta.

    Vaknade helt svettig med siktet på att hitta strykbrädan ;)

    Vi verkar vara ganska tidiga, kommer skicka ut inbjudningarna i början av mars eller så. 

  • Daludd

    Puh! Jag hoppas ni hittar ställen snart, det är verkligen skönt när det är gjort och man kan slappna av - bröllopet blir av liksom! Både vigsel och fest. 

    Här har vi inte fattat än att vi ska gifta oss om ett halvår ungefär. Pratat med min syster som påminde mig om hindersprövningen som hon själv glömde när hon skulle gifta sig på rådhuset och därför inte fick! ;)

    Vi måste fortfarande sy in en klänning och letar lite olika ställen, men kan inte göra det än eftersom vi inte vill att den ska vara för stor/liten i oktober. I sommar någon gång passar det väl bra. :) 

    Våra föräldrar har börjat prata om det då och då, i alla fall min blivandes. De kramas och får nåt blankt i ögonen och säger "min lilla.." ;) Min pappa har inte riktigt kommit dit än.

    Ja just det! Vi ska boka ett band också. En kostnad på 8000 som vi  inte riktigt har råd med men vi hittade ett jazzband bestående av musikelever som var så duktiga och passar perfekt på bröllop - olika musikstilar, allt i jazzig ton och en riktigt bra sångerska. Känns perfekt!  

  • Daludd

    Här händer det fortfarande typ ingenting. Trycker infoblad i veckan och skickar ut inbjudningarna. De två toastmadamesen har träffat varandra och svärmor är skitjobbig. Haha! Precis som det ska vara antar jag.

  • Daludd

    Vi har köpt klänningar men inte skor, avvaktar också med att ta in den ena klänningen eftersom vikten kan ändras under sommaren, helst ner först och sen upp lite muskler ;)

    Så nu är det väl SKOR som gäller!
    Tror det blir från brandos... 

  • Daludd

    Otroligt vacker klänning :)
    Vi har printat infobladen dubbelsidigt på ett ställe idag och ska skicka inbjudningarna nu, som vi pratat om i tre år ;) 

  • Daludd

    Äntligen klar med allt vikande av infoblad, klistrande av kuvert, uppletande av adresser och namnskrivande på inbjudningskorten.

    39 kuvert och 80 personer landar det på. Nu vill jag inte bjuda en jävel till, haha!
    Så var det porto då. Aldrig tänkt på det som en utgift ens. Känns lagom kul att lägga 400 spänn på frimärken! ;) 

Svar på tråden Oktober 2012